En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Det va tungt att gå upp idag...efter att dragit ut älgar ur skogen, där våran 4-hjuling inte hann med ! Sen blir det så på kvällen, man sitter och tjatar, eldar i spisen och tar några öl..fast de är väldigt mysigt. Upp kl 05.30 ialla fall, det är alltid samling i slaktboden 07.00.

Idag va det lungt ute i skogen, vi sköt en liten tjur. Fy fasen va ja har frusit idag. Solen har lyst hela dan , men de har vart nordanvind. Man fryser såå man hacka tänder och man försöker värma sig på alla sett. Varm soppa, armhävningar, försökte elda, men de gick inge bra. Då är det skönt att komma till stugan, tända i spisen och ta en whiskey !! Nu har vi precis ätit stekt potatis och riktig Norsk köttpölsa som jag fick av Kirsten, hon e så snäll ! De e riktig karamat !!

Så nu e de bara och lada matlådan för morgondagen, kortspel ocn nån öl ikväll, sen så somnar man gott !
Även fast man har det gött en sån här grabbvecka , så saknar jag min fru och barnen..! Puss och kram på...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-13

Visa hela (2 kommentarer)

Ja faktiskt flera. Att Miffo bor på vägen och Osis o Crazy lite längre bort är ingen nyhet för dom flesta, men på våran runda bor faktiskt en till!! En blm, har bara sett den på håll, den har svans. Var gång vi rider eller går förbi så är det inte en kotte ute, men det är massa agilityhinder i trädgården. Visst är det skoj!!
Gerhard hade tydligen pratat med dom häromdagen berättade han och det finns ett barn i skolåldern, typ lågstadiet också.
Är det någon som vet vad detta är och vem så vore det skoj att veta och kunna ta lite mera kontakt!

Älgjakten följer väl alla här på bloggen, det ser maken själv till att det blir uppdaterat!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-13

Visa hela (4 kommentarer)

Det var tungt att gå upp kl 05.00 och åka på älgjakt när man hade vart hemma kl 02.00 från Johan´s 30 års kalas ! Min fru hade sagt att vi skulle åka hem tidigt, senast 24.00 , för att hon va trött, plus att ja skulle hem tidigt. 00.30 försökte ja få med henne första gången, men nej då-. de va sååå trevligt, och de va det !! halv 2 kom vi iväg....!

Första dan på äljakten har vart mycket god, jag sköt en kalv redan 08.15. Sen sköt laget 1 kalv till och 2 tjurar, bla va det en 16 taggare !! vi va inte inte i stugan förrän 18.30 efter att ha flått , eller snort älgarna som det heter på " värmländska " . Dansken i vår stuga hade fixat till dejlig Dansk hackeböff !! Några öl på de och så somnar man gött... Godnatt på Er, var ni än er !! Tina , min fru , jag älskar dig !

Puss puss från Torsby !

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-12

Visa hela (1 kommentar)

....pga älgjakten. Hur skoj e de då??

Helgen har rullat på och vi har firat många som fyller år!! Pappa firade vi i Fredags. Smörgåstårta och en cheesecake som Kirsten gjort, den smalt i munnen!! Hur gott som helst!
I Fredags var Johan ledig och vi började dagen med en timme över skogar, stubbåkrar, vid sjön osv. Ett helt kanonväder! Lika så i Lördags morse, Alice fick leka med morfar så länge.
Vi fick av grannen veta ungefär var passen är för älgjakten, vi rider ju inte i skogen just under denna veckan. Jag bad dom att inte ta Maggie för en älg..

Lördagskvällen spenderades med att fira Johan, alltså Guns o Bosses andra son. Han hade absolut ingen aning om att det var en lokal hyrd och mat beställd av kockgrannJohan. Vi hade så skoj, dansade och helt plötsligt var klockan mycket och Kirsten kom o var chaufför. Johan skulle åka 06.00 på morgonen så det skulle inte bli för sent. Pa o Petra o Gun o Bosse hade gjort ett jättefint jobb för deras bror/son.
Gamla...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-12

Visa hela (1 kommentar)

Idag har vi haft finbesök, Saphira från Säffle med familj.
Här är ett kort på vackra tjejen!

