En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Napoleon med matte Annika har hört av sej.
Dom har varit på utställning och har fått sitt första Cert!
Visst är han grann killen!

Dom är nöjda med honom och trivs bra tillsammans.

Igår åkte jag till Lena med Miffo och där möttes jag av Susan med Skrot och Lizlott med Funny. Lena presenterade en trimkniv för både Miffo o Skrot, rätt intressant faktiskt. Jag kommenderade Lizlott och Funny på gatan och det gick så bra! Funny är snart 8 år och går bättre än någonsin!!

Våran Zimba ( den lurviga gula katten) bor förtillfället hos sin uppfödare, mitt i Kungsbacka dvs hos Lizlott. Där har hon fått möta sin blivande make. En också mysig Skogkatt! Så nu hoppas vi på att det blir lite Dååår kattungar också.
Johan stönar lite över all avel, då visade jag även Connemara nytt med fina hingstar... Pust var svaret!
När det gäller shettisen så visade det sej...

Skrivet av doorkeepers, 2009-06-03

Visa hela (5 kommentarer)

Just nu velar vi mest omkring känns det som! Mycket att göra inför studenten men inget att börja med just nu! Vi jobbar som vanligt och försöker att pyssla så gott vi kan på eftermiddagen.
Igår så tog Sandra med Kissy och badade med grannen och deras blandishundar. Det är bra för Kissy med simning, vi tränar ju hennes höfter mycket. Och faktiskt, den skillnad jag har sett när hon ligger som en "groda" hemma på golvet är mindre nu. Nu ser höfterna lika dana ut... Vi får väl se när vi röntgar om henne om jag har rätt.
Jag tog Dreamer på en tur över fälten, mest för att träna icke jagande, mycket harar på fälten nu. Hon blir bättre o bättre.
Senare på kvällen när Alice lagt sej tog jag 4 hjulingen och åkte rundan förbi Agne och ner till sjön. Dreamer fick trava hela vägen och svalka sej i sjön. Sen åkte vi genom skogen hem igen. Hon var trött men nöjd när vi landade hemma. Eftersom vi travade en del på asfalten så var det nog skönt att ställa fötterna i...

Skrivet av doorkeepers, 2009-06-02

Visa hela (1 kommentar)

Det har ju som bekant varit lite varmt i helgen! Så familjen fick gjort sitt premiärdopp, med hundar och allt. Till saken hör att jag är en badkruka men kalken har nog rättat till en del där också.


Barn o sälar!

Härlig vy!!

Oscar var ute och red vid första doppet så han och Emil cyklade ner lite senare och badade och då tog Johan och jag med Alice på fyrhjulingen och åkte utan hundarna ner och badade en gång till.
På mors dag fick jag presenter och en blomma. Även Johans mamma var hemma och fick en blomma, vilken ställdes tillfälligt på golvet, och vem var där och undersökte... Och som blev avslöjad genom att det fastnade en blomma bakom örat!!

Ser tillgjort ut men hon har fixat det på helt eget vis!

Vi har fått ny trall på framsidan, till ingången. Det lyfte huset kan jag tala om! Och nästa vecka kommer den nya ytterdörren!!...

Skrivet av doorkeepers, 2009-06-01

Visa hela (5 kommentarer)

Jaha, då har vi blivit ytterligare en individ mera i huset.
Efter mycket om o men så hittade vi en Shettis, i Mellerud!
Bra att Sandra har körkort! Hon och en kompis hämtade Sonette där idag.
Sonette är en större kopia av Nadja, hon är 106 cm hög mot Nadjas 85 cm. Rätt bra för då har Alice något att växa i.
Inga tillbehör fanns till så vi fick snällt gå bort och låna lite saker från Gun som haft två st Shettisar, vill P-As stora sorg! Men nu är dom borta och sakerna hänger bara.
Sonette är snäll, har bra hovar och ett mycket bra steg. Inte så bildad men det behövs inte i detta läget och jag antar att flera i detta huset kan tänka sej att utbilda henne tex i körning.

Annars, vad händer... Jobb, Kalk och jobb med huset. Eftersom Johan satte in altandörren häromdagen så blev det lite merjobb och idag har jag målat foderna runt dörren. Gick en sväng med Dreamer, Kissy fick en cykeltur med Oscar o Emil. Planterat och pysslat mest hela dagen.
På kvällen så...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-30

Visa hela (3 kommentarer)

Som mamma så får man göra mycket som man inte gör till vardags, speciellt i dessa tider då det är aktiviteter med skolorna!

