En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Idag har vi varit och tävlat i Ale, Lizlott körde och jag åkte med, med oss hade vi Funny och Dreamer.
Väl där träffade vi Pernilla och kompisen Maria, Tessan och Freddan hade vägarna förbi och hon ville gärna vart mé, men Gucci löper ju!
6 kom till start, Funny start nr 5 och vi nr 6.
Platsen blev lugn. Björn Brockner en gammal räv dömde.
Funny gick bra, var glad och svansen gick hela tiden. Vilken fart på inkallningen!! Lite strul vid platsläggandet men såg fint ut från mitt håll.
Dreamer var helt på G, bra tandvisning, hon är ju ett säkert kort där och på platsliggningen. Glad och trygg.
Linförighet växlar lite position, hade hon inte gjort det så hade det blivit jättebra.
Sen var det platsläggande, där blev jag väldigt okoncentrerad för det satt 3 Dobermann vid klubbstugan som gjorde utfall och gapade mycket. Dreamer tappade inte lika mycket foukus men jag blev otydlig och spänd. Ett kraftigt dubbelkommando med handen och det blev 0, helt rätt. Men jag ville...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-29

Visa hela (7 kommentarer)

Jo, det var helt otroligt stort här i lilla Kungsbacka o Halland över barnens vinst i Lördags! I alla lokal tidningarna och på Hallands ridsports hemsida syns dom.
Vad som nästan är mest skoj att att dessa barn som var med har verkligen tränat i flera år till detta, inga färdigköpta hopp ponnier som dom sitter upp på och vinner utan här ligger många långa timmar bakom.
Nästa omgång är samma dag som vi är i Sofiero så då blir det Micael som är coaching.

Jag red Maggie i paddocken igår, först tömkörde jag henne och satt sedan upp. Jag har tyvärr inte kraften i mina ben att rida henne fram som jag borde men hon gick i hyfsad form och var mjuk o fin, ett par galopper i lätt sits hanns även med, det blir lite vingligt och en oval bana! Men så hon hoppar! I hagen kommer hon springande och riktigt flyger över stengärdsgårdarna, när det är mat på morgonen så blir Oscar riktigt orolig för hon flyger fram och hoppar upp och ner!
Vi tränar en del även med hundarna, inte...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-26

Visa hela (3 kommentarer)

Eftersom Merlins matte o husse som tar hand om honom nu när "lill" husse är down under, har lite problem med Bloggis så har han numera en egen blogg:
www.merlin.bloggplats.se

Där kan ni följa hans upptåg och framgångar!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-24

Visa hela (1 kommentar)

Vilken kväll!!
Vi åkte till tävlingen Ponnyallsvenskan div 2 i eftermiddag!!
Vi plockade ur Ruby ur transporten så hade han klättrat omkring på något konstigt vis och skrapat upp utsidan av kotan, men han var inte halt. Men såg lite dåligt ut, blodet rann...

Förklass L:C först, en rivning men jättebra ridit för Oscar o Ruby. Han var nöjd och det är ju så att det går framåt nu för honom, han får ihop allt!

Sen var det lag klass, det är många duktiga ryttare och först ut Caroline och hennes Top ville, som var felfri, sen Oscar, han rev ett hinder, Johannna och Coco felfria och sist Jaquline med Kaluah, som även hon var felfri.
Om hoppningen blev en rysare, först Carro som gjorde en topptid, Oscar red en mycket trött Ruby och sista hindret stannade han på, och ville inte mera, han är nog klok den var superhög, över L:B höjd och han ville nog inte krascha så det var stopp. Men Oscar red som han aldrig gjort förr och det var kanonbra!! Sista hästen ut var Kaluah och...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-22

Visa hela (7 kommentarer)

Jo, här är det tropiskt! Det var jättelagom att börja jobba på en Torsdag och sen vara ledig på Fredagen! Jag och hundarna tog en svamptur, in i riset och klippblocken där ingen annan går, det var svettigt med 100% fuktighet!! Jag kände mej som en wet t-shirt kennelmorsa när jag kom ut!! I en timme och fredagsmiddagen räddad med svampen, sen landade jag i stallet och där longerade jag allt 3 hästarna! Ruby tömkörde jag för att få lite smidig, dom andra longering. Maggie behöver länga på steget och Sonett lära sej att inte springa utan ta´t lite lungt!
I morgon är det tävling för Oscar o Ruby, det är rätt högt och vi får väl se om dom kommer överens! Oscar har utvecklats men o andra sidan så ställer Ruby lite mera krav på honom när det blir lite högre hinder.

