En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Just nu ligger vi i hårdträning med Maggie, hon skall premieras första helgen i September och jag vill få fram ytterligare lite steg och muskler tills dess.
Igår red vi en runda som det finns en fin gammal stubbåker som man rider längs hela Sundsjön, där är perfekt att galoppera! Oscar och Ruby är ju som vanligt skjutna ur en kanon och jag ökade traven på Maggie. Jag tänkte jag prövar en galoppskänkel och sa galopp som jag brukar när jag tömkör henne och vips så flöt hon in i en lite obalanserad men fin galopp! Sen prövade jag andra sida och rätt galopp blev det!!
Idag har jag tömkört henne och hon blir mera och mera mjuk i sidorna och bra balans, det har hon även i galoppen på volten, sen tog jag loss och longerade henne så hon fick sträcka ut i traven och se så fin hon blev!! Synd jag inte hade kameran, men jag vet att kort kommer från tömköring i ösregn när norskorna var här, Fröjdis var flitig med kameran då.

Dreamer har så bra kondis nu så hon nästan...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-15

Visa hela (3 kommentarer)

Idag red jag och Oscar i skogen, helt fantastiskt väder och goa hästar. Skutt och klättring är bra för unghästar.
När vi pratade ridning så sa Oscar några kloka ord:

Mamma, när man rider så skall man ju ha en stadig yttertygel så hästen går kvar på spåret och en mjuk innetygel så hästen ställer sej i rätt form.
När det gäller oss barn så är det ju samma sak, Ni föräldrar håller oss på spåret och är det stadiga i vårat liv och vi är innertygeln som gör att vi formas och går egna vägar.

Visst är det klokt tänkt, bara 14 år!!

Han har också tänkt mycket på det som hänt här hemma med Sandra.
Alltså drar man för mycket i innertygeln så trillar man!

Han kanske borde bli poet....

// Mamma Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-13

Visa hela (2 kommentarer)

Jo vi lever!

Resultaten och fina kort ser ni på www.bloggis.se/andersson hon är fantastisk! Jättebra koll och fina kort.

Kissy mår bättre , har börjat äta som vanligt och är mera hungrig än vanligt!

Vi har i kväll varit med om något jättetråkigt.
Sandra har avbrutit lumpen och flyttat ner till en kille som bor ca 2 timmar härifrån.

Det är hennes beslut och hon är 18 år.

Annat mera skoj, vi har Norgebesök och vi har tillbringat kvällen på Facebook och dom håller på med farmar och sår och skördar för fullt!

/Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-12

Visa hela (3 kommentarer)

Lite semester igen! I morgon drar vi till Askersund, jag skall jobba där både Lördag och Söndag.

Hur gick det med Kissy??

Jo hon har tillbringat dagen på djursjukhus i Kungsbacka. Kontraströntgen och vanlig röntgen på magen är gjord, hittade inget onormalt. Blödde lite ur ändtarmen så kanske det kan vara en flisa av grillspettet.... Penicillin och uppdroppning. Hon var inte så kaxig när dom åkte in men när hon kom hem var allt som vanligt! Svansen högt och nu leker hon på studsmattan med Alice och bollen. Liksom vanligt. Lite dyrare dag bara, tur att hon var försäkrad och skatten kommit!!
Idag har jag inte gått, allt har varit rörig och vi har varit lite cowboy/girls. Oscar ledde Tyra, Gun Lill-Marie och jag o Alice o Dreamer åkte 4 hjuling ner till ekhagen. Tyra mindes nog att hon var där förra året och galopperade iväg med Oscar dinglande i snöret, han fick smaka på hur en pigg kviga är!! Men hur som helst fick vi in dom och Dreamer hade mera än gärna vallat dom ...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-05

Visa hela (5 kommentarer)

Ja, så var det faktiskt.
Idag har Therese och Tobias varit här på besök. Dom fick inatt ta ett jobbigt och snabbt beslut. Sunny blev akut dålig och fick tas bort i morse.
Alla som såg henne i Lördags har svårt att tro att hon är borta. Hon var pigg och glad, skällde och gapade som hon alltid har gjort. Gick poängpromenaden med sedvanligt drag i kopplet. Hon var pigg ända in i det sista. Hon var inte ens sliten på Lördags kvällen!