Vi var på en långpromenad när dom ringde och berättade att dom var här. Vi tog det stora steget före och gick hem. Över en tryckande hare som ingen av hundarna såg.

När dom åkt så red jag Maggie, hon är ju unghäst ut i hovspetsarna så man väljer sina vägar. Red på åkrarna och i paddocken, konstaterade att hon behöver mera kondis och jag behöver en beridare som kan hjälpa mej, jag rider för uruselt!

Fina resultat har det blivit också!

Nemo blev igår Viltspårschampion!! Grattis grattis!
Linda o Milou fick 170 p i lydnadsettan och det är en jättestor sak, Linda har kommit långt och jobbat stenhårt för detta!
Tezze o Makea har blivit idag uppflyttade till lägre klass spår och vinst i Falköping!!

Vi bugar o bockar och glädjer oss mycket!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-10

Visa hela (3 kommentarer)

Det är riktigt givande faktiskt. Vi är inte så många, väldigt olika personer och liv. Men alla skriver riktigt bra och man blir inspirerad!
Det är ju så med skrivandet att man påverkas ju av sinnesstämmningar och min Moster som precis blivit Farmor har ju detta i minnet, medans jag har Ruby och det tunga beslutet framföross i närminnet, så våra historier blir väldigt olika!
En skoj sak att göra var att skriva till musik. Tre olika låtar med saxofon. Jag hatar jazz och saxofon, annars lyssnar jag på det mesta... Men en lärorik upplevelse!! Och vi i gruppen hade jätteolika upplevelser, många hänvisade till dans och -40 tal...

Att gå en skrivkurs är något helt annorlunda mot vad jag gör till vardags, all natur och djur och familjen. Ett bra break!
Vi hade vägmöte hemma när jag var på kursen och våra blivande nya grannar kom för första gången. Trevliga och rätt unga. Hade inget emot hundarna och frun i huset blev jättenyfiken på detta med skrivkurs. Nästa gång...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-08

Visa hela (3 kommentarer)

......denna veckan! Jag fattar inte vad tiden tar vägen, denna veckan är späckad!
Igår så var Johan på begravning och det tar ju musten ur alla, det var hans kusin som begravdes.
Vi tog en härlig promenad när jag kom hem i solen över fälten med hundarna. Laga middag och allt annat som sker på en kväll i ett hem med barn och familj.
Pysslade lite i stallet, myste lite med Ruby och kände klumpen i magen, denna väntan...
Idag är det skrivarkurs, årsmöte med vägföreningen hemma hos oss så det blir inte mycket annat gjort. För att själv få lite luft så gick jag en timme på lunchen.
I morgon är det fulla farten igen, möte på kvällen angående våra dagmammor och min pappa som fyller 75 år kommer ner.....
Emil är hemma och sjuk, Kirsten hjälper till så gott hon kan, igår blev fönstrerna tvättade och soffan framdragen och städad bakom! Alice är snorig och hostig!
Nästa vecka är det älgjakt, dvs jag är gräsänkling hemma, vilket jag inte trivs med alls, jag...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-06

Visa hela (3 kommentarer)

Trot eller ej, jag har kunnat komma in på hemsidan och uppdaterat denna!! Allt gick jättebra ända till jag kom till Dreamer, snodde ett kort helt ärligt från Linda ( flåt) texten kom in men inte kortet. Jag är nog lite konstig men jag löste inte detta.

Miffo gjorde sin Mh igår, jättedukigt genomförde hon detta och på skottet så valde beskrivaren att bara ta ett skott, han tyckte hon reagaerade och ville inte förstöra något. Men vi är stolta o glada över ett jättebra genomfört mh!
Saphira efter Iron och Sally gjordes också, genomförde detta med 2 på skott.

Regn o blåst har det varit idag, påhälsning av Marie, Lizlott, Carina och Lena.
Lena, tusen tack för hjälpen, du är bäst!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-04

Visa hela (4 kommentarer)