En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Idag har ju varit ett fantastiskt väder! Jag började dagen med frukost med Kirsten i lugn o ro, sen gav jag mej ut på en långis i skogen. Dreamer hade det rätt jobbigt, hon skulle enligt mej inte rusa som en galning utan gå fint vid sidan hela tiden i skogen! Hon var helt slut mentalt när hon kom hem. Då tog vi 4 hjulingen och åkte en nätt runda på 4 km, fint i trav både hon och Kissy.
Efter det åkte jag o Kirsten till stan, handlade mat, hittade snygga stövlar till vardagsjobb både hon o jag och hämtade barn. Hem, in med maten i ungnen, kom på att jag bara ätit frukost och sen ut med hästarna på härliga stubbåkrar i solsken! Maggie tuffar på så gott hon kan och Ruby galopperar iväg glad i hågen, han blir en helt annan häst med värkstillande och på en åker, tänk om det kunde varit så utan medicin...
Hem till middagen, hasselbackspotatis och fläsfilé, mums!
Nu skall jag gå en kvällspromenad, tyvärr blir det ju kanske ösregn i morgon, då blir det en bakdag!

//...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-02

Visa hela (5 kommentarer)

Ja, nu har vi väl landat, veckan är slut idag för mej, är ledig i morgon.
DÅ skall jag ta tag i hunderiet igen efter en vecka av så mycket annat och många känslor. Igår fick jag faktiskt till ett litet dressyrpass med Maggie i paddocken, emellan körningar och hämtningar av barn. Jag tränar upp smidigheten och hon går fint i naturlig form även om hon inte har styrkan.
Hästarna går fortfarande ute så dom börjar bli lurviga o goa. Maggie har en så tät o fin brunröd päls! Vi skall inte träna henne så mycket inomhus i höst så den får allt växa. Manen har jag inte våga klippa av än, det är forbidden inom Connemara sällskapet och den tar vi av när vi börjar komma ut lite bland folk!

Sonette är ju lite pigg för Alice och igår kom det en mycket trevlig familj hem och tittade och provred henne, dom har en lite mindre och lugnare ponny hemma och ett byte kunde vara av intresse.
Nu visade det sej att mamma i familjen är en hundmänniska, domaraspirant och hunduppfödare...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-01

Visa hela (1 kommentar)

Nu måste jag skriva och tänka på något positivt.
Det var väldigt skoj att få så mycket kommentarer från både kända och okända besökare från bloggen, det är härligt att så många kikar in på min blogg!

Här kommer poängen från helgens lägreklass
Det är ju två domare så jag skriver båda.
Bosse Nilsson och Leif Hansson hette domarna.

Påsläpp spår: 10, 10
Spårning: 10,10
Budföring: 0,0 ( var är Linda och bollen?? Målbildsträningen fungerade, åt fel håll...)

Linförhet: 7,5 , 8 Hon är lite het, ligger före och det blir sneda sättande...
Framförgående: 7, 8,5 Lite olika bedömt, hon drar i kopplet och stannar lite snett..
Platsläggande: 9, 8,5 Lite sent, dk från mej, sk halvhalt..
Inkallande: 10 , 9
Krypande: 8 , 7,5 Det går lite fort, slarvar lite bak i hastigheten..
Apportering: 8 , 7,5 Lekljud vid tagandet, trav in.
Hopp: 7,5 , 8 Dk min hand vid sitt, hamnade lite nära hindret på tillbakavägen.
Plats med skott: 10 , 10 Bäst av allt!!...

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-29

Visa hela (8 kommentarer)

Det värsta med att ha djur är att vi måste ta vissa beslut och ett sådant beslut har vi tagit nu angående våran älskade Ruby.
A och O när man har en häst är att den har ett drägligt liv och är lycklig, kan man inte sen tävla eller få ut något sådant är inte det viktiga utan man skall kunna göra hästen lycklig. Ruby är inte lycklig. Han har gått på smärtstillande i två veckor dubbel dos, jag red honom i Fredags och grät när jag kom hem, han försöker springa ifrån det onda. Går inte att rida i rätt form utan gör allt för att undkomma.
Igår talade jag med veterinären som behandlat honom redan innan vi köpte honom och hon sa bara att det var inte någon tvekan, vi har gett honom 1½ år extra och ett väldigt gott liv. Nu kan vi inte göra mera. Spatten som han har kommer inte att bli bättre och han är 15 år och åldern pratar emot honom.
Oscar är medveten om detta, nu är papperna inskickade och vi gråter ihop. Just nu känns det som beslutet är taget av mej och...

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-29

Visa hela (9 kommentarer)

Jag har inte hunnit med alla som det gått bra för i helgen, vi vill säga ett jättestort grattis till "våran" duktiga Tezze och hennes D-K Nothing else matters ( Makea) som gjorde bedriften att plocka 196 p i helgen i lydnads ettan! Vi grattar och bugar o bockar!!
Hon har ju titeln Lp 1 sedan innan och antar att det är U-Sm nästa!
Sen är hon ju även SVCH!

Tala om allround D-K hundar!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-27

Visa hela (2 kommentarer)

Japp, nere i Skurup blev vi detta!!
Mera rapport kommer i morgon men njut av bilderna!

Spårpåsläpp

Slutapporten!! Alla pinnar med hem!

Framförgående

Kryp

Belöningen, leka med Alice!!

Prisutdelning, 6 starter 2 uppflyttade och vi kom på 2 plats efter en jätteduktig Collie korthår.


Lycka är att skriva på ett sådant resultat!!

Alla poäng på plats, enda nollan var på budföringen, hon drog till Linda och skulle leka med bollen istället för mottagaren!! Kommentar från tävlingsledaren: Är familjen mé...
Skotten var inga problem, det känns underbart!
10 spår, 10 spårupptag...

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-27

Visa hela (14 kommentarer)

Vi gratulerar Pernilla och D-K Nemo is Found till dagens tävling i apellen spår.
Dom var i Lysekil och tävlade och blev uppflyttade och kom på andra placeing.

Grattis grattis! Nu fortsätter ni på temat att dom är inte bara vackra utan kan jobba också!!
Och Pernilla, inte bara mamma utan duktig hundförare också!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-26

Visa hela (3 kommentarer)

Ja, inom bloggvärlden så kan man väl inte missa alla händelser som sker, alla skall ha bebisar!! När man själv fött fram 3 barn så vet man verkligen vad det handlar om och vi gratulerar alla vi känner till deras bebisar!!
4 bebisar på 3 mammor och 4 månader är det inplanerad bland våra vänner, visst kommer sommaren krylla av barnvagnar i alla former!!
Sen att alla är valpköpare är ju ännu häftigare, tänk nästa kennelträff.... Kanske borde ha en egen bebisavdelning med nanny!!

Igår var jag och moster på skrivarkursen, det var jätteinspirerande och skoj!! Visste egentligen inte vad jag väntat mej, kände väl att jag skulle nog vara lite vilsen i samlingen men vi var ungefär jämnlika allihopa. Moster är ju pensionerad mellanstadielärare och var ju noga med ordsatser mm, själv hade jag svårt att säga ett verb ( hur var det nu då, vad är ett verb.... länge sen skolan..) men kom på hur det var!
Vi fick skriva en berättelse med ord som bara började på S. I min...

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-23

Visa hela (4 kommentarer)