En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Som vanligt mycket i helgen.
Lördagen spenderades i Varberg, hopptävling. Oscar red kanonbra men ponnyn blev lite tjurig med i lagklassen kom han runt med buller o bång. L.B.

Söndag var båda iväg, då stannade mamma hemma då Johan tog vid. Båda barnen red kanonbra, Sandra felfri och Oscar en rivning och sedan en felfri runda i L:B. Nu går det framåt och det är väl väl, i början av November lämnar vi Diamond och då skall han vara utlånad i ett par år tills Alice växer i honom.

Lördag var gänget på inoff utställning. Nemo Bir, Makea Bim, Milou Bir i Juniorklass och sedan Grupp-4! Grattis till väl utförda rundor.
Napoleon, Äijä vann juniorklassen och blev 4 bh i Finland i sin första officiella klass. Vi bugar o bockar!

Norge besök i helgen, alltid lika koseligt! Mycket hundprat, speciellt om våra nya stjärnor! OM blodtestet är ok så kommer dom den 4 November!!
Jag fick AKC stamtavlan förra veckan, det blev lite påtagligt då! Jag minns också att det var 10...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-29

Visa hela (1 kommentar)

Efter en hektiskt dag som det hände mycket på kommer rapport!
Hem efter jobb, ut på stubbåkrarna med liten ponny, barn o hundar. Skutt och hopp hit och dit.
Hem, mat och iväg på föräldra möte. Lite innan där kom jag på att jag kunde ta mina höga svarta stövlar, det börjar ju bli dags för det nu, sagt o gjort, rota fram dom i garderoben, oj vad dammiga dom va. Klockan gick, skokräm på, puts puts. Ut i ljuset, oj vilka ränder, bäst att torka bort.
Högg tag i en handduk och vips, dom fina svarta stövlarna såg ut som en hund!! Det var hundhandduken, Crazy fäller som en tok och stövlarna blev alldeles ludna! Hur snyggt är det med en fot luden och den andra blank o svart??!!
Tiden gick, åker ändå, in på första bästa toalett och torka o putsa. Ut kommer man med två blanka stövlar! Så är det med att vara uppfödare ibland! Och vanlig hundägare!!

Idag har den kommit! AKC stamtavlan på Dreamer, det blev så verkligt med en gång, inte långt kvar nu!!

Idag har det...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-24

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, nu har vi varit iväg på jobbet på konferens, man är borta två heldagar och är helt slut efteråt! Jag är ju lite av åsikten att hemmet rasar om jag inte är hemma och det stod kvar när jag kom hem!! Barnen varit i skolan, Alice hos dagmamman, hästarna tränade och hundarna fått joggingtur. Fantastiskt!
Sandra hade studiedag och blev inspirerad av vårat spår häromdagen så hon la ett spår till Kissy och gick detta. Hon är helsåld för Kissy var så duktig. Ett tapp på en pinne men vad då då... Inte ens jag hittade den var kommentaren. Vi kör ju som Lena med naturpinnar och hur lätt är det att se dom??
Medans hon la spåret lät hela Fagared som en vargflock, Kissy ylade när hon såg vad som var på G och Crazy var inte sen att hänga på.

På tal om konferensen, vi var på Ästad gård, mitt emellan Ullared och Tvååker, i bokskogarna. Tala om härlig miljö. Jag har varit där för många år sedan, på brukskörning av häst och vallhundstävlingar. Den äldre mannen som...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-24

Visa hela (3 kommentarer)

Idag har det varit en underbar höst dag. Efter en lugn morgon så gick jag över stubbåkrarna i solen med hundar, liten häst och Alice. Kan det bli bättre??
Väl hemma ut i skogen och la spår. Ett till Crazy och ett till Kissy.
In o laga mat, Kalops som kokar medans man går spåren! Det är komprimering av tid!
Sandra gick med för att kolla hur man gör och är sugen på att börja.
Crazy är en igel i spåret, man måste bromsa för fullt. Lagom ljummen för apporterna men tog alla med glans.
Kissy är noggrann till tusen men tar alla apporterna med glädje! Spåret hade vindat lite och 5 meter ifrån men vid apporterna rätt in som ett spjut! trossen är ju underbar att hitta på slutet! Nöjda är vi nu hemma, Sandra och Johan gav sej ut att springa och tog hundarna med sej.

Här är ett kort som Sture ( stolt husse till Iron) tog igår med Dizzy, Crazy och Iron på stora dagen. En härlig bild av vackra och duktiga hundar!

