En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ja, då va alltså dagen här...dagen då min stora tös skulle ut på äventyr till Boden. Göra lumpen i Boden i 11 månader !! Hon vet va hon vill. !

Men vi hade lite fest för Sandra igår redan. Det började med att Sandras farfar och mormor kom hit med deras nya schäfervalp. Den va lite blyg i början, men vi lät bara Dreamer hälsa på henne först, och det gick jättebra. Gick även bra när vi släppte ut Kizzy, vildingen...fast hon är väldigt lugn när det gäller andra valpar, jag blev positivt överraskad. Tezz , som schäfern heter, verkar va en riktig tuffing, hon gick med överallt, bjöd in till lek , bet till Kizzy i underläppen, för att sen kuta iväg och gömma sig... Efter ett tag letade alla tre godis på gräsmattan !

Hmm...va letar vi efter..??

Nu va det nog slut...


Söt, kan även jag tycka..

Sen kom resten av...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-26

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har det varit en härlig dag, om växlande väder och lagom varmt.

Dagen börjades med att Johan tog en joggingtur med Kissy, sen åt vi frukost, gick ner till stallet med Oscar och tog Ruby och Maggie på Jurrassic park turen, dvs både trav, galopp och klättringsrunda. Dreamer fick hänga med och allt gick jättebra. Maggie tyckte nog att det var lite jobbigt och pustade lite i uppförsbacken.
När vi kom ut på vägen såg jag någon i backen, en svampis var min tanke men tänk, det var Lena!! Utan hund pga hon gått ut sina spår. Kände knappt igen henne utan hund!:-))

Längre fram pratade vi med Carina och sen dök Ki och Catharina upp också. Gissa om jag blev sugen på att spåra! Hem med hästen och tillbaka till dukat bord, ananaspaj och kaffe! Sen fick jag några apporter av Catharina och gick ut ett spår till Kissy.
Hon gick sen så bra, noga och blev så glad när hon tog apporterna. Hade lagt 5 apporter och hon tog alla. Skall pröva lite längre spår, typ full längd spår...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-24

Visa hela (1 kommentar)

Nej riktigt så är det ju inte men inbland undrar man...
Senast i morse när jag borstade tänderna så tänkte jag på att först trampade Ruby av sej en sko och blev halt, nu har katten varit i slagsmål, försvarat sej med tassen och fått ett bett så nu har hon varit hos veterinären, vägde 4,1 kilo, normalt för henne. Hon har aldrig varit hos veterinären innan!
Då tänkte jag att nu är det väl en hunds tur att bli halt och se, när vi var i skogen idag så stod Dreamer på en klippa och jag vet inte hur hon kom ner men hon gick på tre ben i en kvart, sen var allt normalt igen! PUST!!

Jag fick massor av braiga tips från Andrea och Charlott angående inridningen av Maggie så idag var hovslagaren här och skodde henne fram, lite longering med full utrustning och dinglande stigbyglar och sen slängde vi upp Oscar och jag red Ruby, travade och galopperade på gräsvägarna, det gick fantastiskt bra!! Vilken klok häst och Oscar är duktig som vågar!!

Ikväll skall vi grilla med...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-22

Visa hela (1 kommentar)

Först ett kort ärligt snott av Charlotte

Utav utställningen fanns inte något kort, kameran var inpackad och det regnade!!

Det var det här med allsidiga aussies...
Idag tog jag och Alice 4 hjulingen ut i skogen och båda hundarna sprang löst med. Igår när jag gick med Alice på ponnyn och Sandra på sin stora häst så såg vi jättemycket blåbär.
Vi tog med oss en spann och satte oss i blåbärsriset och där började nästa tävling!!
Alice eller hundarna som hinner få mest!

