En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ja, nu har Volvo dåliga tider så då avverkar dom skog!
Hela vägen ner mot Ålgårda, dvs mycket bra spårskog försvinner i ett nafs, avverkningsmaskingen har en gripklo som väger 1½ ton, så gissa hur fort det kommer att gå! Att man avverkar emellanåt och det är gran och fur är väl ok, då planteras det om efteråt, men nu skall även lövträden bort. Det har varit stridigheter om detta så fallet har tydligen varit uppe i någon hög rätt och efter mycket om o men så fick dom tillåtelse..

Johan och Alice pratade med killen som skall utföra arbetet igår och det räddade en allmänning som han inte visste om fanns, den visste Johan genom Gerhard( Agnes pappa), så ett hektar blir kvar.
Alice blev väldigt fashinerad när hon stod och såg dom stora träden falla.

Helgen, jo den var bra. I Lördags så var jag och jobbade på en Stövarutställning. Där det blev bekräftat än en gång att cykling är oslagbart! Den som vann hade absolut bäst rörelser och jag kom på att jag...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-19

Visa hela (3 kommentarer)

Förr när jag har läst annonserna så tycker jag att det kryllar av shettisar överallt som står o skräpar... Men nu, när vi söker en då är dom väck!

Lite krav har man ju också... Färgen är inte det viktigaste men visst hade det passat in med en skäck till i denna familjen... Och ett sto, och snäll och gärna körd.. Och inte fång o eksem... Undrar just om det finns en sån att uppbringa på denna sidan Stockholm!

Idag har Oscar tränat på Filippa, men det blir lite vingligt för han är lite lång på henne, tur att vi inte har köpt en C-ponny utan vi var kloka att köpa Ruby direkt.
Filppa är gullig och gör så gott hon kan och Oscar tycker mycket om henne.
Det är tävling på Söndag så nu finslipas det.

Jag skulle skriva ett CV häromdagen på jobbet. Pga om organisation så behöver arbetsgivaren veta vad jag gjort och har för utbildning.. Tänk, jag har aldrig varit arbetslös och aldrig skrivit ett CV!! Jag hoppade ju av skolan pga sjukdom och har sen dess...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-14

Visa hela (2 kommentarer)

Alltså vilket velande det blev med den önskade selen!
Glad i hågen åkte jag bort till min massör och hämtade ett bädd paket med magneter i, både i madrass, täcke och kudde. Magnethalsbandet har ju gjort mej piggare o gladare så nu prövar vi även detta. Därifrån gav jag mej av med mina glada pengar till Börjes.
Väl där blev det tilt! Till saken hör att jag har lite svårt att ta beslut vissa dagar, det är ett efterhängset handikapp sen jag gick i väggen för några år sen..
Nu hade dom två selar, en svart för halva priset av den svartbruna. Självklart så frågade jag vad som var skillnaden och det var landet som lädret kom ifrån. Till saken kändes den billigare bättre sydd och kraftigare i mina ögon. Och för samma pengar kunde jag även få en baksele.
Ringde Johan som inte hade kontakt, problem när han stod i en stolpe och jobbade. Behövde lite hjälp i valet...
Jag tog den billigare varianten + bakselen. Storlek Cob. Åkte hem och provade. För liten!! Och...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-13

Visa hela (9 kommentarer)

Alltså inte några miljoner men ändå!
Igår fyllde jag år, som Lizlott skrev, 25 år! Otroligt många som kom ihåg mej på en ojämn födelsedag, det tackar vi för och bugar o bockar!
Ialla fall så fick jag ett ko kort från min pappa i Södertälje, innehållande 4 st trisslotter. Efter en olycka med Alice, hon lekte med Kissy och trillade ner från trappan till studsmattan och stöp rätt ner på huvudet... Jag var lite skakis och satt o tröstade henne och vi skulle skrapa lotter.
Vi började med några nitar och sen! var det hela 75 kr! Jag blev så jätteglad, tänk o vinna!! Fortsatte med en snörvlande Alice i famnen, och se en vinst till! 1000 kr x 2!! Wow!! Vilken lycka mitt i allt gråt!
Vilken konstig känsla, 2000 kr att spendera på sej själv... Har länge önskat mej en ny sele till Maggie, har hittat en billig modell på Börjes, 1000 kr.. Men är det billigaste bäst? Nej, inte alls. Det fanns en brun o svart sele för 2300 och den skall nu inhandlas!! Men behöver jag...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-12

Visa hela (15 kommentarer)