I kväll blir det inte dimpa ner framför Tv´n, den fungerar nämligen inte! Inget fel på storaplatt tv´n utan parabolen!! Vi bytte från Canal + till Viasat i ett svagt ögonblick, det ångrar jag djupt just...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-21

Visa hela (1 kommentar)

... när man får för sej att cykla!! Idag var Alice hos dagmamman, lite inskolning och inte hela dagar för att komma i gång. Jag gick med hundarna och vad skulle vi sen göra.. Vi cyklar till Fjärås sa jag hurtigt. Johan pumpade cyklarna och vi gav oss glatt iväg.
Min cykel är inte så gammal men lite rostig och jag har bara en växel, cykelkorgen är ett forna jag sen P-A lånade cykeln en gång... Johans är äldre och en riktig racer!
Sätilavägen är numera nyasfalterad så det rullade lätt nerför och vädret var strålande. Vi handlade potatis och tog en banan. Sen skulle vi hem, det går bara uppför kan jag tala om!! En backe ner vid kyrkan sen är det upp och åter upp!!
Vi var rätt möra när vi kom hem kan jag tala om!! Blir nog skönt att sitta på kontoret i morgon.
Vi åt middag och den utflugna vilsna fågeln kom hem en sväng och packade lite mera saker. Jag tror att hon förstår vad vi säger.

Nu i kväll har vi varit o shoppat gympaskor till barnen, och fikat och...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-19

Visa hela (2 kommentarer)

...på posten går, kunde inte för mitt liv fatta vad detta var. Adresserat till hela familjen!
Jag hämtade ut det idag när jag var färdig hos tandläkaren.
Hem och alla i familjen stod med näsan i av nyfikenhet!
Öppnade och fann 2 stora hundleksaker, 4 st stora Schweizernöt, kinderägg, klubbor,gottepåsar till barnen och en hel låda med 15 stora jordgubbsmarabou!!
I detta låg även ett kort med två aussie på. På detta stod följande:
Hej!
Vi ville bara tacka för en trevlig dag på kennelträffen. Och skicka med en gåva till er som tack!
Och vi hoppas att det blir flera sådana träffar framöver.
/ Linda, Christer, Partic och Erica.

Dvs Norton och Pokers familjer!

Gissa om detta värmde, det coola i att dom uppfattat min kärlek till jordgubbschokladen ( vilket är Ericas fel från början då hon tipsade om detta!)
Sen att dom tänker på våra barn, det gör hjärtat varmt!!

// Familjen som är jättenöjd!

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-18

Visa hela (4 kommentarer)

Passar man på att få lite gjort och något annorlunda. Vi njuter när solen tittar fram!
Idag gick jag en jättehärligt runda djupt in i skogarna och fann jättefina svampmarker, dom var länsade men många små på återväxt! Jag hoppas att jag kan gå dit innan helgen och då invarderar svampisarna skogen!
Vi var en sväng till Farfar och lämnade tillbaka bilen som Johan lånat, när han i helgen var i Värmland.
Vi har ju sålt våran volvo och är nu lite oense om vilken vi skall köpa i stället. Jag vill ha en Renault Clio och han en Ford Explorer eller annan Jeep typ... Lite olika smak har vi ibland! Han jämför med "varför nöja sej med en Labrador när man kan ha en Aussie"...

Vi har gjort i ordning paddocken, det är hemskt vad gräset kommer snabbt där! Idag låg Oscar, Alice, Johan och jag och rensade ogräs där!

I eftermiddag var vi på bio, vi såg Ice Age 3, både jag och Johan gapskrattade nog mera än barnen! Tala om att ha vuxen humor i en barn film. Den är verkligen...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-17

Visa hela (2 kommentarer)