En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Idag har valparna ätit sitt livs första mål mat. Det var uppskattat! Jag hörde natt att dom var lite svårsövda och Dizzy inte vill vara hos dom som förr, det är ett = tecken att det är dags för mat. Vi har ju en jättebra skål som vi köpte för många år sedan, den är upphöjd i mitten så alla får plats och inte behöver glida omkring i maten. Alla åt städat och fint. Lite söliga efteråt med den städar gärna mamma upp.

Kissy har fått rekord i jogging tur idag, först en runda med Sandra på morgonen och sedan husse på eftermiddagen.
Själv tycker jag att jag går och går och aldrig kommer fram! Först på morgonen även idag så tömkörde jag Maggie, lite tittigare idag pga vi körde på stubbåkern men gick med beröm godkänt, sedan ut med Dreamer och Dizzy i skogen. Helt plötsligt i bokskogen kom en blå virvelvind, det var Miffo, hon låg lite före Flisan och Petra upp för jättebacken. Vi pratade lite och sedan så vandrade vi vidare.
Vi skall bort ikväll, till...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-31

Visa hela (5 kommentarer)

Hu mej vad här är rått ute, inte jättemånga minus men fuktigt värre. Idag fick faktiskt Maggie vara o vila, vill inte bränna ut hjärnan på henne och hon hade lite upptäcksfärd ändå, staketet hade rivits ner inatt ( Rådjur el Älg??) så dom vandrade lite omkring på åkern. Men inte värre än att när Oscar skramlar med en pelletshink så kom både hon och Ruby.

Nadja, Alice, jag och Dreamer gick i skogen en lång promenad. Det var härligt att röra på sej. Lite inne, Johan byter våran spis, vi önskar en större och har inte fått bytt ut den "gamla" den är ju bara tre år. Men idag blev det av, en bit på vägen. Lekte en del med Alice, det hinner man inte så mycket till vardags då alla är trötta. Valparna invarderades i timmar utav både vuxna och barn. Dom utvecklas så för var dag som går. Riktigt knubbisar verkligen! Jag är glad att dom klarar sej på Dizzys gräddmjölk, ju senare man ger dom riktig föda desto bättre immunförsvar.
När vi värmt oss lite så la jag...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-29

Visa hela (6 kommentarer)

Vi försöker vara så mycket som möjligt ute i det sköna kalla vädret. Igår tömkörde jag en helvild Maggie, hon tycker nog också om det sköna vädret. Hon gick och steppade första hundra meterna och jag hängde på så gott som det gick bak i tömmarna. Igenom skog och ris och upp på vägen. Med hade jag ett yrväder till Dreamar, dom vill gärna leka ihop men det kör ihop sej när man tömkör.
Idag longerade jag henne på åkern, det gick också bra förutom att Dreamer kom och lekte en stund också! Det är så hårt i paddocken och mjukare på åkern.
Johan var och röjde lite sly med motorsågen så vi får lite sjöutsikt igen, vi har ju som bekant för dom som varit här en jättefin utsikt...

Vi fick en shettis till i går, den installade vi hos Gun tillsammans med Nadja. Det gick bra och idag red grannflickan på henne och Alice på Nadja.
Samtidigt som shettisen kom igår så kom Nadja (Neas matte) och Mathias och hämtade några julböcker. Tyvärr så hann vi inte prata så...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-28

Visa hela (6 kommentarer)

Idag har det faktiskt varit lite jullikt, rimfrost på träden och halt i gräset, det var en känning ialla fall av julen. Det är lite skillnad på det härliga julkortet vi fick från Piteå, en god vän med hundar hade tagit ett julkort på morgonen, snö, hundar och en spark! Det såg härligt ut!

