En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Nu har vi landat och allt vad det innebär!!
Vi kom ju inte iväg i morse som jag tänkt... Lite trötta sen i går, Andrea tog tåget som gick 13.57 och då hade vi inte åkt ännu!!
Vi hade inte packat husvagnen och är lite ringrostiga på detta plan.
Vid 14 tiden kom vi iväg och Dreamer var med.
Vid 20 snåret fick vi parkerat i våran tilldelade ruta i Vimmerby. Jag och Alice begav oss för att hitta Ica och handla lite inför i morgon. Pojkarna och Johan fick upp förtältet.
Dreamer är som en drottning, alltid något grannbarn som kelar och kelar med henne.

Nu är vi här tills på Onsdag som vi drar vidare till Öland eller nå´t... Skall ju tävla lydnad på Lördagen, det blir inte en så´n slam som Tessan gjorde men vi skall ha kul!!

Radion är på i förtältet, lampan tänd och Oscar sitter och läser medans jag bloggar. Emil borstar tänderna och Johan nattar Alice. Hon sov inte en blund på nervägen och nu är klockan halv 11 på kvällen!!
Dreamer ligger vid mina...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-12

Visa hela (5 kommentarer)

Jo så är det faktiskt, mycket goa vänner trots att det tar emot!

Vi börjar med gårdagen:
Jag jobbade i ringen med många grupp 6. Helt jätteroligt MEN mycket strul i början och kaffet kom alldeles försent!! Det innebär att mitt blodsocker hamnar i noll och jag börjar skaka av hunger! En macka blev räddningen men det hänger i hela dagen.
Det var många nollor och en kep o ett gult. En jättebra domare från Finland hade vi bägge dagarna! Synd att hon inte dömer aussies, hon hade en jättesund syn på hur arbetande hundar skall vara!
I aussieringen gjorde Harry Bir valp och Chili fick 1 utan hp.
Nemo cert o 3 bh, Dreamer ( ställd av maken) 1, Nea och Saphira 2, Milou 1, Gucci 1.2 ck, Crazy ck och 2 bt. Eller om det var tvärt om med Gucci och Crazy....
Gruppen var ojämn och inget hp.
Under tiden hämtade Sandra Andrea vid stationen som tagit tåget ner från Uppland för att visa Maggie på utställningen. Tvättade Maggie och tränade.
När jag kom hem sent om sider så var...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-11

Visa hela (4 kommentarer)

Nu har min semester börjat!! Eller semester o semester.... Nu börjar det andra jobbet.
Tvätta hund för i morgon, tvätta och torka kläder inför semestern, kolla alla papper på hund o häst osv...
I morgon jobbar jag i Tvååker som vanligt. Då har vi mycket grupp 6 hundar och jag hoppas på att se bra konstruerade och i fin form.
Dreamer får maken sköta om, jag har inte tid.
På Lördag åker han och Sandra ner tillsammans med Andrea uppfödaren till Maggie, till Laholm och utställning för häst, samtidigt som vi lämnar över Filippa till ordinarie ägare.

Jag har ju många järn i elden samtidig, är ju lite känd för detta..

Jag hade anmält hund till utställningen och hästen och ville gärna att dom visades, och då får familjen hjälpa till, tur man har en bra familj!!

På Söndag så går lasset till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Pappa och Sandra är kvar hemma men 3 barn och jag o Johan åker. Sen får vi se om vi åker mot Öland eller åker hem igen......

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-09

Visa hela (0 kommentarer)

Här kommer två hälsningar från våran D- Kull, Gemmy/Brut.
Den första är Door-keepers Diamond Dipped Tip ( Gissa om svansen har en vit tofs..)
Tippi bor i Danmark och matte Pia har skickat korten.

Den andra hälsningen kommer från Yvonne och Micke som har Nessie, Door-keepers Diamond in Darkness. Nessie blev bästa veteran och 4 bt på rasspecialen och matte Yvonne passade på att fota med rosetterna!

Visst är dom fina våra älsta valpar efter Gemmy!! Mycket typlika och jag ser även likheterna i blicken med Kissy som är efter deras syster Silly.

Oj vad Kissy kryper men ibland blir hon lite het!! Dreamer har börjat att förstå vad ordet hit betyder...

