En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Pontus är såld. Jo, verkligeheten ser ut så.
Det var en jättetrevlig familj från Varberg som har fjording innan och nu ville ha en som det var lite krut i och utbildad. Dom provred honom i Onsdags och blev helt sålda på honom!
Idag var vi nere och tittade på hur han kommer att få det och han kan inte få det bättre! Gå med ett fjordsto, vilket han bara älskar. Affären blev uppgjord idag och han är kvar en vecka tills dom får fixat iordning för honom.
Dom skall använda honom till bröllopskörning, i slutet av December skall han köra på Varbergsfästning i fackelsken! Hur häftigt som helst!
Han är stor och tung för mina muskler, jag satsar nog hellre på en lättare typ av ponny som barnen kan dela med mej.
Men när jag stod och tvättade fönster idag och han står och gnäggar och pratar med mej då rann tårarna, vad är det jag har gjort......

Vi har även beslutat att gamla Lindsey skall få somna in i vinter, hon fyller 27 år nästa vår och hon är gammal och har ont...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-28

Visa hela (2 kommentarer)

Ja ibland får man blandade känslor!

Som dom flesta vid detta laget vet så har min goa fjording Pontus varit ute på prov för försäljning. Han har skött sej exemplariskt och mått bra. Igår ringde dom och la ett skambud! Han är så utbildad att jag har satt ett högt pris för honom, vilket han är verkligen värd, men inte i kondis nu så jag gick ner rätt mycket i pris med en gång, det viktigaste för mej var att han fick ett bra hem. Och ändå har dom mage att pruta minst 10000 till!! Nu med facit i hand så kanske inte hemmet blivit det bästa! Om man bara har pengar för ögonen!

Nu är det så lyckligt att jag har en jättegullig tjej som vill använda honom till körhäst och verkar jättebra! Redan från början kände jag att det var mera rätt men dom andra var före... Så idag hämtar min goa man hem Pontus igen och i morgon kommer den andra familjen! Vi får verkligen hoppas att hon gillar honom för han skulle få det kanonbra!

Så det var lite delade känslor igår men...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-26

Visa hela (3 kommentarer)

Jo, helgen har varit precis som den brukar, aktiv.
I Lördags så spårade jag ju precis som förra inlägget sa, vad jag mera gjorde dessa dagar var att gå och åter gå. Det har varit så underbart väder så jag har passat på allt vad jag kan. Tror nog att jag promenerat 2 mil i helgen, då är inte Söndagen inräknad! Jag har lånat Liza Marklunds sista bok på cd och njuter i fulla drag av mord och elände!

Igår så startades dagen med promenad i härliga skogen, hem och steka plättar till lunchen. Iväg på clear round med Oscar och Alice. Oscar hoppade 70 cm och andra gången gick det riktigt bra och felfritt. Det tar en stund att rida ihop sej med sin nya ponny så det var jättebra gjort.
Alice har gjort sin debut på tävlingsplanen! När alla hade hoppat så lät Susanne (ridläraren) en bom ligga kvar på varje hinder och jag sprang med Alice och Nadja runt och "hoppade" 8 st hinder och det blev en clear round även för henne! Gissa vem som var stoltast igår?! Lilla Alice sken som...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-24

Visa hela (3 kommentarer)

Jo, både igår och idag har vi fått mycket spårat.
Igår lade jag ett spår till Dreamer med två apporter och det gick längs vägen upp. Det gick bra och jag selade på henne. Hon var noggrann och glad.
Idag spårade jag med henne i backe, la ut två pinnar och hennes egenhändigt snodda rosa kanin ( snodd av Alice som inte ville ha det tillbaka dreglig!)
Påselning gick bra, spårtag bra, första apporten väldigt tydlig markering och lite lek och hon tog den i munnen lite granna. Fortsatt spår upp i backen och där på toppen snurrade hon bort sej lite.. Men jag tog ett steg i rätt riktning och då fann hon det igen. Men apporten var mitt i strulet så jag hoppade över den. Slutkaninen gick bra men inte jätteskoj att leka med, hon ville ju fortsätta spåra!!

Kissy, ja det är ju en historia för sej. Igår började spåret på grästraktorväg ner mot sjön, in i lövskogen och runt i masssssor av ris och björksly som låg huller om buller och in i lövuppletanderutan som slut.
När...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-22

Visa hela (2 kommentarer)

JO, Dizzy är ju tjock! Ni kan se bilder på Sandras hemsida www.smuligt.com så det är ingen tvekan om att där är bebisar!

