En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Idag fick jag det äntligen gjort, jag fattar inte vart dagarna tar vägen och mörkret förstör mycket. Få inget vettigt gjort med hundarna.

Men idag fick jag lagt var sitt spår till Kissy o Dreamer. Det var ju en stun sedan så jag var lite tveksam om jag skulle sätta på linan. Det gjorde jag ialla fall och vi kom iväg. Lite tveksam om hon skulle gå ifrån mej men kom iväg när hon fick spåret i näsan. Snurrade lite och kom igång lagom till första pinnen. Den stannar hon vid, markerar och tittar på mej, se vad jag har hittat. Mycket beröm och korv och mys vid apporten. Iväg igen, lite slag och inte riktigt tryck. Vid en väg med vatten kom hon bort lite men jag visste absolut inte vart jag gått så jag gick lite framåt och se, då tog hon det utan problem och tog sista apporten fint.

Kissy gick som tåget, hon fick spåret genom kohagen och ut i "Nemos" snurrskog. Gick jättefint hela vägen sen hade jag gått längs vägen och den vägen hade Kissy gått på morgonen med Sandra och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-06

Visa hela (5 kommentarer)

Jo det skall man göra. Idag så sken solen i en kvart och då passade jag på att kompa ut lite tidigare från jobbet och åkte ett para ärenden och sedan hem. Klockan var runt ett tiden och jag fick för mej att gå ner i stallet en stund, som blev timmar.
Jag tog med mej Dreamer och Maggie ( nya unghästen) och gick över åkrarna ner förbi Agnes pappa Gerhard. Gerhard är en äldre herre med hur mycket jakthundsmeriter och är även domare inom detta området. Nu hade jag en sån tur att han kom precis tillbaka från en jaktträning när jag och co gick förbi. Bra för lilla nya hästen att stå stilla medans vi pratade. Han berättade att jakten inte gått speciellt bra och då frågade jag om det kunde att ha o göra med att det var fruset och lite snö. Visst sa han, dom första frostjakterna blir sällan bra, ialla fall inte den allra första. Spåret får liksom inte fäste.
AHA, kommer ni ihåg Kissy o mitt misslyckade spår på första frosten o snön härom veckorna?? Då har vi ju svaret i...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-04

Visa hela (0 kommentarer)

Jo, tack det har varit bra med O namn, saken är den att jag har haft en O kull förut, det var 11 stycken bernervalpar! Då gick dom flesta....
Berner brukar inte få så många valpar, 3-4 st är normalt, fast just denna gången så fick vi 11 stycken jättefina valpar, när boksaven var som svårast!! Fast bättre det än att få det på Q! Rekordet i Sverige på bernervalpar har faktiskt Lena på Heimarkens kennel, hennes första eller andra bernerkull var på 15 st!! Hur skoj var det Lena?? När dom var 7 veckor gamla!!

Så jag sitter där med mina O namn ändå! Och dom skall ju inte vara vanliga, utan helt ovanliga så man kan veta när man hör dom att dom kommer från Dårkeepers!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-03

Visa hela (11 kommentarer)

Jag får alltid samvetskval när hundarna blir å sido satta men när det är regn, gegga och mörker hela tiden så ids inte jag och man kan ju ha roligare! Tur att maken springer på el ljusspåret och då tog han med sej Dreamer och Kissy är ju på dagis på gården.
Jag jobbar ju inte hela dagar och ändå är det mörkt när jag åker hem sådana dagar som dessa, men efter regn kommer sol!!

Jag har ju börjat fundera lite på namn till Dizzys valpar, Obama var ju ett till en svart hane, den kommer säkert bli presidenten i kullen! Jag älskar ju detta med att hitta på namn, jag har ju lite udda namn om man jämför med andra men det är en stor sak för mej. Igår när jag åkte till jobbet hörde jag en låt på radion, refrengen var Silly, silly, silly! Det visade sej vara per Gessles nya låt. Var tvungen att sms till Sandra W och berätta, men det var inte ngn nyhet....

Nya hästen funkar bra, hon går ihop med Ruby. Pontus o Nadja går i en hage och är väl sådär glada i varandra......

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-03

Visa hela (2 kommentarer)

Lite kort från Pernilla, det är jättedåligt ljus på Åby därav kvaliteten!

Ursäkta Lena, somna inte!!


Dreamer


Nemo Bim, Dreamer Bir

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-01

Visa hela (13 kommentarer)

Nu är det ju så att anmälningstiden går ut idag, det går inte att efteranmäla. Så den som är precis som jag ute i sista sekunden får ändan ur vagnen!

När det gäller Crazy så vet vi inte än om hon är dräktig, hon skall inte ha förrän i slutet av Januari. Nu fokusera vi mest på dom nya underverken!

Har pratat med Sandra, alla mår bra och hon skulle gå o sova en stund. Lena var ju med som assist och sitter nu på tåget hem till Kalmar!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-01

Visa hela (3 kommentarer)

Jo, inatt klockan 2 så fick jag första sms:et av Sandra. Då var första tiken född. Och nu hittils så är det 7 stycken små liv. 4 tikar, en svart trf och 3 röda trf. Är lite osäker på svansstatus men det var några långa bland tikarna..3 svarta trf hanar, alla med stubbsvans!
Alla har fina vita tecken och är starka och fina, äter bra. Allt detta enligt Sandra, jag har ju inte varit på plats än, antar att det kommer uppdateringar med kort på www.smuligt.com inom det snaraste. Man är ju lite seg så här efter en orolig natt så hav tålamod goda vänner! Jag vet precis.
Känns ganska lyxigt att ligga hemma vaken med örat väntande på sms istället för att vaka vid valplådan. Men jag sover ju knappast, det är något adrenalin som rinner till i vakväntan, och det är väl det man överlever på i vanliga fall! Både jag o Johan stod redo att åka vid minsta problem men vi litar helt på Sandra och Andreas omdöme!!

Utställningen igår, jo det gick jättebra, jag åkte...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-01

Visa hela (8 kommentarer)

Ja, hur grå kan en dag vara? Att vakna med huvudvärk känns ju så där och sedan att det är grått och tråkigt gör ju inte det hela bättre!!
Promenad fick vi till över åkrarna som faktiskt är rätt torra, inte dysura ialla fall. Sen kom en kompis till Alice och fick rida en runda på lilla Nadja med sin mamma som har noll erfarenhet av hästar och hon klarade galant att leda lilla ponnyn. Alice fick rida Pontus vilket hon var mäkta stolt över!
Putsa mera fönster och upp med adventsstakar är en härlig känsla när det är gjort.
Ut mera med hundar och sedan dirket in i badet med Dreamer. Väl där önskar men som vanligt att man har ett dusch bord el dyl. Nu höll grannens 8 åriga dotter i henne och det behövdes allt!
Lite grooming i kväll men inte mycket, dom andra som möter upp på utställningen i morgon är nog piffade från topp till tå efter dagens träning i Lerum.
I morgon skall vi alltså på utställning, en inoff i Mölndal. Känner inte jättemycket för det just nu,...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-29

Visa hela (4 kommentarer)