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-07

Visa hela (3 kommentarer)

Nu känns det att det att det börjar o närma sej... Snart snart behöver man inte gå upp tidigt på morgonen!
Det har gått bra på Gotland, Nadja o Nea fick även med sej hp o ck, cert o Cacib o bim! Milou fick med sej Ck, och Makea rött band. Jag pratade med en trött Jojje idag som sa att han hade en ännu tröttare fru som hade sovit 2 timmar innan jobbet kallade!

Oscar tävlade i Lördags på Filippa sista gången och en Clear round på Ruby. Han gick nolla i Clear rounden med Filippa och ett nedslag på Ruby. I L:C gick Oscar o Filippa dubbel nolla och fick en fin röd rosett, dvs en 4 e plats! Det var en bra avslutning på deras karriär!! Nu till helgen åker vi till Laholm och visar Maggie på utställning och då tar vi med Filippa hem. Hon är så fin nu, skinande blank och mycket muskler så det blir skoj att få lämna tillbaka en så fin ponny.

Igår , gjorde vi inte något! Jo lite, Oscar o jag red en sväng, badade med hästarna och njöt. Oscar satt upp på Maggie första...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-06

Visa hela (2 kommentarer)

Nyheterna från Gotland: Nea bir och cert på sbk utställningen för Fredrik Norgren! Det var ni värda! Jojje var lite mera dämpad,gick inte riktigt som hoppats.. Sedan blev Nea även Grupp-R!
Linda och Nadja gick även lydnad, jättebra gjort i denna värmen!

Vi själva har mest bott vid stranden, helt ensamma var vi i över en timma , väl hemkommna så åt vi och barnen badade i poolen i säkert en timme till. När vi var vid stranden så simmade Kissy och Dreamer säkert i en kvart, runt runt, till slut bad jag Oscar att ta upp Dreamer innan hon drunknade!

Efter ett samtal med Susan och Sture i kväll så har dom moget kommit fram till att Iron nog skulle må bra att flytta på sej. Han trivs inte i stora flocken.
Någon som är sugen på en bra och trevlig hane så hojta gärna till!!
Vi stöttar Susan och Sture fullt i detta, mycket starkt att se till Irons bästa.

Nu har jag o Oscar badat Ruby, vitfläckig häst och dammiga hagar går inte ihop, tävling i morgon med båda...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-03

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är det sommar! Jag jobbar fortfarande, skall göra det en vecka till. Men man njuter av kvällarna och på dagen är det så varmt att man njuter av att sitta på kontoret med AC.

Träningen av hundarna är förlagd till sent på kvällen, mest under promenaderna. Kissy kryper jättebra nu och Dreamer är hårdträning på att variera stå o plats under gång. Även innötning av ordet hit pågår, säger kom när jag är ute i skogen och på lydnadsplanen satt hon fint kvar när jag ropade hit!
Igår gick jag ner till badet när resten av familjen inklusive min pappa åkte 4 hjuling med vagn ner. Väl där badade vi och hundarna simmade och simmade. Hem fick dom sin travträning. Det är varmt o skönt i sjön, tom jag badar och njuter.

Ingen har väl missat att M-kullen fyllt 2 år? Nu är dom stora dom små liven!! Varför minns jag just deras födelsedag är en historia som tål att berättas:
Just den helgen var Boråsutställningen, jag skulle inte ställa utan jobba två dagar. På...

Skrivet av doorkeepers, 2009-07-02

Visa hela (4 kommentarer)

I Söndags kväll så satt jag och sorterade kritiker i tävlingspärmen. Det har ju blivit några med tiden.... Inte alltid jag läser dom noga efter jag kommit ur ringen, jag brukar ju veta ungefär vad det är för fel o brister...
Men då fastnade jag i en på engelska som löd ungefär så här fritt översatt:
Utmärkt typ, nbt (natural bobtail) tik, utmärkt huvud och uttryck, rör sej fast och fint fram o bak, underbara rörelser från sidan. Kunde önska en tanke mera underkäke.

Jag gick in till Johan som höll på att bädda rent och undrade vilken hund detta kunde vara, han svarade omedelbart: Gemmy, självklart!
Nu var det så att det var Dreamers kritik från i Lördag!
Några kanske tänker att det var väl dumt att köpa in en tik med samma fel o brister, så tänker inte jag! Tårarna rinner när jag skriver detta, att få en så underbar hund till, med samma fördelar är väl fantastiskt!
Hon finns med oss hela tiden i tanken, hon har snart varit borta i 3 år men det spelar...

Skrivet av doorkeepers, 2009-06-30

Visa hela (6 kommentarer)