Nu när det är så mörkt så hinner vi inte mycket innan det är kolmörkt ute, vi rider en sväng med ponnyn och Alice och hundarna hänger på. Men spårning är inte på tal alls. Igår hittade Dreamer en apport jämte hennes bur och kom bärande på den jätteglad! Oj vad glad jag blev så vi lekte och var glada en stund.
Jag hade smyckes party hemma igår, min arbetskamrat kom hem och visade hennes alster. Dreamer älskar folk! Hon tyckte det var jätteskoj med både främmande o kända personer. Funny fick också vara med då Lizlott och Rebecka kom.

En skoj sak hände igår, Emil som varit lite krasslig var hemma och ringde mej till jobbet. Vi har strömavbrott sa han, jaha, varför ringer du mej sa jag!?
Saken var att Johan hade sovmorgon och det visste inte Emil, så jag sa att Fortum ligger i sängen, han har jouren!
Varför ringer man mamma som...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-19

Visa hela (5 kommentarer)

Jo, vi har försökt oss på en liknande upplevelse som vi gjorde i Maj förra året.
Crazy löper och ölen är slut...

Hittade genom en "gammal" bekant Angela Kleinhans en bra hane, vi träffade för säkert 8 år sedan i Danmark och D-K Autumn Jolly parades med hennes underbart goa TC.
Det var ju även Angela som tipsade om Carver som Crazy hade kullen med sist. Carver stod också till förfogande men jag ville inte göra om samma kombination innan förra kullen var utvärderad.
Crazy ögonlystes i all hast förra veckan, BJ lika så.
Så idag åkte Johan och hans pappa till Bordershop i Tyskland och inväntade husse med BJ. Dom fick handlat och stod redo när dom kom. Hälsa o vips så parade dom sej, en jättttte lång hängning blev också till!
Sagt o gjort, på färjan och nu är dom på hemväg! Det är vad vi kallar snabba ryck!!

Så nu kan vi stolt presentera BJ, DKuch Moon-rise Special...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-17

Visa hela (11 kommentarer)

Jo, den är borta! Saken ä rden att jag vet inte om jag glömt den i skogen eller om lilla fröken på två ben hemma har "lånat" den... Om någon har sett en vilsen lina, ej duglig enligt vissa så hojta till!

Det har varit en aktiv dag kan man säga. Dagen började i stallet med lilla dottern som gick långa rundan på ponny och mamma o pappa o Dreamer. Kissy gick till skogen med Sandra. Idag plockade Dreamer fram försvaret för en brevlåda och hua mej vad stor o farlig hon blev, raggen rest och modig som sjutton! Husse höll i kopplet men det var helt onödigt, hon löste lådan själv!
När vi kom hem så var dom här som skulle köpa Hasse, Sandras lånehäst. Ett jättebra hem och det var inte utan vemod dom åkte...
Sedan försvann hela familjen, dom skulle köra Pontus till en ev spekulant, det gör så ont i mitt hjärta att jag inte kunde följa med. Han är ju MIN och jag har lovat han att han skulle stanna här! Men mina muskler kräver en lättare häst, bara att inse..
Han skall...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-16

Visa hela (5 kommentarer)

Idag har varit en spårdag igen! Vi började kl 10 i skogen med att börja lägga spår. Vissa fick gå lite längre för vi var många idag. Jag hade fått tipset av Lena att frispåra lite med Dreamar innan vi vet vad hon förstår, hon har ju aldrig gjort något i närheten av detta. Kissy la jag ett snirkligt spår med många apporter.
Jag gick först ut med Dreamer, gick bara fram där jag gått innan, lagt två apporter. Hon tog spåret fint, Tessan var med och hade kameran i högsta hugg. Det är jag jätteglad för, allt dokumenterat för spåra gjorde hon!! Klockrent! Första naturapporten markerade hon ca 20cm ifrån och fortsatte sen. Upp för ett berg och där, titta vad är detta, en pinne! Jag blev totalglad och tjoade och berömde och hon fattade absolut ingenting, för henne var det helt naturligt!! Ser du sa jag till Tessan, helt otroligt! Men sen visste jag inte var jag avslutat, men det är inga problem sa Tessan, det löser nog hon och just vad hon gjorde, ut exakt där jag gått...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-15

Visa hela (2 kommentarer)