En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ja, ni har ju läst stolta pappans inlägg igår, visst är hon bra våran Sandra!
Som plastmamma pöser man över av stolthet också.
Linda skrev att Sandra skulle starta en blogg, det finns redan!
www.bloggis.se/sandrakizzy
Där kan ni säkert följa Boden!
Vi har fått en länk även från Danmark och Oh la la alias Cia
http://cu-aussies-dk.blogspot.com/ ( jag får inte in den som trycklänk!! Men kopiera och klistra in så går det!!)

Jo det är ju lite rörigt just nu med alla aktiviteter så valparna hinns inte med att uppdateras. One of a Kind o Obama lever rövare och är så goa, dom hämtas ju på Söndag och myser mycket med barnen. Igår var Oscar o Emil ute i paddocken med dom och dom busade hur mycket som helst. Oscar är på bättringsvägen och behöver vara ute lite o få kraft därför är han bra valpvakt.
Dom andra växer och är tjocka o goa små knyten. Otroliga färger och vackra på alla vis. Crazy har nog också grädde i sin mjölk för dom är tjocka!!...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-28

Visa hela (3 kommentarer)

Idag så är jag så jätteglad och stolt över min stora dotter, Sandra !

Imorse så skjutsade jag in henne till Pliktverket vid Kärringberget i Göteborg. Hon hade sökt om att få mönstra, och kom in. Hon va jättenervös när jag släppte av henne därinne, då hon skulle in och göra "grabbtest ". Jag har jobbat lite och vart ledig lite idag, känner lite febrig och så, men det är väl på bättringsvägen. Så när jag satt hos min frissa idag ( låter som jag ska på utställning) så ringer Sandra och skriker " - Pappa, jag klarade det " !! Jag blev antagen och ska bli lastbilschafför i Boden !
- Jag fick nog fram nå´t grattis och att jag ringer dig strax....
Jag blev nog chockad , och jätteglad men i samma ögonblick så tänkte jag -" min dotter så långt bort....

När jag samlat mig och mötte henne på Kungsbacka station , så gav jag henne en bamsekram, och bara gratulerade henne.

- Sandra, jag är så himla glad för din skull och är en oerhört stolt pappa !! Du är så...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-27

Visa hela (9 kommentarer)

Mitt i all valplämning, småvalpar osv blev maken inspirerad av Lena, hon har en positiv inverkan på honom. Nu hade vi på kursen läxa att apportera, det tog Johan på allvar, så nu lär han Dreamer. Med en Ölburk! Tom i o för sej men det är nog i långa loppet mening att den skall vara full och hämtas från lagret medans han sitter i soffan.. Eller vad tror ni

Visst är hon duktig!

Jag har hört från bebisarna som flyttat, alla har gjort det jättebra. Ocean som åkte till Norge med tåg, flyg och båt gick galant! Tänk vilket psyke en valp har, som fixar detta!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-27

Visa hela (3 kommentarer)

Nu har lämningen börjad. Danmarks tiken Oh la la och Online har lämnat huset, Ocean in Red har gjort en jätteresa, Johan lämnade henne idag på centralen i Göteborg, där Mona kom och hämtade henne. Sedan for dom med tåg till Oslo, flyg från Gardemoen och senare båt ut till ön som dom bor på. Det blev en resa på ca 12 timmar för lilla valpen. Men hon somnade så gott i en liten tygbur och hon gjorde stor succé i Göteborg kan vi tala om.
Oki doki och Officer åker i eftermiddag till Nol och sen åker dom två resterande på Söndag.

Den svarta stubbhanen efter Crazy låg död i lådan i morse, vi har inte någon förklaring, kanske "plötslig spädbarnsdöd", helt fin och har ätit och gått upp som dom andra... Man blir så ledsen!

För alla som följt veckan kan vi tala om att Oscar mår bättre, sänkan har sjunkit till 56 och han har börjat vara ute lite. Nu fick istället Emil ont i öronen.. Pust!

Vi är jättenöjda med vart alla våra Dizzy/Egonvalpar har hamnat....

