En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, visst är det hundarna som gått Mh beskrivning men det är ändå familjerna som präglat mycket av hundarna och när det blir bra resultat på mh´t så beror det mycket på ägarna.

Jag har fått rapporten i andra hand, Lena har berättat under en promenad i skogen tillsammans med mej o Johan när vi landat från vargarna.

9 hundar har idag blivit beskrivna, alla fixade det galant. Milou var i Lerum och gjorde ett kanon mh med en mycket glad husse. Milou fick 1 på skott.
Hans matte stod i 8 timmar i Varberg och filmade alla hundarna där!! Det kan man kalla duktigt! Linda, du är en klippa!!

Jag skriver några rader om vart ekipage...

Först ut var Nelson i morse i Varberg. Sylvi o Lasse hade egentligen bokat spårkursavslutning med tillhörande grillning. Men dom var först och tänkte att vi gör det andra sen....
Han är social och modig. Leker mycket och gärna. Dumpe och skrammel löstes med nyfikenheten. 1 på skott.
Husse o matte kom tydligen överens med sej själva att...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-19

Visa hela (3 kommentarer)

NU har det äntligen blivit av. Födelsedagspresenten som vi tackar för ytterligare en gång från underbara valpköparna!!
Vi fick träffa en flock på 3 hanar o 3 tikar. Dom var precis fyllda 2 år. Vi fick jättebra information och fick veta att dom var handplockade redan som ytte pytte små för att i 6 månaders ålder flytta till djurparken. Dom hade blivit nappuppfödda med en Schäfertik som uppfostrare, gissa om hon var trött på dom sen!!
Vi klappade och kelade med alla, även en skygg hane kom och var nyfiken på mej, kom bakifrån smygande och slickade mej i ansiktet.
Johan hade 3 i ansiktet, en i var öra, en i munnen och sen kom en fjärde och noppade i kalsongkanten för Johan satt på huk. Häftigt!! Susann och Sture var precis så impade som vi och Sture har fotat så det kommer!!
Vilken fantastisk päls!! Så tät att man inte kom in till huden. Inget vindskydd utan ligger ute hela tiden, precis som vanliga vargar.

Vi har även stadig kontakt med Varberg och dom 9 som Mh beskrivs...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-19

Visa hela (2 kommentarer)

Nu vi på väg mot norrköping, och vargarna!! Sture ,Susann, Johan o jag. Vi har precis fikat på vägen, lite innan Jönköping blev vi kaffetörstiga.
Sture har sin bärbara dator med och jag som blir lätt rastlös av att sitta stilla passar på att blogga lite under resans gång...
Vi är spända på vargeriet och fulla av förväntan.

Igår började jag dagen i stallet och när det var avklarat så gick jag ett spår för Dreamer, Kissy var med i koppel. Sen hämtade jag Kissy och selade på henne och satte på linan. I början tänkte jag att hon skulle gå utan jag höll i, men hon fick upp farten att jag tog linan rätt fort. Det var nog bra att hon förra gången fick misslyckas lite, denna gången var hon klockren men inte en apport tog hon. Slutet lekte vi med, sen fick hon gå Kissys spår med mej, det var lite längre och krångligt. Hem o byta hund igen.Kissy är helt fantastisk i spåret, jag kan inte berömma henne nog!! Alla apporterna togs klockrent.
Sen åkte jag till Lenas jobb...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-18

Visa hela (2 kommentarer)

En arbetskamrat till mej förlorade en kär vän igår. Hunden hade fått i sej ett främmande föremål och gick inte att rädda. Exakt vad det var hon ätit vet dom inte... Det leder mina tankar till Majskolvar och det farliga för hundar. Vi pratade om det så sent som på Påskdagen när vi grillade det vid påskelden.
Majskolven slinker lätt ner, extremt lätt om det är lite smör på den. Kolven är som en stubbe, sätter sej som en kork i magsäcken och det blir stopp.
Första gången jag hörde om detta var i början av 90 talet, en berner vän hade en hund och bodde i stan. I en buske hittade hunden en majskolv som slank ner med världens hastighet. Hundmagar kan inte smälta detta. Gör sönder på vägen. Den berner dog väldigt snabbt. Ytterligare en har jag hört talas om genom en "gammal" väns blogg.