Vi är så tacksamma att dom tog detta mest rätta beslutet att hon fick somna in och slippa att lida vilket hon fått göra dom sista timmarna.

Som vi kom fram till i Lördags så har Sunny bott där i 8 år och har haft ett fantastiskt bra liv, ett bättre kan en hund inte ha. Hon trivdes inte i ett hem med så mycket fart och fläkt som det var hos oss och valde sin trygghet hos Therese och nu på senare år även Tobias.

Här är kort på henne från i Lördags.

Sunny 19950207 -...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-04

Visa hela (8 kommentarer)

I natt har Kissy varit orolig. Hon är ju lite loj så vi har konstaterat skendräktighet och tränar mera kondis och mindre krav.
Men inatt funderade jag på om hon har sviter av grillspettet som hon snodde i Lördags. Så nu har vi tryckt i henne sparris som skall kapsla in flisorna om det finns några. Hon skulle ut var o varannan timme inatt, Johan tog förnatten och jag efternatten.

Sen är hon säkert skendräktig och har den största valpen hon kunde hitta!

Vi hoppas hon bättrar på sej snart.

Igår regnade det nästan hela dagen och vi röjde på övervåningen och har slängt massor av skräp och annat obehövligt.
Sen fikade vi med Gun och hjälpte henne i 3 timmar i regnet att stängsla för korna. Alla barnen, Johan och jag + två hundar. Gissa om vi var blöta efteråt!

När jag ändå var så blöt tog jag in Maggie och skulle träna tömkörning ala Charlotte/Esther. Fram emot tygeln och sug tag i bettet. Inte helt lätt när...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-04

Visa hela (1 kommentar)

Jaha, då sitter man i ett tyst hus, gräsmattan ser precis ut som i Torsdags... Man har svårt att tänka sej att här var mellan 40 0 50 aussies igår!
Det startade redan i Torsdags då Charlotte och Martin kom upp från Ronneby, det bestämdes redan på Öland för vi har så skoj ihop. Mycket hjälp med tält, stolar och bord och diverse saker. I Fredags kom Linda och Christer och tyckte att campingen var sumpig så vi fick plats med om också bakom huset. Christer hamnade snart i hjäpartagen han mé! Sen så spårade jag och Charlotte med Lena och det gick jättebra för Charlotte. Kissy är en plötslig överraskning och det blev resultatet misslyckat. Bra sa Lena, jag lägger ett nytt spår i morgon innan träffen så ska du se och det gick jätte bra. Konstigt va!
Vi grillade och åt o drack gott på Fredagskvällen och kom sent isäng.

Charlotte la även hon ett spår innna träffen och det blev en fullträff igen! Duktig matte som jobbar bak i linan!! Linda och Norton fick lagt ett spår...

Skrivet av doorkeepers, 2009-08-02

Visa hela (14 kommentarer)

Jo, spårtarmen har sugit ett tag och nu har vi kommit igång. Efter vi hade varit och lämnat av Sandra i Söndags så var gänget i skogen och jag fick ett spår lagt av Lena medans jag satte på kaffe och fika här hemma.
Allt det gamla att man skall göra lätta spår i början och inte störa hunden under tiden har spruckit i vårat gäng!!
Ut i mossen, in i risskogen, gick över första apporten, Dreamer kom skenande fram till mej, Lizlott hade tappat henne ( kopplet gick av), och klonk!! Lena skulle visa att det visst fanns öppen mark och visade med hela handen rätt i nyllet på Lizlott. Blå näsa nu??
Hittade andra apporten, Carina och Lena skrattandes fortfarande åt fadäsen. Kissy var fantastisk!! En apport till och sen kopplade jag loss. Hon lösspårade sista biten. Ville inte knäcka henne och jag har lätt för att pressa på lite i min iver. Att ha en Lena bakom örat är väldigt lärorikt!!
Vi gick en promenad och skrattade gott åt allt som hänt! Alla hundarna sprang o lekte...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-28

Visa hela (4 kommentarer)