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-26

Visa hela (4 kommentarer)

Jo, nu är det inte långt kvar, våra stora bebisar lämnar snart huset! Det känns jättebra och framförallt så har vi nog tingat alla valparna, ev tiken kvar. Det har varit trögt denna gången, det är nog mycket hur läget ser ut i Sverige och lite tiden. Men dom valpköpare vi har fått är vi jättenöjda med och hoppas att dom vill ansluta till vårat "dåår" gäng och ha trevligt med oss!

Började dagen med en kortispromenad efter stallgörat. Sen åkte jag o Alice till sta´n, alldeles ensamma! När vi gick på parkeringen till köpcentret så säger hon: Det luktar MC Donalds! Alltså, ett barn från landet, snart 4 år gammal, känner igen doften! Jag blev lite impad måste jag säga!
Inhandling av Hello Kitty saker, länge lovande och till barngympan.
Väl hemma kom en kanontrevlig familj och hälsade på.

Johan och jag gick en mysig sväng i skogen, snorhalt på sina ställen och helt plötsligt kom Kissy på 3 ben, väldigt ynklig. Äh vi fortsätter sa vi och helt plötsligt så...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-24

Visa hela (4 kommentarer)

Godmorgon....

Lite seg idag, PA var här igår och tvingade i mig massa öl.....

Och innan det så var jag iväg och ögonlyste valparna . Bara det är en liten cirkus, när man ska ha med 7 valpar i en bil för första gången ! Men nu har man ju lite rutin, så jag tog med hörselskydden , för dom behövdes ! Ser nog rätt roligt ut när man kommer körande med en volvo 850 och hörselskydd... men det skiter jag i , för gu va valpar kan låta i kör !!

Väl inne på Västra Djursjukhuset så gick ögonlysningen jättebra, alla va friska. Rätt kul sen när 7 valpar springer omkring inne på ett rum. Kissar och bajar och biter i datasladdar m.m
Men jag kan verkligen rekomendera Västra, dom är jättetrevliga och bra på alla sätt där. Dom tar vekligen hand om en. Sen va de görskoj att träffa Maria igen, som jobbar där. Maria har Foxy & Tilda från tidigare kullar från oss. ( Hennes pojkvän skulle på Betongmässa i Las Vegas !!! Vi har alla olika intressen..!!! ) Hemresan gick bra, då...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-24

Visa hela (6 kommentarer)

Nu är valparna redo för sina nya hem!!
Igår blev dom som sagt veterinärbesiktigade, vaccinerade och id-chipmärkta. Allt i sin ordning, idag ögonlysta utan anmärkning.
Valparna får beröm, dom är verkligen goa och fina, även i veterinärsynpunkt, dom tittar ju på helheten, inte ras typiskt. Även det är ju så viktigt och det blir man glad över som uppfödare!
Det kräver ju en del tid, ledigt från jobb osv. Besiktning och ögonlysning är ju inte kvällsjobb för veterinärerna precis!
Tiken som är kvar är så jättebra att vi kan tänka oss att lämna ut henne på delfoder. Vi har ju tänkt att dra ner på Door-keepers kullarna, det har ju varit på tal ett tag. Men när man har en sådan goding så ser man ju framåt. Sen att hela kullen blev så över förväntan, det stärker ju den enskilda individen ännu mera!
Att dra ner på kullantalet beror på att vi vill följa upp dom valpar som finns med träning och träffar mm. Det tar väldigt mycket tid och det matchar man dåligt...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-23

Visa hela (2 kommentarer)

Nu kanske jag kan blogga igen..
Man får inte mycket gjort här, jobbar lite i skift, matar valpar och kollar småvalpar. Men igår var jag på träning med "vårat gäng" som tränar med Lena. Det är en gäng med aussies och en blandis som tränar på baksidan av teatern i Kungsbacka, gatlampor som belysning och massor med folk som passerar med hundar och barnvagnar i mörkret. Jättebra träning!
Jag hade Dreamer och är så nöjd med henne, Annika som har Crazy lånade Kissy i väntan på att morsan skall bli ledig. Dom fixade det galant.
Jag är jättenöjd med detta och över alla som jobbar med hundarna! Dom flesta härstammar ju ändå härifrån och det värmer hjärtat!

Petra var här i kväll och hjälpte till att ta kort på valparna, tusen tack!!

Först en bild på 7 veckorna

En sådan bild hängande över kanten har dom flesta härifrån på sina hundar!


Blm hane lång...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-22

Visa hela (5 kommentarer)