Igår så kunde inte Johan och Sandra av förklariga skäl ställa upp på lekar utan jag och Oscar åkte ensamma ner till Tjolöholm, det var spriddaskurar så Emil o Alice var hemma och spelade memory! Väl på Tjolöholm samlades klassen och vi skulle spela brännboll.
Jag har inte under hela Oscars skoltid orkat eller kunnat vara med på sådana aktiviteter men i går flög f-n i mamma:
Jag tittade första "halvlek" och kände, idag orkar jag nog!!
Nej, nu måste föräldralaget få lite stöd sa jag och gav mej ut på planen. Då var redan x antal föräldrar skadade i form av sträckningar och stukningar!! Eftersom det var regnskurar hela tiden blandat med sol så var det väldigt blött i gräset och halt!
Jag slog, inte med platta racket utan det riktiga som jag alltid gjor, hårt men var inte så stark som jag trodde + bollen var genomsur!
Inför var sträcka...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-28

Visa hela (4 kommentarer)

Jaaaaaaa !! Hon fixade det ! Sandra har tagit sitt efterlängtade körkort !!
Så nu får alla se upp..... Fast jag har känt mig väldigt säker på att hon skulle fixa det, hon har varit väldigt lugn och målinriktad.. Jag är en STOLT pappa... GRATTIS SANDRA !

När Sandra körde upp i varberg, så passade jag på att åka till Harpling för att köpa delar till Volvon. Måste fixa till bromsarna bättre, och hade sett beg bromsok på "blocket" .
Det har vart mycket "blocket" på sistone... Min fru gillar inte bara att "blogga" utan även att "blocka" Så nu har vi fått en friggebod också, vet inte vad som står på tur....

Nu har vi satt in en ny altandörr !! Åh vad fint det blev. TACK SÅ HEMSKT MYCKET FÖR HJÄLPEN PA !!!Vi behövde ett större hål..!


Master in action. TACK PA

Idag så har jag även vart hon tandläkaren, och lagat 2 tänder som jag bet av i söndags, när vi va på...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-27

Visa hela (6 kommentarer)

Nu har hela helgen bara rasat på, inga spår, apportträning och mycket promenader kan vi nog säga att hunddelen i familjen haft. Dreamer tränas rätt hårt på att sitta i rätt position, inte studsa omkring som en yr höna!
Just nu är det mera fokus på familjen, Studenten för Sandra är ju närmast nästa vecka och sen är det högsäsong för hästeriet.
I Torsdags var allt bra planerat, men allt föll som ett korthus... Alice skulle på barnkalas samtidigt som vi körde hem lilla Nadja. Födelsedagsbarnet blev akut magsjuk och inget kalas!
Nu fick vi tänka om och Emil kläckte en bra idé. Liseberg! Så dit drog vi efter avlämnad shettis.

Alice tyckte att det dög med en trähäst för stunden

Far och dotter i Kållerado!

Grabbarna bus i Kållerado!

Vi hade ett par mysiga timmar, jag åker som mest Peter Pan! Vi åt medhavd matsäck och njöt av...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-25

Visa hela (8 kommentarer)

Det är sällan jag ser min älsta son vara riktigt ledsen inom hästeriet, men han kom in i morse när han gett hästarna havre, huvudet hängde vid knäna, Ruby är halt! Han slet ju av sej skon igår, är precis nyskodd med skor bak vilket vi sällan brukar ha och han är ju så glad och hoppar och skuttar omkring i hagen som en värsta unghäst, och självklart så trampade han snett på skon och blev stående på tre ben. Johan drog av skon och då rann det blod ur ett sömhål.. Undrar om han kan träna fälttävlan på Fredag, tyvärr tror jag inte det.. Oscar blev otroligt ledsen, han har längtat och väntat på detta!! Han får väl ta den gamla Filippa istället men det var ju inte planen!
Våra hästar är sällan trasigt på något sätt så man har inte med det i beräkningen. Dom går ju mycket ute i alla väder och springer och skuttar i kuperade hagar så dom bygger muskler och hålls skade fria på så sätt.

Nu till något skojjigare, när vi tävlade i helgen så var där en...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-20

Visa hela (7 kommentarer)