Nu...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-21

Visa hela (2 kommentarer)

JO, så bra går det hos oss just nu! Både Dizzy och Iron blev i dag Champion! Dom gjorde sin exteriörbeskrivning på Partille bhk´s första officiella utställning.
Det känns jättebra och vi var en glad grupp folk som hejjade på.
På utställningen så var nog Jojje och Linda gladast. Milou fick 1,1 hp men som god tvåa stod Skrot, även han med HP. Dom har ju misströstat ibland när brorsan är med men nu stod dom på nr 1 platsen. Lite snopet att det inte blev Ck men dom är ju unga än. Nea och Makea fick inte hp alls, vilket var väl lite snopet. Domaren gillade inte "svansen" och uppsynen! Men så är livet!
Gucci och Tessan fick Ck och var jätteglada. Dizzy 1 ökl med Ck, 1,2 i ökl var våran goa Kissy. Certet och championatet tog Dizzy med en jublande glad matte Sandra i snöret.
Vi gick in med uppfödargrupp och avelsgrupp med Milou, Skrot, Gucci och Dizzy och fick hp, blev även Bis grupper men utan konkurrens tyvärr.
Iron och Dizzy fick ju som sagt sin exteriör godkänd och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-20

Visa hela (11 kommentarer)

Här kommer bilder från helgen, innehållet är jag jättstolt över!! Fotograf, jo det är ju Linda som är så duktig på detta!


D-K Autumn Jolly var och hälsade på. Hon är efter Sunny och Chilly, nu fyllda 12 år gammal. Hon hade en livmodersinflammation i somras och var på håret att klara det men är nu fit for fight igen! Marie och lillhusse var och hälsade på!


Våran N-kull. Sista gången i valpklass. Alla fick hp och Nanook var bara publik. Från vänster: Norton, Nemo, Nea och Nanook (Esther). Alla med tillhörande mattar.


M-kullen i Sofiero. Milou, Skrot, Monster, Winston och Miffo. Framme hos Alice är även stolt mamma Crazy.


Våran underbara avelsgrupp på Crazy som blev Grupp-3!! Från vänster:
Crazy, Winston, Skrot, Monster och Miffo.

Är inte detta något att vara stolt...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-19

Visa hela (9 kommentarer)

Ja, veckan går som vanligt. Hundträningen har inte blivit som man önskat, mera kondis träning med husse som springer och apportträning inomhus av matte. Det tar sej och Crazy har lugnat sej betydligt. Mycket träning nära! Kissy blir lite peppad att titta på och gick nästan av på mitten i iver.
Katten lever lite farligt, vill också vara med och få kattgodis och då blir det nästan mord i blicken på Crazy! Zimba hoppade ju in till hennes första kull ( över 3 år sedan) och skulle titta vad det var som gnydde i valplådan, det förlåter Crazy henne aldrig för!! Men dom kan umgås och hon dödar henne inte, även om tanken nog finns där varje dag!!

Vi skall vaccinera hundarna och besiktiga Sandras häst men det är svårt att få tag på en veterinär! Alla har så mycket att göra med att vaccinera kor i södra halland så jag hoppas att dom kan komma innan årsvaccinet går över tiden!
Crazy skall ju även rabiesvaccineras om vi skulle hitta någon snygg hane, hon är ju vaccinerad...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-18

Visa hela (1 kommentar)

Det har varit en mycket helg, som vanligt i våran familj, men härlig!!

På Lördag morgon så åkte Oscar o Sandra på hästtävling. Micael körde och vi skulle komma efter. Vilket vi också gjorde. Då hade Oscar dubbel nollat i L:C och Sandra hade trillat av efter varit före Ruby över hindret. Nåväl, ingen skada skedd. Vi väntade och väntade för att se lagklassen... Men det tog tid, en olycka hände och ambulans tillkallades vilket tog tid, lite konstigt kan man tycka för vi var i Tvååker så nära Varbergs lasarett!! Hoppas det gick bra för tjejen och vi fortsatte mot Helsingborg utan att ha sett barnen hoppa! Men Oscar gick nolla i laget och Sandra hade lite otur och fick stopp men hon var nöjd ändå.
Johan, Alice och jag med Crazy och Miffo landade så småningom på Scandic i Helsingborg. Vi checkade in och åkte vidare till Sofiero för att slå upp tältet. Där hjälpte en mycket glad och snurrig dam som blivit Big-2 att flytta ut sina saker och fick bästa tältplatsen!
Vi...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-15

Visa hela (6 kommentarer)