En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ja, nu finns det vekrligen underlag för att göra ett blogg inlägg !! Sicken avslutning det blev på en jättehärlig valborgshelg ...!

Började i onsdags kväll, Linda & Christer som har Norton, var här och fikade. Dom hade tagit in på Åsa camping.

Torsdag, då vi åkte till Gislaved, och hälsade på Matilda,Mark, som äger Pepita, och deras goa barn, Liam och Alicia. Jag drar på munnen varje gång jag tänker på Liam´s goa småländska när han fick en lastbil av oss, som vi tidigare på dan hade inhandlat i Ullared. -" kolla mamma"

Min fru kan inte passera Ullared utan att gå in där....
Tack för god mat och dryck Mark och Matilda och för att vi fick sova hos er.
Fredag, traditionell hundutställning i smålandsstena. Underbart väder, och massa goa valpköpare på plats. Efter en lång dag, så avslutade vi, ihop med Linda & christer hemma hos oss med grillning. God whiskey och väldigt gott med honung på grillat spm Christer stod för. Tack för en trevlig kväll. Vi hann...

Skrivet av doorkeepers, 2009-05-03

Visa hela (4 kommentarer)

Det var vänser som det var C på, har precis öppnat papprerna och det känns bra att det är bekräftat!

Vi skall inte deppa igenom utan njuta av alla fria hundar! Det är faktiskt statistikt sett inte många ifrån Door-keepers som har fel vilket vi är glada för och i Kissys fall ingen defekt!

Ha d bäst i sommaren!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-29

Visa hela (7 kommentarer)

Jo, just nu har några kommit in på Skk´s hunddata.

Det var tyvärr som vi trodde på Kissy, hon hade ett C på ena höften, en slapp led. Vi försöker väl med omröntgning efter mera träning men man undrar ju.. Skadan som skedde, har den påverkat? Hon var inte någon skillnad när hon låg innan skadan och nu ser hon sned ut... Avelsmässigt innebär detta att så länge hon har C på höften så kan hon inte gå i avel, skada eller inte spelar ingen roll, jag avlar inte så länge det står C eller värre. Det innebär en viss träningssvacka, kan aldrig få titeln Korad, kan inte bli brukschampion eller utställningschampion.... Usch! Trösten är att det inte är en missbildning, hon var jätte jämn och fin i sina kulor, hon kommer aldrig att lida av detta!
Hon var ua fram, vilket nästan förvånar mej, 26 kg tik, farandes upp och ner för berg och hoppat ut från det mesta!!
Dreamer har A höfter och ua fram, det är vi ju jätteglada för!!
Milou, Nemi, Gucci och Mix har kommit och...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-29

Visa hela (7 kommentarer)

En faktiskt lugn Söndag, det händer ju alltid lite men inte mycket.
Dagen började med att hämta sonen från övernattningen, det hade gått bra men lite hemlängtan var det allt... Mamma kände detta och hade svårt att sova, så jag var lagom trött hela dagen!
En långpromenad med tjocka ponnyn, Alice, Johan och två hundar, Miffo och Dreamer. Miffo var på kollo här och uppförde sej exemplariskt!!
Det är så härligt i skogen med alla bokblad som sakta spricker ut och är alldeles ljusgröna... Ponnyn skall ha föl om ca 2 månader och börjar bli en riktig tjockis!!
När vi kom hem köpte vi faktisk Pizza o sallad, det är minsann inte ofta!! Sen gick jag hör o häpna och la mej en stund!! Vet inte när det hände sist... Alice kröp upp i famnen och vi somnade gott!! Johan gick igenom videoband som vi spelat in, mycket hästar kan jag tala om. Jag vaknade till liv efter någon halvtimme och bad om lite kaffe så man fick vakna.
Vi satte oss att titta på hästar, hästar och lite...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-27

Visa hela (4 kommentarer)

Idag har vi varit på första hopptävlingen för Oscar och C-ponnyn Filippa.
Det är ju en gammal dam med förkärlek till att hoppa o tävla, vilket var syftet med låningen. Vi började dagen på en Clear round på 70 cm. Studsade runt och Oscar red kanon. En rosett. Nästa klass var på 80 cm och det gick som tåget. Nu skall man ju betänka att hon inte är i full kondis, så när det blev omhoppning så gasade inte Oscar järnet. Hindret låg på 90 cm och det var inga problem. 7:a av 26 st, tycker jag är helt godkänt!!! Precis utanför placering, när det var 6 placerade.
Till tävlingen fick vi fint besök, gamla Ollie kom med sin matte och småhussar och hälsade på. Hur fräsch o fin, hon som hängde på håret för några veckor sen pga komplikationer vid borttagen livmoder. Tack snälla för ni gav henne chansen!