Igår gick vi långpromenad med ponny och Alice, Pappa o mamma, vi höll på att frysa ihjäl i skuggan! Hua mej så kallt det var, jag frös hela kvällen. Vi hade gäster, goda grannar och jag ville elda i järnspisen och dom var jättevarma.
Idag har jag och Petra spårat! Först gick vi en promenad i det härliga vädret sen la vi var sitt spår, ett till Miffo, Dreamer och Kissy.
Dreamer fick i bokskogen vid fåren ala Nemos spår, hon fixade det galant, markerade första pinnen, men spårade vidare. Tog slutapporten och gjorde ett jättebra spår med lite slag. Jättebra med tanke på frosten och det var en stund sedan vi pysslade med detta... Miffo gjorde ett jättebra spår med 3 apporter. Tror...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-26

Visa hela (1 kommentar)

Vi vill passa på att önska God Jul och gott nytt år från oss här på Door-keepers kennel och hela familjen.
Pga datakrashen blev det inte något fint kort men vi återkommer med detta.

Ha en skön julafton och mys och vila upp er ordentligt.

Själva skall vi ha en lugn och fin jul här hemma, om inte mannen behöver jobba förståss..

// Kram från oss alla!!

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-23

Visa hela (10 kommentarer)

Japp, nu är valparna hemma! Dom kom i går kväll, Sandra och Andreas körde hem dom och Dizzy. Dom skall till blekinge och fira jul.
Och jag säger bara det, vilka valpar!! Tjocka o goa, Dizzy är en cooling och anpassade sej genast i flocken och med valparna. Helt otroligt. Barnen var ju överlyckliga och satt inne hos valpar och Dizzy resterande av kvällen och bara njöt, inte ens julkalendern stod högt i kurs. Dizzy litar fullt ut på barnen o oss, valparn krälar mest omkring. Dom är i grovköket och har inte sagt ett pip i natt.
Det har ju varit rätt mycket fokus på valparna genom kort och favoriter, men jag säger bara en sak... Vilka otroligt fina hanar! 3 stubbsvansade svarta trefärgade hanar med otroligt rätt propotioner och benstomme som heter duga! Tikarna är jättefina och jämna med bra stommar och olika svanslängd men hanarna slog knock out på mej totalt.
Datorn är inlämnad, vi får den nästa år ngn gång.. låter ju lovande, men jag skall se över om jag kan fixa kort,...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-23

Visa hela (4 kommentarer)

Jo, bland har man jouren inom alla möjliga områden!! Igår var helt otroligt konstig kväll... Telefonen ringde om alla möjliga konstiga saker. Johans jour vet ju alla om, han jobbar dag o natt fram till Juldagen men man är ju inte mera än människa!
Ett annat konstigt var en god vän från förr, ringde, jobbar som väktare och stod i hamnen i Göteborg, en hund skulle avlivas pga den inte hade godkända rabiesvaccin, hon visste att Gemmy bott i Danmark innan hon kom hit och vi kollade runt lite i Danmark och på karantäner i Sverige... Men det löste det tillslut och med lite hjälp av jordbruksverket och veterinärer så lever hunden idag.
Strax där efter så ringde en häst vän, hade en Shettis över under en veckas semester, vem kan ta hand om den.... Jo Tina! Sagt o gjort vi blir en shettis rikare en vecka under lovet... Sen var det valplådan, den skulle vi sätte upp, den bars in av barnen men hann aldrig skruvad ihop pga elfelen! PUST, hjärnan skall vara med på alla håll o kanter....

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-22

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har vi satt upp valplådan, dom små liven anländer i morgon, lyxigt nog redan 3 veckor gamla! Jag är väldigt frustrerad hur jag skall kunna uppdatera bloggen med kort nu när datorn har gått i ide... Får se om jag kan fixa det från Sandras dator.....

Leo o Carina fick sin ström sent om sider i natt, ungefär klockan 01.30 på natten. Då hade maken jobbat sen halv 6 på morgonen och var lite trött men gav sej inte för valpköparna måste ju ha lite kredit och fördelar! Men jag tror inte Leo saknade Dansbandskampen jättemycket, men det gjorde Johan!!

Idag har jag tömkört lilla Maggie och hon går som en dröm, över stock o sten, sump och träsk.

Nu tittar maken på Dansbandskampens repris, han har jobbat 6 timmar i dag oxå. Både han och Sandra är helfrälsta i Lars Kristerz...

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-21

Visa hela (3 kommentarer)