En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo man kan verkligen säga att valparna blev jätteglada av att få komma ut i stallet! Precis som vi anade så reagerade dom jämt och fint, ingen udda eller rädd utan alla framåt med en gång och full fart. Spån är alltid en upplevelse första gången. Leksaker som petflaskor med stenar i som skramlar och vickande leksaker med pingla i skrämde dom inte alls.
Nu sover dom sött under värmelampan och Dizzy är inne men har varit och tittat på dom och legat på sin plats på ett skönt hästtäcke. Dizzy har under sista veckan visat exakt vad hon tycker om dom små när dom sliter och drar i henne. Alltså, helt normalt för en tik med 5½ veckors valpar som behöver få en uppfostran.
Om det fina vädret håller i sej så skall dom få komma ut i hundgården också inom en snar framtid.
För den som undrar hur man väljer valp hos oss så får man lämna önskemål om färg, kön,svans etc men det är vi som väljer ut exakt vilken valp det blir.
Det är under den första tiden som vi ser dom...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-09

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, så är det, precis som ni läst, Johan har bloggat! Jag trodde som sagt inte detta men han fick nog en sån positiv kick utav helgen att han ville sprida detta. Fint gjort tycker jag.
Gissa vem som är mest nyfiken på om det blivit några kommentarer på våran blogg nu??

Helgen tog nog på krafterna mera än jag trott, ligger nerbäddad i världens influensa och kan inte jobba, det tillhör verkligen inte vanligheterna!

Valparna är goa o runda, älskar folk och biter i allt. Dom är så jämna och fina hela bunten så det är svårt att säga vem som är bra o bäst osv...
Skall registrera dom nu, dom är ju ändå 5 veckor!

Tur att man har en bra familj när man är ned bäddad, både man o barn tar över rodret av allt och det fungerar jättebra!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-07

Visa hela (4 kommentarer)

Ha,ha...första gången jag skriver i en blogg, wow ! Men jag kände verkligen för att skriva det här. Jag sa till Tina igår kväll om vad jag ville skriva om..."-du e full ", fick jag som kommentar !
Ville bara berätta om att jag tyckte det var jättetrevligt på gårdagens hundutställning.! När man har hållt på i många år, så är jag sån, att jag kan bli mättad på vissa saker, där även utställningar. Men nu har man inte vart så engagerad på ett tag, så va det riktigt roligt att få vara med på plats ! Framför allt så är det alla trevliga och goa valpköpare som är med, det är verkligen ett gött gäng !Så lättsamma och så hjälpsamma och en stor portion humor.
Det är lätt för skratt i detta härliga gäng. Allt från fotografering av Tessan´s äggmacke ätande, till Lena´s imponerande snabbkurs i lydnad, där hon fick hundarna att ligga tätt intill varandra i en sådan miljö. Jag brukar inte höja på ögonbrynen, men det var verkligen häftigt !! Jag fick även...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-05

Visa hela (8 kommentarer)

Vinnarbilden! Avelsgrupp från Kennel Door-Keeper's på My Dog 2009!


Nadia och Nea och Freddan med Tikkan!


Tina och Deramer.


Ett kort på uppfödargruppen!


Sandra och Silly i stora ringen!

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-04

Visa hela (11 kommentarer)

Jo idag så gick det lite bättre igår, en betydligt sundare domare!

Vi börjar från början:
Nemo 1,1 Ck, duktig handler Pernilla!
Nelson 1,3 med duktig handler Tezze
Milou 1,2 Bra Jojje, igen
Skrot 1,1 ck 4 bh,Cert en kanonkritik som vi kan skriva poesi på! Super Susan!!
Iron, 3 chkl, Ck, 3 bh Slappna av Susan, du är jätteduktig!

Nea 1,3 hp bra gjort Nadja, grå kläder nästa gång?
Makea 1, alltid lika snyggt visad Tezze, hon grovnar ju i!!
Tequila 1,2 Ck, R bt, Det trodde du inte Carina!! Men Freddan är ju oslagbar!
Gucci 1,3 hp, en glad duktig handler??
Miffo 1,4, dagens bästa kritik men behöver mera massa, eller hur! P-A lite piggare idag?
Jolly 1,2 hp veteranklass, hennes sista utställning hon pensionerades nu 12½ år gammal! Du skall ha all heder Marie som har tagit så väl om henne detta liv!
Silly 1,1 hp veteranklass och sedan även Grupp-4!! Grattis Sandra, den hunden har bäst rörelser av alla!

Sexy hade avelsgrupp med Nemo, Tequlia, Makea och Nea. Det blev Hp...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-04

Visa hela (8 kommentarer)

Idag har vi varit på mässan hela dagen.
Det hade blivit lite kaos vid insläppet, det var många som inte fått sina nummerlappar och kunde därför inte komma in!
Ingen i aussieringen missades och jag skall försöka återberätta så gott jag kan om våra hundar.
Juniorklass hanar var det Nemo som äntrade ringen med ny hadler för dagen. 1, 1 ck fick han och väntan. Sen hade vi Monster och Milou i unghundsklassen där Monster fick 1,1 hp, Milou 1,2 och sedan var dom färdiga för dagen. I championklass kom Iron 1,3 ck, han var snyggt uppvisad av matte Susan, en riktig höjdare!
Detta resulterade att han blev även 3 bh och Nemo R bh med CERT! Gissa om Pernilla var glad på utsidan, hon fattade nog inte detta riktigt!
I Juniorklassen visade Freddan mycket snyggt Tequila för första gången. Det gick jättebra verkligen och hon fick 1,1 och var färdig för dagen. I unghundsklassen så visade jag Lady Saphira, hon blev 1,4 , Gucci 1,2 hp och Miffo 1,R.
I bruksklass gick Kaluah Cream, Kissys...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-03

Visa hela (8 kommentarer)

Idag började dagen med massage och ansiktsbehandling för mej, det var en härlig present jag fått!!
Senare hemma kom Sandra W, Lena och Anders och tittade på valparna och tog massor av bildern. Sen gick vi en promenad i härliga solen om än kallt. När dom åkte kom Pernilla ( Nemo) och hennes kompis Tina med son Kasper och tittade på valparna, så nu är dom välfotograferade och här kommer resultatet! Tack snälla för hjälpen!


Ettan

Tvåan

Trean

Fyran

Femman

Sexan

Sjuan

Vad jag kan säga om dessa valpar, jämna och fina valpar i hela kullen!

Hejja Norge har...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-02

Visa hela (7 kommentarer)

Idag var jag faktiskt uppe tidigt! Jag är inte någon nattsuddare och var egentligen rätt glad när det blev nytt år så man fick gå o lägga sej....... Vi var borta på kvällen, åkte 4 hjuling till kompisar på middag, alla barn och även en kompis var med så det var att åka med släp.
Raketer har grannarna klockan 00.00 men Dreamer reagerade inte direkt och inte heller Dizzy. Kissy blev lite förbannad på färgerna men inte på själva skotten. Så hon tar sej efter olyckan!
Var ute tidigt på en runda, släppte ut hästarna och mockade. Sedan in o äta frukost, det var rätt mysigt. Ett kanonväder ute så jag o Alice tog med grannarna på en tur med shettisarna i skogen. Våran Nadja är ju en klippa för Alice, precis lagom på alla vis. Kamomill som den nya heter är desto piggare och hoppar som en galning fyrfota hopp över frusna bäckar så vi hade lite balans och ryttar övningar för granntösen. Mycket bra träning när man nästan bara innan har ridit i paddocken.
Sedan åkte jag...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-01

Visa hela (0 kommentarer)