Ta med er detta och ta varning.

Igår så tränade jag hundarna hemma. Dom var verkligen heta! Apport och kryp för Kissys del. Krypet är jobbigt för hundarna att lära in, men...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-16

Visa hela (3 kommentarer)

Korten är tagna av Linda


Alice i sandlådan på ett udda vis...


Vi är kamphundar!!


Va?! Ville du nå´t?

Alla hemma var slitna efter helgen. Alice däckade i soffan klockan halv 7, fullt hästpåklädd ( ej hjälm och stövlar!), Emil hemma från skolan idag Onsdag. Kände sej risig.

Gårdagen gjordes inte jättemycket. Åkte till Annika (Agnes fru) som fyllde år med en blomma. Bara spontant med en kopp the, kaffe. Det var verkligen trevligt!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-15

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, nu är det arbetsdag igen, kort vecka och jag är jättetrött. Igår tillbringades dagen ute, hela dagen! Jag tror nog att det var flera än jag som var trötta i går kväll...
Dagen började med att köra Maggie för sulkyn igen. Gick lika bra och vi gick upp o nerför på dom härliga åkrarna nedanför vårat hus. Johan gick jämnte och Oscar höll mot i nedförsbackar.
Lovade att gå en runda med Alice o Ponnyn Nadja. När vi kom bort till gläntan så satt Lena, Catharina och Carina där. Dom bjöd på bulle och vi planerade lite spår. Vi gick vidare och sen gick jag ett spår för Lena o Bonita.
Jag tog med mej Dreamer och gick bort och skulle gå spåret som Lena lagt för henne. Kom iväg fint, Lena, Catharina och Carina gick med. Dreamer tittade lite på matte och undrade om det var rätt. Jajja mensan det är det! Lite vel en bit och sen bra sug i linan igen. ( Visade sej sen vara Carinas spår hon tagit istället för Lenas) Vi gick tillbaka enl Lenas instruktioner och släppte linan....

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-14

Visa hela (1 kommentar)

Nu kanske jag blandar ihop dagar och händelser i fel ordning, men det händer så mycket och inte skrivit så ofta.

En tråkigt nyhet som landade i min dator igår på Påskafton. Tilda (D-K Diamond Dawn) har fått somna in bara 8½ år gammal. I vintras upptäcktes cancer och Maria som jobbar på bästa djursjukhuset fick all hjälp hon kunde få. Men i Onsdags så var det ingen återvändo.
Vi är jätteledsna och sörjer med Maria, hon gav den hunden det allra bästa livet hon kunde få och vi kan bara säga TACK.
En annan gamling har gått på randen är Jolly (D-K Autumn Jolly) hade i somras en elakartad livmodersinflammation under löpet och nu var det dags för löp igen. Hon blev jättedålig och Marie bestämde att låta göra en operation, Jolly är ju ändå 12½ år. Hon blev inte jättebra och fick ligga kvar på dropp i nästan en vecka. Men nu, på långfredagen så hämtade familjen sin goa Jolly hem och hon är under tillfrisknad!! Tack för ni ställer upp på hundarna även dom...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-12

Visa hela (3 kommentarer)

Vad skall vi göra i påsk? En fråga som man kan ställa sej...
I en storfamilj med djur är det aldrig problem med aktivitet. Avkoppling för mej, vad är det? Sitta med en bok, sova i sängen, eller gå på teater? NEJ, inte inte alls som sk "vanligt" folk slappnar av utav!!

Jag vill inte städa, vara inne, utan ute och gärna hålla på med barn, hästar och hundar. Det ger mej kraft. Att slippa göra middag, jovisst men en familj behöver mat, där finns ingen återvändo, fast vi hjälps bra åt med den saken, så det hänger inte över på mina axlar.
Att släppa ansvaret en stund, träffa goda vänner, huset kan vara fullt, bara man inte behöver serva förmycket kan också vara avkoppling. Skratt och prat är mysigt.
Vårat hus är ofta fullt av folk, nära och kära och dom som känner mej och tycker om mej klagar inte på att huset är rörigt eller det behövs dammsugas.

På påskafton skall vi till grannarna Annika o Agne på påsklunch, därifrån går man mätta kan jag tala om!!...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-08

Visa hela (9 kommentarer)