En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, när man jobbar där man jobbar så blir man ibland indragen i dess mesta konstinga saker.. I helgen som var så hade kommunen en vit helg, dvs inte en droppe alkohol på hela helgen. Inga problem sa vi och skrev glatt under lapparna som skickades in.
Men Fredag kväll när P-A o Bosse satt och drack öl på kvällningen och Johan hade ett glas med vatten så var han nog lite sugen ialla fall.. På Lördagkväll när lugnet lagt sej, hade det varit gott med ett glas vin.. Bara för man inte får! Ibland kan det gå månader innan man dricker något och nu helt plötsligt blev det ett tvång! Men vi var duktiga och ärliga.
Idag ringer telefonen: Du har vunnit på att vara nykter i helgen! Tack så mycket sa jag, två biobiljetter var priset så nu måste vi gå på bio, jag o Johan, vilket är väldigt sällsynt!!

Nu till något helt annat! Träningen går kanonbra, dom är så duktiga och igår tränades det med ponny o Alice på släp. Lite krångligt att träna framförgående med Kissy...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-05

Visa hela (7 kommentarer)

Igår så var det en körig dag, barnaktiviteter osv. Detta passade jag på att samköra med hundträning!
Jag kontaktade Annika och vi körde ner Emil till innebandyträningen och tog med oss hundarna.
Vi gick slingan och mötte joggare och fotbollslag som tränade. Hundarna gick som ljus. Stannade och pratade om allt o inget och hundarna kopplade av vid fötterna.

Sen hittade vi en upplyst gräsmatta som vi tränade läxan från Lena på. Dreamer var lite väl taggad i positionsträningen och studsade hit o dit med rumpan. Vänstersvängar och förflyttnigar är på agendan och gick bättre i Måndags. Hon plockar apporten från handen nästan vid marken och håller fast jättebra. Tänk vad fort hon fattat detta med apporten!
Platsliggningen gick också bra. Hon är trygg o fin.
Den största bedriften stod Annika för med Kissy. Kissy har ju väldigt mycket arbetsvilja som känt, hon är så taggad att hon inte vet riktigt vilket ben hon skall stå för. Det går verkligen bra för dom. Men...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-04

Visa hela (1 kommentar)

Hej
Vi skall ha valpträff, vi behöver lite ideer för detta.
Skall vi ha alla kullar så blir det 75 hundar med tillhörande mattar o hussar. Det känns inte riktigt som man får kvalitet när det blir så många på en gång, + platsbrist!
Är det någon som har ideer hur man fixar detta så alla känner sej sedda och välkommna så tar vi gärna emot tips och ideer! Vi har en plan men behöver lite extra kryddor!

Kram Tina o Johan med familj!

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-03

Visa hela (12 kommentarer)

Igår så började Oscar några timmar i skolan, han skall börja lite försiktigt. Jag körde honom på morgonen och jobbade lite senare. När jag väl jobbat färdigt så åkte jag direkt till träningen och mötte upp Annika där som varit hemma hos mej och hämtat kläder och hundar. Passar bättre med kängor och thermobyxor än höga stövlar och kjol!
Det var verkligen svinkallt om tårna och när jag kom hem så förstod jag varför, båda mina stortår var utan sockar, dom hade gått sönder!

Träningen gick jättebra! Dreamer är väldigt lättfattad, lätt i rumpan och hoppar fint in i vändningarna. Hon är ju bara 11 månader och vet nästan till 100% sin position. Platsen ligger hon säkert på och apporten tar hon villigt.
Annika lånar ju Kissy tills Crazy är färdigt med valparna. Hon är jätteduktig med henne! Framförallt igår när hon fick låna Guccis apport, Kissy har ju jättesvårt att apportera främmande saker och med Annikas envishet så gjorde hon det galant!! Även...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-03

Visa hela (4 kommentarer)

