En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Efter önskemål från vissa kommentarer, gör jag ett nytt litet bloggförsök....

"Man ser tuttar,tuttar,tuttar överallt"..( Melodi från Ronny&Ragge )
För det är vad som är här just nu....valpar,valpar,valpar överallt..!!!
Jaa, så hade vi en ny förlossning, och som alltid kommer dom på natten...gärna runt 3... det har väl nåt att göra med stjärnorna eller nåt.! Så det är inte utan man funderar på vilken dag det är idag...jag va helt säker på att de va fredag imorgon....!
Födelsenatten och 1 dygn efter är dom jobbigaste, det är passande och vakande... det blir mycket korsord, och en öm rumpa efter ha suttit 5 tim i sträck och bara väntat på att den 1:a valpen skulle komma. Så går man ut och rastar Crazy lite och för att få igång värkarna ska komma igång, motion är bra ! Tar med mig ficklampan för säkerhets skull....och mycket riktigt...första valpen föds i min hand ute på vägen !!
Och innan valparna, så har vi haft sjuka barn som kommer på nätterna, så...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-21

Visa hela (7 kommentarer)

.... och det skall man vara glad för. Den lille somnade in i sin mammas famn nu på förmiddagen. Crazy är in klok tik och har nog känt på sej detta för han har varit lite utstött redan från början.
Men som Johan sa, se och focusera på dom 8 fina valparna vi har, så det gör vi och minns den fina lilla blå hanen med kort kort stubb.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-21

Visa hela (4 kommentarer)

Dagarna trillar på för valpar i alla storlekar!
Jag har ju tagit semester för att vara hemma med Oscar och medans han fortfarande sov så passade jag på att smita ner i stallet i morse. Gjorde rent för valpar och hästar, longerade unghästen och sen var alla i hagen. Dreamer var en timme i valphagen och lekte med valparna, det gör hon jättebra! Det är fördelarna med att ha flera hundar, dom hjälps åt med uppfostran. Dizzy är så fruktansvärt trött på dom och fräser mest. Helt naturligt för en tik som har 7½ veckors valpar!
Crazy mår bra, lugn o fin och pysslar om dom små och är så smidigt och trycker sej in utan att trampa på dom när hon lägger sej. Det känns lite sorligt att det är hennes sista kull men man skall ju sluta på topp! Hon har döttrar som kan ta vid hennes uppgift minst lika bra!
Den lille är liten. Vi får se vad som händer. Men visst fäster man sej vid dom små liven.
Men dom andra 8 är så fantastiska stora, grov och starka! Jättefina helt enkelt!...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-21

Visa hela (1 kommentar)

Pust, nu har lugnet lagt sej..
Nu skall vi se om vi kan rensa hjärnan och berätta vad som blivit.
6 hanar, 3 svarta och 3 blm. En med kort stubb, en med halv svans och resten långa och då menar jag långa svansar!!
3 tikar, två blm och en svart alla med jättelånga svansar! Alla har fina tan tecken både tikar o hanar.
Det är en hane som är lite svag, han som kom först. Men vi köpte lite mjölkersättning och han var jättehungrig! Vi håller honom varm och myser med honom så mycket som möjligt.

Vi har ju ett "vanligt" liv också, inte bara hundar. Dvs Alice skulle på barngympa, Oscar till läkaren, han har ju varit jättesjuk i snart två veckor. Gympan gick bra men värre va med Oscar, han har riktigt illa Körtelfeber! Stackars vase, mitt i detta har han suttit o vakat och väckt Johan i morse vid varje valps ankomst. Tala om tappert kennelbarn!
ALLA barnen har hjäpt till så gott dom kan idag, vi är så stolta över våran stora familj.

Dom goa valparna som är 7 veckor...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-20

Visa hela (11 kommentarer)

En trött hjärna skall försöka skriva en sammanfattning jag fått på telefonen hemifrån.. Jag jobbar en stund till innan jag skall hem och överta rodret.
5 hanar som innan, 3 tikar med lång svans, 2 blm och en svart. Så 8 valpar är goa o glada i lådan, Crazy trött men glad.

Hängde ni mé??

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-20

Visa hela (12 kommentarer)

det har kommit en blm tik med hel svans. Den var pigg o glad, tyvärr en svart tik som inte andades..
Det har ju dragit ut lite på tiden så det kanske inte är så konstigt... Sånt är uppfödarlivet, tyvärr!! Vi har väldigt hög % levande valpar i vanliga fall så det är inte något konstigt...

// Uppfödarna

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-20

Visa hela (0 kommentarer)

Jo det började inatt, det har kommit 5 hanar. 2 blm och 3 svarta trf.
Mera uppdatering under dagen..

Maila oss gärna men telefonen kan gärna vara tyst några timmar, jag skall nog försöka jobba efter att ha varit vaken sedan 3 i morse och Johan vakade fram till dess.
Sjuka barn och inte så pigg övrig familj gör att man är lite sliten. Det kan även uppfödare bli.

Crazy mår efter omständingheterna väl och det är någon kvar.

// Uppfödarfamiljen!

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-20

Visa hela (3 kommentarer)

Ja, vi går i väntans tider, igen!
Man får inte mycket annat gjort kan jag tala om.
I Lördags var jag ju i Mullsjö, då var familjen hemma och vakade.
Igår fick jag ett träningsryck, Kissy fick en genomkörare, hon är kanonbra på apporteringen, det är någon hon gillar skarpt. Dreamer är ju grön som ett äpple så hon fick det vanliga hyfset. Skall börja att ta tag i lydnaden, spåra kan Kissy och är mogen för apellen, kanske tom lägre men vi behöver befästa lydnaden lite mera. Nu är det ju en kurs på G och det behövs för att komma igång!
Emil hade innebandymatch igår, som målvakt och gjorde en bra insats och räddade laget många gånger. Själv var jag vakvakt och fikade med Gun, pusslade och hängde tvätt...
Valparna hade mycket aktivitet genom barnen. Grannbarnen kom och myste och Alice har på sej vantarna nu, inte för att det är så kallt utan hon har små tuggvänliga fingrar i lagom höjd!
Idag är vi på jobbet med två sjuka ungdomar hemma som har order att...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-19

Visa hela (5 kommentarer)