Det är väl härligt, lydnadshund ena dagen, Bis placerad utställningshund andra dagen och tredje dagen en familjehund i skogen!! Det är precis så en aussie skall fungera.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-21

Visa hela (3 kommentarer)

Jo, det fi´ck vi lite kvitto på i helgen.
Efter några dagar på Öland och bad o sol så skulle jag o Charlotte åka till lydnadstävlingen i går, jättenervöst, kände inte att jag hade koll på alla momenten. Plats och Tand inga bekymmer men resten... Drog startnummer 14 av 15. Väntan och väntan. Hade egen fanclub med, Sandra W, Charlotte och Marie (som servade med stol).
Dreamer gick bra, hon var glad att kunna jobba lite och det som var lite neddrag på poäng var lite dubbelkommandon från min sida. Stå o Platsläggande fick vi 8,5, annars var det 9 o 10 or.
Ett lustigt minne är nog när jag vände mej om vid platsläggandet var nog tävlingsledaren trött, istället för återgå sa hon - Kalla in... Nej nej ropade domaren, och jag bara skrattade. En mycket trevlig klubb att tävla på.
Vi skrapade ihop 185,5 poäng och placering 2 efter en flat med matte i rullstol!!

Carry satt o väntade med Sandra i snöret, han ställdes inoff och blev under värsta åska och blixtoväder BIS!,...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-19

Visa hela (14 kommentarer)

Lite tur hade vi allt, vi hade ju satsat lite på Saxnäs eftersom vi visste att Charlott, Martin, Esther och Nimbus var här denna veckan. När vi nästan var framme i Kalmar så ringde dom från campingen och sa att vi fått en plats. Vi blev överlyckliga och trivs jättebra här.
Hur mår familjen semester.... Jo det är ju aldrig semester i vår familj, Johans mamma har varit på sjukhus och kommit hem igen, vi har skött det mesta från telefonen, valpköpare ringer vilket är trevligt, min Pappas bil krånglade, sydde ihop diverse tips och kontakter från Öland till hemma... Som tur är Sandra hemma och kan serva allt därifrån...
Hästarna är trygga hos Kusinen, fått SMS och jag tipsade dom om att dom kunde ju rida in Maggien nu när vi var här....

Igår grillade vi med Charlotte och Martin, idag har vi fikat. Dreamer badar och badar. Har försökt att träna lite lydnad, skall ju tävla på Lördag men vi känner oss långt ifrån färdiga. Det har inte varit prio ett med träning nu....

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-16

Visa hela (6 kommentarer)

Ja, nu kan varken vi eller hunden på ut mera av A-L värld! Hela dagen idag full rulle!!
På eftermiddagen åkte vi till "riktiga" Katthult, det var en upplevelse kan jag tala om, vara där Emil och allt vad det innebär!! Så vill jag bo sa jag, du skulle få lappsjuka svarade min man...... Nej, jag vill bo så!! Det finns ju internet.. MEN det finns också mygg bland alla tjärnar i skogen. Men fint är det.

I morgon drar vi till Öland, har ringt runt till olika Campingar, får väl se vart det finns plats.

Min syster har fått valpar, det är vi glada för att det gick bra denna gången. Min kusin är glad över hästarna som hon har och Sandra håller ställningarna hemma. Vi kan bara slappna av!!

Jag är en trött mamma, jag orkar inte lika mycket som andra mammor så idag när nästan hela dagen gått så gick jag o Dreamer till husvagnen och satte oss i solen och bara njöt. Ont i hela kroppen och knoppen hänger inte med alls just nu.... Pizza till middag, det är ovanligt i denna...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-14

Visa hela (1 kommentar)

Ja idag har vi hunnit med mycket. En glad överraskning var att man fick ha med sej hundar och då gick pojkarna och hämtade Dreamer som var 5 timmar inne på A-L värld. Innbärande sol, barn över allt och klängandes på henne, får i hage, grisar och utklädda teaterspelare. Tengils soldater sneglade hon lite på... Och det kan man ju förstå! Men så skönt att ha en hund man kan lita på i alla lägen bland folk. Andra hundar vi mött idag har varit galna eller gått med munkorg, säkert bara för säkerthets skull. Men många var snälla och gulliga som Dreamer.

Nu har det kommit några regnstänk, annars har vi blivit fint solbrända idag! Mysigt att sitta i husvagnen och lyssna på smattret på taket. Jag är helt slut efter en dag i rörelse!!

En liten dotter sjunger Madicken madicken hela tiden, och det är väl ett gott kvitto!!

zzzzzzzzzz
Tina med familj

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-13

Visa hela (2 kommentarer)