En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, det var en lång och trevlig Söndag hemma i skogarna.
Kort, det kommer Pernilla med för jag har rusat omkring med hennes kamera halva dagen!

Charlott åkte hemifrån Ronneby klockan 04.15, det kallar jag intresse! Linda o Christer från Skurup var inte långt efter.
Vi började med att prata lite, Lena berättade hur hon ville ha upplägget.
Sen satte vi igång, gick med på alla spår nästan, missade Skrots, Milou och Guccis andra spår.
Då kokade jag kaffe och gick spår med Kissy.
Kissy gick jättebra, Lena hängde på och enda kommentaren var: varför gör du inte detta oftare?? Det behövs bara lite mängdträning... Jo, vi vet ju svaret.. Tiden!
Crazy fick ett nästan mörkerspår som Catharina lagt. Hon är ju kanonbra på att spåra och vi fick 2 apporter. Hon är ju inlärd på vanliga spårapporter och hela dagen går blev naturpinnar. Mera apportträning där också, hämta och belöna sen har man henne i en ask. Det som är lite dubbelkänslor är att det är som att ha Gemmy...

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-13

Visa hela (8 kommentarer)

Idag har vi varit iväg till Slöinge på hopptävling.
Diamond verkade lite trött och seg på framridningen. Jag hjälpte Oscar att få igång honom och hoppade bra. Han gick dubbel nolla i L:C fast lite långsamt gick det allt. Ingen placering men Oscar blev taggad och fick lite jäklar annama att det skulle gå bättre. Till L:B så fick han till det, han kom 3:a efter en dubbel nolla och fick fina priser med sej hem. Och mycket beröm av föräldrar från ringside för han är så gullig mot sin ponny och pratar o klappar under ritten.
Jag har tagit ett kort med nya mobilen och om jag kan skall jag försöka föra över detta bildbevis...
Mitt i detta så fick jag ett sms av Lena, Joya ( D-K Jeuwel de la prada) och hennes matte Sofia har tävlat lydnadsklass 1 idag och blivit uppflyttade med 164p! Vi bugar o bockar!

Ett mail från Finland, Elina skickade över ett kort på matte och Prima (D-K Eye like a Jade) dvs en syster till Crazy. En härlig bild och visst är hon lika sina...

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-11

Visa hela (2 kommentarer)

Ja, nu närmar det sej på Söndag. Det skall bli så skoj att återse många av er och vi hoppas på lite uppehåll i vädret.
På Lördag skall jag iväg med Oscar, han skall göra sin näst sista tävling på lilla ponnyn Diamond, det känns vemodigt för oss alla! Visst han har Ruby men det är ju liksom Diamond han har byggt upp från en nästan helt oinriden ponny till en kanonponny! Men så är det ju alltid med småponnier!
Alice rider var dag, hon nästan rider lätt och älskar att rida i skogen. I paddocken själv är lite svårare, småponnier har ju egen vilja och Nadja har verkligen detta! Inte lätt att skänkla när man inte når nedanför sadeln!! Nu siktar Alice på sin första clear round hoppning:-))

Telefon, jo jag har bytt från min älskade rosa, fick en ny röd o grann... Men en del försvann och jag fick lägga in nya nummer, därav kan några försvunnit på vägen, känner ngn sej borttappad så vet ni varför! Min feelsignal med Robbie Williams kunde inte tas med, och jag...

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-10

Visa hela (3 kommentarer)

Jo, vet ni hur bra Crazys fria följ är?? Det upptäckte jag idag!! Jag har ju tränat mycket apportering på nära håll med henne, hon skäller och dödar apporten i upphetsningen och jag backat till noll och tar det coolt och tränar nära. Idag skulle jag hålla lektion för Oscar och var i paddocken och väntade, passade då på att träna lite.
Började med Kissy och hon är ju så glad och positiv och gör bra ifrån sej.
Crazy låg plats och var så uppmärksam till tusen, men låg kvar. När jag tog henne så la jag Kissy på platsen och tänkte att jag skall nog jobba av Crazy lite innan jag börjar med apporteringen.
Fattar ni, jag sa fot och hunden går som gjuten vid sidan, jag gör vänster sväng, höger sväng, vänster igen, fram , språng osv osv. Hennes kontakt är så huvudet nästan går bakåt!! Het som värsta arabhästen, men tränger inte farligt alls. Jag blev helt paff! Nog för jag vet att Kjell har fått 198 p av 200 i lk 2 men ändå!!
Gjorde dumrutan, den har jag inte...