Ja, under den benämningen går Dreamer. Hon borde vara på reklamen istället för en kanin. Som vi tidigare konstaterat har hon fattat tycke för maken i mitt liv, om han skulle råka prata bara ytterst lite så studsar hon runt runt, slår kullebyttor och studsar upp och ner. Det är lögn att påstå att det är lätt att "stänga" av henne! En sån lycklig hund är svårt att finna ngn annan stans!
När vi cyklar/4 hjuling så springer hon mera uppåt än framåt och ändå kommer hon fram lika fort som Kissy.
När hon sövdes så studsade hon runt runt tills veterinären kom och gav sprutan, då var hon stilla i en sekund, sen sprang hon runt väggarna tills , bom , sövd!
Kom igår på henne i min säng! Våra hundar är aldrig i sängen och när hon stod där såg hon ut som jag står inte här!! Det är inte jag!! Sen studsade/flög hon ut i hallen och vips borta!
Kan ju tala om att det krävs en hel del humor av resten av familjen för att överleva... Sandras flipflop tex, tuggade i...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-11

Visa hela (3 kommentarer)

Så låter det i Fagaredsskogarna nu!

För att börja från början så är det ju alltid så inför sommar säsongen att jag cyklar väldigt mycket med mina hundar. Har alltid gjort, även på bernertiden. Detta beror mycket på att det är då utställningssäsongen börjar. Jag fullkomligt vägrar att visa mina hundar i dålig kondition, lösa rörerlser och otränade ryggar. SPECIELLT sen vi skaffade vallhundar.
Den som tror att det bara är att ta ut hunden från soffan och ställa ut den och vinna tror alldeles fel.
Jag minns när jag cyklade med Gemmy och Silly. Ofta båda samtidigt, Gemmy inte lika snabb som den flytande Silly. Den som var med på den tiden vet nog att Silly var Sveriges mest vältravande aussie, sprang i snyggt framförgående utan skrikiga handlers på utsidan. Men det krävdes träning och åter träning. Varannan dag i 5 månader ialla fall gick det åt att hålla detta vid liv.
Nu är vi där igen!! Cykling med Kissy pga ev omröntgen då det är en slapp led och...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-06

Visa hela (10 kommentarer)

Nu har resten kommit in som vi var och röntgade. Skrot har A höfter och ua fram, Nea slapp led C och ua fram.
Summan är att både Nea och Kissy har slapp led, dvs värt att röntga om och inte missbildade höfter, vilket är jättebra! Resten av dom vi hade med oss var utan anmärkning både hd och ad. Detta känns jättebra. Det är ju en av grundstenarna i aveln är att hundarna är friska så dom kan jobba och vara aktiva i många år.

Igår var det kurs igen, jag fick Dreamer dit körd för jag jobbade jättesent. Annika ställer upp som vanligt och det kändes rätt lyxigt.
Vi jobbade rätt hårt igår, linförhet, stå, sitt o ligg kvar. Och fatta hur bra alla är!! Håller bra fokus, vi går runt dom i alla positioner!! Stackars Skrot hade dagen innan varit på en aktiveringskurs och trodde han skulle buga och gå runt själv, det kan inte va lätt att veta vilken dag man skall göra vad!! Men han fattade galoppen rätt snart!
Småvalparna Tiha, Penny och Osis var också med, avkoppling...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-05

Visa hela (2 kommentarer)

Jag tror nog att min käre make fick med det mesta när det gäller helgens bravader!
Jag är ju inte ett riktigt så fanatiskt freak som resten av familjen men det var faktiskt bra! Man har ju sina favoriter av deltagarna..
Men när jag tog kortet på Johan och Stefan så sa jag att nästan hela familjen var intresserad, från 4 åringen, 18 åringen och pappa. Då fick jag snabbt till svar: du är väl 18 åringen! Då kan man ju sträcka på sej, även om kommentaren kommer från en bonnpojk från Älvdalen och med tanke på Milous reaktion på håret så var det väl "gött"!!
Dom gulliga fotbollskillarna kommer man sent att glömma, Gunvald Larsson!! Och hans min när jag talade om vad jag tyckte om både Öis och tatueringar!! Jag har ju en förmåga att vara stenärlig!! Men det pratas så mycket om onyktra och otrevliga ungdomar, det kan ialla fall jag dementera i detta läget!!

Kennelblogg... Jo i Småland stenar var vi väl nöjda men tyckte nog att det var lite snålt tilltaget... Några...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-04

Visa hela (5 kommentarer)