En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, jag har fått detta stickandet! Tänk vad det gör nytta, jag har reagerat jättestarkt och vet sedan innan att jag inte kan få många nålar och bara en i tummgreppet! Jag har även varit med om att detta fungerar på djur och kan ju kombineras mycket med massage. Nu för tiden så använder jag inte så mycket till hundarna men förr när vi födde upp berner som var halta i tid o otid, växtvärk osv, så användets det!!

Jag läste på en blogg om en Kelpie som sprungit bort, det är ju skräcken. Jag vet ju hur darrig jag blev förra året när vi hade M kullen hemma, Crazy gick ju lös alltid och helt plötsligt var hon bara inte där! Jag letade, åkte till skogen ropade och sprang. Ingen hund någon stans, såg för mitt inre att hon låg under en rotvälta osv... Hur skulle jag förklara detta för Kjell??

Nu var det inte så drastiskt, Bosse en granne ringde och undrade om han skulle mata hunden som smitit in genom köksdörren.... Hon verkar hungrig!! Gissa om man blev glad! Jag...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-11

Visa hela (1 kommentar)

Här är ett jättefint kort på Pärlan och Fanny som är så duktig på att visa Lenas fina hund! Visst ser det enkelt ut när ett proffs gör det!!

Tack Fanny för bra gjort jobb!

Idag har det varit ösregn och ösregn i skurar! Eftersom sonen skulle träna innebandy och det inte blev tid över till en långpromenad så tränades det nyckelapportering.
Crazy förstod rätt snart vad det handlade om, ta nycklar och få en kattgodis. Hon har ju lite bråttom med avlämnadet... Men idag gick det kanon! Värre var det med Kissy, hon vill inte ta främmande föremål som vanligt! Till slut så stoppade jag helt enkelt in nycklarna i munnen, flera gånger och se, sista gången kunde hon tänka sej att hjälpa till lite, duktig flicka. Hösten närmar ju sej och då regnar det ju mycket, alltså mera inomhus träning!

När jag åkte till träningen med Emil så ÖS regnade det, men vem var ute tror ni?? Jo pappa blev uttvingad av Alice, man...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-09

Visa hela (4 kommentarer)

Jo, dagarna rullar på i maklig takt, Alice har fått hem sin Shetlandsponny Nadja, en 87 cm hög lite go ponny. Hon är tjock som en gris och liknar Pumba i vissa lägen, ex bakifrån springandes. Men Alice är glad som en lärka, det sista hon sa den kvällen vi hämtat henne var: Mamma, Jag älskar Nadja!! Det värmer i en mammas hjärta. Hon försöker som bäst rida lätt i traven.
Jag själv har ridit Ruby lite dom senaste dagarna och igår var jag o Oscar iväg till Rossareds härliga skogar och galopperade, då får jag ta i med alla medel, både kraft och kunskap för att kunna bemästra honom! Han är väl lycklig att slippa ridskole livet och han tycker att livet leker!!

Vi gratulerar Pärlan och matte Lena som fick cert och Bim på Öland, trots regn och absolut noll päls!! Det var det tredje!

Jag funderade faktiskt på igår hur många cert våran kennel har tagit hem detta året, det blir åtskilliga och det är vi mycket stolta över! Alla dessa hundar tränas och är duktiga på...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-09

Visa hela (1 kommentar)

Idag fick vi vänta o vänta på regnet, det öste ner!! Det är så blött i markerna att man skulle behöva simhud mellan tårna.
Sandra red dressyr på Ruby och jag tömkörde underbara Diamond i regnet, Hasse fick lite longering. Jag lagade faktiskt regntäcket till Diamond, vill inte att ha blir urskogsindianslurvig innan Oscar har tävlat färdigt för hösten.

Kjell kom och la ett spår innan han gick till skogen med Crazy för en promenad. Jag passade på att lägga ett spår till Kissy också. Catharina kom och hälsade på, Nemi löper för fullt.

Jag gick till skogen med Kissy och känner inte riktigt igen henne, hon är lite passiv i spåret, tar alla apporterna, leker som en galning men har inte samma tryck som förr... Vet inte varför. Hon spårar noggrant och slog en enda gång i en jättecirkel. Där hamnar man ju i dilemmat att vänta ut och se vad som är annat spår och eget.
Men vid trossen så blev hon helgalen som vanligt!!

