En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, vi har vilat i helgen, inte sovit utan laddat oss!
På eftermiddagen i Lördags så var pojkarna och spelade Paintball, Johan var mé och det är väl lite manligt kan jag tro.... Jag och Alice gick i skogen och hittade en hel hög med gula kantareller, det är inte så många kvar nu för det är jättetorrt i skogen och vi gick bland ris och buskar som ingen annan kan ta sej fram igenom det är duktigt av en 4 åring!! Älg lus i håret fick jag ialla fall!!
Igår så gick vi en promenad med Sonette över åkrarna i det härliga vädret. Hundarn sprang som tokar!! Väl tillbaka så tömkörde jag Sonette och det ville hon inte! Hon bröt ut och rasade ner för slänten och snurrade in sej i tömmarna!! Johan hade sett det hela från fönstret och kom ut i tron att Alice hade suttit på från början, vilket hon inte gjort. Oh vad arg jag va, dessa Shettisar kan om dom vill!! Men jag övertalade henne och vi kom upp i paddocken igen, och genomförde alla med stil. Man sätts på prov ibland, och då...

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-21

Visa hela (2 kommentarer)

I dag har "våran" Pepita och Mathilda varit på utställning i Tranås. Hon blev Bis valp!! Och för en domare som jag personligen tycker jättemycket om för han är duktig på att döma och dömer "rätt" saker, dvs mycket rörelser och välbyggda hundar med bra temperament!! Inte mest borstad vinner. DVS vi pratar om Fredrik Norgren. Han har ju gjort Crazy( Pepitas mamma) Bis valp och Bis som vuxen, samt Miffo 2 bt Junior på världsutställningen så att det gick bra var ju inte någon precis överraskning!!
En mycket glad Mathilda ringde och jublade, tyvärr var hon ensam och ställde så vi får hoppas på kort på Tranås bk s hemsida.

Vi gratulerar och bugar o bockar!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-19

Visa hela (5 kommentarer)

Eftersom Ruby har ont, skall gå på medicin ett tag så tog vi med Maggie istället. Hon visade upp sej från sin finaste sida och dansade fullkomligt in i ridhuset.
Oscar satt upp och dom började värma upp. Jag är ju väldigt rädd om henne och vill inte överanstränga henne så han tog det jättelugnt. Hon fick trava över lite bommar först och klev jättefint över.
Sen tog dom lite skutt i olika kombinationer så hon fick hoppa och även lära sej att svänga, det är ju lite svårt med balansen. Oscar var jätteduktig men tycker det är lite svårt att sitta helt still, så hon inte "välter" åt något håll. När dom andra red så stod hon helt lugnt i mitten och tog igen sej.
Alla inklusive ridläraren smälte för henne och hennes positiva uppsyn.

Igår red jag och Oscar ut med Alice och Sonett emellan oss i var sitt grimskaft. Sonette är lite väl pigg för Alice men vi red över ängarna och det största "problemet" var nog Ruby som inte kan skritta utan vill skena av glädje....

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-19

Visa hela (2 kommentarer)

Efter en influensa är man inte så stark och absolut inte i skogen. Jag jobbade igår och sen fick jag för mej att jag skulle lägga ett spår till Kissy. Långt och bara två apporter, jag vill inte träna tävlingsmässigt och hellre sikta på längden och suget i linan.
Började i våran bokskog som numera är ett hygge, in i snåriga ungskogbarr och ner för en backe, över vägen och in i härliga granskogen som höll på att blåsa bort förra året. Jag gick i linne och det var lite kallt i början men helt ok sen, svetten lackade och det är väl ett tecken att man inte är helt ok..
Släppte på Kissy vilkelrätt på spåret och hon gick som en klocka. Lite slag på någon meter över hygget med löv, ris och annan bråte. En matte som snubblade fram i änden av linan! Hon fick spåra länge innan första apporten som var klockren!! Lek och godis, jag kopplar av linan och tar det lite lugnt. Men hon vill iväg, ett litet slag och nerför backen i löven. Precis innan vägen har jag lagt...

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-17

Visa hela (2 kommentarer)

...med Ruby när vi idag åkte till veterinären. Han har spatt i hasen och den har inte blivit bättre och gör riktigt ont. Vi röntgade och det krävdes en del lugnande, inte som att röntga en hund precis!! Han blev jätterädd!! Sen var han jättetrött länge!
Han har fått smärtstillande och visst det kan läka ut men det tar ca 1,5 år och då är han 17 år så ålder så det ser inte så ljust ut... men nu skall han ridas precis som vanligt, han kan tränas både i dressyr och hoppning fast inte på höga höjder.
Vi skall göra detta för honom och se om han mår bättre.

Men det känns inte så skoj, han är en så go häst och man vill ju ha honom minst 10 år till, precis som jag har haft mina andra hästar!!

Vi får tro det bästa och hoppet är ju det sista som överger en.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-15

Visa hela (2 kommentarer)

Igår var Lizlott och Funny ute och tävlade för första gången i Apellen spår. Detta slutade lyckligt och blev godkända! Inte så långt bort med uppflyttningen heller!

Detta gratulerar vi och bugar o bockar, det är jättestarkt när man inte är en tävlingsmänniska ut i fingertopparna men vill ändå försöka och hunden är snart 8 år.

Grattis vår kära vän och valpköpare!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-13

Visa hela (2 kommentarer)

.....har vi nu fött upp!'
D-K Mr Steel man alias Skrot Korades idag med 380 p och skottfast. Vi bugar o bockar och en stor eloge till Susan o Sture som sedan innan har Iron och Korat honom med. Det bevisar ju att dom ger sina hundar rätt förutsättningar och hjälper dom på vägen. 70 % är faktiskt miljö och 30% arv. Så sträck på er!

Annars har dagen inte varit så bra. I Sofiero fick Norton 1,1 hp och det får man nog vara nöjd med. Esther, Nea och Saphira fick blått, Mix ett rött och Crazy ck o 4 bt. Så där....

Ruby o Oscar vägrade ut sej på tävlingen men 4 andra duktiga Fjärås ungdomar rodde hem segern denna gången med i divition 2 Halland norr!! Grattis alla ni duktiga ungdomar!!
En mycket glad ordförande ringde och jublade i telefonen.
Vi skall kolla Ruby hos veterinären, det är inte likt honom detta.....

Sjuk, jo det kan man kalla det hela, influensan och jag har haft jätteont i kroppen!! Är nog på bättringsvägen lite granna.. Får ligga till sängs några...

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-12

Visa hela (6 kommentarer)

Idag var en mycket lugn dag på jobbet, alltså tog jag initiativet att åka hem och spåra med Kissy. Gick spåret där vi misslyckades då Charlotte gick det. Hon vimsade lite där hon tappade spåret sist men jag kallade in henne och klappade om henne ordentligt så hon fick lite självkänsla. Sen gick det som tåget!! Men det var en störande fågel som skrev varningsrop, lät nästan som en uggla och den tittade hon emellanåt på men satte ner nosen fin igen. Hon spårade näsan som hon gjort förr. En apport och slutet, hennes kära boll! Det blev säkert 300 meter och mycket snårigt och jobbigt. Jag var jättenöjd och gick en härlig promenad innan jag började med allt det vardagliga, middag, hästar osv.

Vi fick ett glatt besked idag, våra underbara dagmammor får vara kvar och förvaltningen har fått bannor som inte marknadsfört dom ordentligt! Vi har ju haft en stor auktion mot politikerna och nu gav det resultat!

Skott rädsla, jo alla som vet vet ju att Kissy blev skrämd som...

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-09

Visa hela (3 kommentarer)