Min syster kom och levererade trä o metallapport, nu skall vi visa resten!! Själv lämnade jag över kalk, nypon och nässelpulver, hon är liksom jag en suris med ont i...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-25

Visa hela (5 kommentarer)

Ja, så är det ju alltid med röntgen! Först väntar man på röntgen och sen väntar man på svaret.
Johan höll mej uppdaterad via sms efter var hund som röntgas. Över lag såg det jättebra ut och Maths som är röntgenproffs och lär upp resten av landets röntgare hur hundarna skall ligga och sederas, han var jättenöjd.
Trevliga hundar och alla var fina i höfter och armbågar. Ev var någon lite slapp i lederna men inga defekter i själva höften.
Kissy var ett sånt fall, ena höften var lite slapp, det märkte han direkt när han tog upp henne på bordet. Höfterna var inte lika, precis som jag trott. Troligen är det väl så att hon har snedbelastat och inte använt den ena höften sedan olyckan. Om det blir ett fel nu så rådde han oss att muskla upp henne genom mycket cykling (känner vi igen det eller...) och röntga om.
Detta känns ju jättebra som uppfödare där man vill att allt skall bli så bra som möjligt. Om det är några slappa leder, jo det kan jag ta, är det...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-23

Visa hela (5 kommentarer)

Jo, imorgon har vi 7 st som skall röntgas.
Våra två bland annat. Det är ju lite spänt var gång.

Kissy är jag ju rätt övertygad om att hon har något fel efter olyckan vid leken, hon ser lite sned ut sen dess. Vore jättetråkigt faktiskt, sicken arbetshund hon är!!

Dreamer, ja vad kan vi säga... Att satsa så mycket i en hund spelar ju roll, sen att hon är en dröm och rör sej fantastiskt gör ju det ännu mera spännande!! Att hundar rör sej bra spelar ju inte någon roll i detta, dom kan ha fel ändå!

Igår var vi på träning igen för Lena. Denna gången var det två småvalpar med. Tiha har ju varit med förut men denna gången var "lill Miffo" Penny med, matte hade trasslat sej hit från Tjörn. Kristina som matte heter var helt överväldigad och ni kan läsa mera om detta på hennes blogg bloggis.se/stallfurusäter.
Alla stora hundarna hade varit på mh dagen innan och var lite trötta. Så vi gjorde plats och sitt övningar, lite apportering också. Tezze o Makea var...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-21

Visa hela (10 kommentarer)

När vi åkte hem igår från Kolmården så stod jag i tät kontakt med min syster som skulle få sin första valpkull på sin Finska lapphundstik. Denna kullen är efterlängtad efter så många år, säkert 30 år av längtan att få ha egna valpar!
Hon har ju hört och sett våra valpningar genom åren, Bernervalpningarna vill jag verkligen inte ha tillbaka, varannan förlossning var kjesarsnitt eller andra orsaker in till veterinär. Man blev i o för sej duktig på kalk och värkstimulerande. Hade alltid sådant hemma så man slapp o ge sej iväg.
När vi började med aussies så försvann all denna kunskap, på alla kullar har vi inte haft något snitt än, lätta förlossningar. Visst kan oturen vara framme i framtiden men hittils är statisktiken kanon!

Det kom inte igång igår för Pias Lizette som det skulle...
På kvällen åkte dom ner till Slöinge. En valp kom baklänges och var död. Det blev snitt och det fanns 3 döda valpar. Så ett snitt, en ledsen tik med massor av mjölk och...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-20

Visa hela (5 kommentarer)