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-07

Visa hela (5 kommentarer)

I Lördags var vi på pubafton. Det är ju alltid trevligt att möta vänner och bekanta en kväll. Vi hade det Sture o Susanne kom mitt i natten och ordnade skjuts hem, tala om service av valpköpare!!
Söndags morgon väcktes vi av telefonen, det blåser storm och regnar och gissa vad som händer... Jo strömavbrott i Norra halland som heter duga! Men mannen fick dispens och åkte inte förrän på middagen...
Jag gick en jättepromenad med paraply i ösregn, det var rätt mysigt. Men på eftermiddagen så klarnade det upp och blev en riktigt fin höst dag. Vi tog tag i apporteringen. Och vad bra det gick!! Kissy var klockren! Ingångar, temp och framförallt tagningar utan tugg. Helt otroligt bra! Crazy fick mest jobba med att ta det coolt och inte gnälla i sin iver. Det lugnade ner sej efter ett tag. Hon kan ju ingångar som ett smäck! Det kan vi tacka husse Kjell för, det har dom tränat!!
Sen blev det platsliggningar i alla möjliga och omöjliga situationer. Rensning av svamp, krattning av...

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-06

Visa hela (1 kommentar)

Idag har nog hela Volvos anställda prövat att skjuta in sina vapen inför älgjakten! Jag hade tänkt en tur till skogen och leta efter svamp och gjorde så. Tyckte att det blev ännu bättre då jag hörde vilket krig det lät som. Kissy har ju råkat lite illa ut första nyår och behöver tränas. Sist var nog på Mh´n, alltså har hela sommaren gått utan någon träning alls.

Inte en låg svans, ingen stress av någon hund och lite kantareller blev summan av 1½ timme i skogen under pågående krig. Det kallar ialla fall jag stabila och säkra hundar! Crazy är nog döv på det området, Kissy tittar upp men noterar och forsätter att gräva efter sork och leka med pinnar. Crazy och hon leker väldigt bra ihop numera!

Jag vill gärna förtydliga det som skrevs i förra inlägget. Om någon undrar och veta mera om våra parningar och vad vi vet om bakgrunden så är ni jättevälkomna att höra av er till oss! Både på mail men helst gärna på telefonen, då blir det inte några...

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-04

Visa hela (5 kommentarer)

Ja, nu är äntligen hemsidan lite uppdaterad, gå in där och kika på dom blivande!
http://door-keepers.se

Dizzy och Egon skall ha valpar!

Det känns jättebra med denna kombinationen, en dubbling av Gemmy som vi älskat så högt och hon hade så många bra egenskaper.

Det var osäkert ända in i det sista med att lösa allt praktiskt, det är inte så lätt för en fullt upptagen familj att komma iväg, men med lite god hjälp av goa Norskor så löste det sej!!

Nu väntar vi tills i början av December....

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-01

Visa hela (15 kommentarer)

Vi ha ju funderat länge på att göra något lite kennelaktigt, någon träff blev det inte denna sommaren men vi siktar på våren!

Nu har jag en undran: Den 12 Oktober, skulle det passa lite med en spårkurs, med instruktör? Man kan dryfta sina problem och tipsas om idéer om sin träning. Kan det vara intressant?

Det är en jättemöjlighet vi har fått.

Vill ni vara med så hör av er snarast till mej så vi kan planera mera!

Vi håller till hemma ivåra skogar, där finns allt från ängsspår till tät snårskog, lite lydnad kan vi vara i paddocken!!

Alltså, en Door-keepers Söndag!

Jag hoppas att många har chans att delta! Gamla och unga valpar!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-01

Visa hela (9 kommentarer)