Nu när vi börjar bli friska så har vi alla varit ute idag!! Känns ju som en lyx och vi mår alla väldigt bra utav detta. Inte en enda gäst idag om man bortser från Sandras pojkvän. Lite tomt faktiskt... Vi är ju rätt sociala av oss!
Jag började morgonen i stallet och gjorde rent och matade innan klockan slagit 9 på morgonen! Efter det in o äta frukost. Det är en härlig känsla men hua mej så kallt det var i vinden ute!
Vi tog med oss ponnyn, Alice och hundarna ( inte Kissy, hon var med Sandra i ladugården) och gick en långrunda i skogen. Crazy hänger med bra och badar gärna trots mjölk i tuttarna, man undrar hur det går, alla vi som haft mjölkstockning!! Det är ju isvatten!!
När vi kom tillbaka tog jag in min häst!! Hon undrade nog vad det var för fel... Men vi tömkörde i skogen och det gick jättebra! Hon undrade vad det var som lät i skogen, men det var Sandra o Erik som tränade rapport. Allt gick väl ända tills vi kom till Gun o Bosse. Han sågade ved och jag...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-01

Visa hela (3 kommentarer)

En reflektion som Ingrid skrev, om Foxys vilsetur i Kungälv, jag minns fortfarande isen i magen när Maria ringde och var så ledsen för Foxy bara var borta!
Vi tog med oss Sunny och lät henne komma i ylning, vilket inte var så svår. Och vips, så var Foxy där! Det var en fantastisk känsla om hundars språk. Hon hade sovit ute en natt i mitt i kalla Januari...
Härligt var ju att sen fick hon sin kull med valpar i April, där Dodi föddes, den första aussie någonsin i Sverige som varit med på bruks SM, och den enda hittils! Hon var med två gånger. Vi är sååå stolta över er Ingrid o Dodi!!

Idag så levererade vi dom sista O valparna! Dom var så glada att få komma till rätt hem och busiga som sjutton när dom blev badade!

Sedan har vi haft smålandsbesök, Mathilda och Mark med barn har varit här och vi har haft en trevlig dag men hundar o ungar högt o lågt! Precis som det skall vara!
Mathilda har ju haft Flash från oss och är en "gammal" god vän sedan länge!
Hennes...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-31

Visa hela (3 kommentarer)

Iga var Charlott här, hon har ju Esther från våran Sexy/Kidjo kull. Hon var på en föreläsning med jobbet i tre dagar. Då fixade Nadja så hon körde dom hit och vi hade en trevlig kväll! Det är så mycket man har och prata om och man bubblar över hela tiden. Nadja hade även kameran med sej så vi tog kort på bebisarna.

Alla i en hög

Pokerface, eller hur?!

Hanen med så häftig färg, helt blyertsgrå

Svart hane, vill inte ligga still!

Snark, stör mej inte, svart hane

Ljusaste merletiken

Sprattlande merletiken

Svart tik, lugn o fin

Idag fyller Emil 12 år!! Han var spänd när han vaknade i morse, men...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-30

Visa hela (11 kommentarer)

Alltså dom två som är kvar till o med Söndag är fantastiskt bra och trevliga på alla vis! Som uppfödare missar man ju 9 veckors åldern och ser dom först när dom börjar bli slynglar. Men så positiva och trevliga valpar! Dom är mycket ute med Oscar som är hemma från skolan och att leka med valparna är ett jättebra sätt att få igen lite av orken.

Sen har vi tjockisarna i lådan, dom växer så det knakar, i natt vaknade jag av ett pipande som lät som jag trodde väckte hela huset, när jag kom in i valprummet låg en hane mitt på golvet, förmodligen vägrat att släppa tutten när mamma varit uppe och rört på sej lite! Vilket liv det var på honom! När dom tidigare trillat ur valplådan så har Crazy burit tillbaka dom men nu är dom nog för tunga! Det är bra att dom visar vilja och humör redan nu!!

Jag hoppas på att få lite hjälp med att ta kort närmsta dagarna.

Våran dator.... Moderkortet har tydligen crashat, jag vet inte hur man går till väga för att rädda...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-29

Visa hela (5 kommentarer)