Crazy spårade i jobbig terräng, där Ki gick...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-06

Visa hela (3 kommentarer)

Så kan man väl sammanfatta veckan!! Alla som har barn, små barn kan nog föreställa sej det dåliga samvetet man alltid har! Emil o Alice har varit snuviga med feber och halsont i veckan. Det var att dela dagar på jobbet, ta ut vab och komptimmar och senast fick vi muta Alice med en happy meal så hon satt still medans jag gjorde en del som MÅSTE göras på jobbet. Johan är mitt uppe i ett stor projekt och är tacksam för att kunna åka till jobbet.
Hundarna, var hamnar dom i detta.... Jo, inte direkt aktiverade för en dag hemma med vab är man rätt så slut i huvudet! Det går ju an när båda barnen är krassliga men endast Alice som man inte kan lämna själv... Idag fick vi gått halva bonderundan i ösregn och paraply!! Men hundarna busade och rasade värst värre.
Idag körde Alice, Oscar o jag ner Pontus till syster och systerdotter. Där får han bo ett tag nu, jag orkar inte med det dåliga samvetet också!! Nu går Hasse, Ruby och Diamond snällt tillsammans i hagen.
Oscar har...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-05

Visa hela (4 kommentarer)

Jo , igår la vi spår igen! Kissy var verkligen glad när vi gick och det började på ett hygge och gick över vägen till skogen med mossa på marken. Inte helt lätt. Men hon började bra, mycket tryck i linan och hittade första apporten, ja, vad glad hon blev! Sen in i hjulspår på hygget och där, ja där fanns massor av högt gräs!! Det är gott, då blev jag irriterad, man äter inte gräs under ett spår!! Då blev hon lite låg, spårade vidare men trycket blev inte som förr... Upp på vägen och över i mossan, då kom trycket tillbaka! Jag bara väntade ut henne och vips så var alla apporter tagna och hon var lycklig med sin tross!
Crazy fick istället hämta saker, och försöka inte skälla! Hon far gärna omkring och gapar! Men tillslut var hon skummig runt munnen och trött i hjärnan. Det gick att dirigera vilken sak hon skulle ta, hon är så duktig om än het den "gamla"!

Vi har fått kort av Dreamer! Gail är jättenöjd med alla 3 hon har och det lovar gott. Själv tycker jag...

Skrivet av doorkeepers, 2008-09-02

Visa hela (7 kommentarer)

Denna årstiden händer jättemycket på alla fronter. Kalaset för Oscar avklarat och han är nöjd o glad. Ett team har varit på Gotland på 3 dagars utställning. Nea och Milou med hussar o mattar. Det har gått bra! Fredag Nea Bir/Bis-2 valp, Milou 1,1 hp, Lördag Nea Bir-valp, Milou 1,1 hp, Söndag Nea 2 bt valp m hp, Milou Cert! Vi gratulerar och det kan säkert läsas mera ingående på deras bloggar när dom anlänt till fastlandet! Men det har ryktats om en speciell rosett....
Makea var på Grästorps bhk och blev Bis-R!! Duktiga ni är allihopa!
Winston har jag inte hört ngt från så det kommer väl!

Skrot blev MH beskriven, han gjorde en jättebra beskrivning så skott fast att dom undrade om han var döv!

Idag har jag o Petrat spårat med hundarna. Igår var Johan ute med Kissy och la ett jättefint spår som hon tog bra. Men han visste inte hur vi leker med apporterna så hon blev lite konfunderad.
Idag var det ett spår med störning, helt otroligt som E6an i skogen med...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-31

Visa hela (4 kommentarer)

Jo, det kan man kalla Kissy nu, så urfälld så man inte vill ta kort på henne ens!! Men nu ser man hur hon ser ut och hon har blivit riktigt bra med tiden! Skall ställa ut henne snart i höst och det är nog bara en fördel, hon har inte så lång päls men den är så tjock!!

Vi har fått en uppdatering från Usa och Dreamer. Allt är lugnt, eller lugnt är väl synd o säga, med aussies som är 5 månader! Men Gail är nöjd och tror att vi kommer att älska henne. Problemet är att jag kan inte ha 3 aussies hemma, så nu är jag lite rådvill, läget här hemma har ju ändrats sedan vi bestämde att köpa Dreamer.
Hon ser bra ut, långa ben och lång nos, precis som det skall vara i den åldern! Väldigt will to please och blir nog ett lättarbetad liten tjej.

Hemma är det mest hästarna som tar tid, Pontus skall snart tillbaka till Nathalie och Pia, vi har varit och tittat på en Shetlandsponny att låna till Alice över vintern och den kommer om allt går som det ska i slutet av...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-28

Visa hela (3 kommentarer)