En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, idag var det inte så varmt som dom andra dagarna. Vi började dagen med att gå en långpromenad i skogen. Hundarna var ju med i skogen igår och då red vi ner till sjön och badade med både hundar och hästar! Kan man bo bättre??
Jag fick lite mersmak och vi gick en långis dag innan jag börade med bull och bröd bak. Man känner sej rätt duktig efteråt!
Sedan fick jag ett tillfälle att gå rundan och där tog jag med mej spårapporter och tränade på detta. Kissy behöver träna på att inte tugga i sin iver och Crazy har ju alltid varit lite off med apporteringen. Hon blev hysterisk och spottar ut apporterna i sin iver att få en godis. Tillslut blev jag lite irriterad och klatchade till henne på nosen och sa: skärp dej! Och vilken reaktion! Hon höll snällt apporten och väntade på godiset!
Kissy letade även upp men vi måste träna mera nära, annars kommer tugget.

Känns skönt, att va igång!

Makea Nothing else matters) var här också ikväll. Dom var i närheten och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-02

Visa hela (1 kommentar)

Vi har fått några sommarhälsningar från sista kullen.

Först är det Napoleon som varit på utställning, han kom som nr 2 utav jag inte vet hur många, men det var åtskilliga!

Det har även kommit ett från Sigge, dvs Nevada ur samma kull. Han gick ju även under namnet den schackrutiga

Dom mår bra och mattar och hussar är mycket nöjda. Napoleon bor ju i Finland och kallas till vardags Äijä, som betyder Gubbe!

Här fortsätter semestern med bad och sol. Vid två dagar har vi varit vid havet men annars trivs vi i sjön.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-07-30

Visa hela (4 kommentarer)

När det är semester här så är det mycket folk här, det är bara att konstatera! Och hundar! I Lördags så kom Kim med tåget från Stockholm dit hon flugit med hund och allt och parat denna. Sedan ville hon komma hit och hälsa på! Det är så skoj att Belgarna trivs så bra här och hon hade med sej Envy denna gången. Vi fick en stillsam kväll hemma då Johan var på Iron Maiden på Ullevi. Han var ju inte ensam men med honom var Sture ( Iron och Skrot husse) , P-A och Petra, Sture o Susanns barn Nathalie och Anders. Jag är ju måttligt intresserad av just hårdrock, jag kan sträcka mej till att döpa valpar som Johan har intresse för, dvs Iron Maiden, Iron Man, Heavy metal, Metal heart, Nothing else matters osv.. Men det har ni väl redan upptäckt!
Här är ett litet kort på Hårdrockarna!


Fint väder ialla fall!

I Ransäter så ställdes Milou ut och fick 1,1 Hp och matte o husse var överlyckliga. Cykling är bra!!
Igår var vi och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-07-29

Visa hela (1 kommentar)

Så kan man väl sammanfatta dom senaste dagarna. Lizlott var här, det finns kort på Lenas sida om detta. Vi tog Crazy, Funny och Miffo och gick en lång promenad längs sjön, vi gick i sjökanten ock sedan upp genom hallonsnår, över klöverängar och in i lummig skog. Det låter nästan som ur Astrid Lindgrens sagor, och precis så njuter vi. Hundarna simmade och sprang som idioter och busade. Kissy hade vrickat sej när hon lekte med Miffo så hon var lite sur över att få vara hemma. När vi kom tillbaka så hade Lena, Leo o Carina anlänt till skogen, där fastnade vi en stund och Lizlott spårade senare. Jag fick göra lite familjesaker som städa och laga mat. Maken är så duktig och lägger sten på framsidan för fullt.

Kissy är bra i sin fot igen så nu är det cykelsäsong för fullt. Crazy och Kissy springer som fina parhästar.

Igår var det festival i byn, nere i Sundstorp. Leo o Carina kom hit och grillade innan. Leo är ju musiker och kände ett av banden som skulle spela. Det...

Skrivet av doorkeepers, 2008-07-24

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, nu har vi förökat oss igen. Denna gången är det en gammal bekant som skall stanna här. Det är Crazy som flyttat hit för gott. Hon har ju alltid bott i hop med Kjell o Funny och på senare år Susann och hennes blandis Berta. När Funny försvann så var Crazy den naturliga ledaren men det accepterade inte Berta och dom har inte varit kontanta med varandra. Nu kände nog Kjell att Crazy aldrig kunde slappa av och tog det modiga beslutet att Crazy skulle flytta. Och vart, helt naturligt hit. Så, nu leker Crazy och Kissy på promenaderna som aldrig förr! Kissy blev nog faktiskt lite glad att få en lugnare vän än Miffo som leker hysteriskt och springer omkring som en tok!

Visst är hon fin den goa Crazy, och väldigt lik mamma Gemmy om än i annan färg!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-07-21

Visa hela (8 kommentarer)

Ja, stängsla hagar i två dagar som ser ut som Borneås djungel... Vi har en jättefin Ek hage som ligger nedanför åkrarna och den skall betas. Det blir den nu av hästar och kvigorna kommer dit så snart det går.
Min pappa är här och hälsar på, han bor ju till vardags i Södertälje och är i födelsestaden nu. Vi håller på att lägga sten på framsidan också så det blir inte mycket till att sitta och vara sociala! Men han hänger på så gott han kan och skall även se hur det går för systern i Varberg.

Vi har varit och hoppat Clear round med nya Ruby, han är ju en gammal tävlingshäst och tände riktigt ordentligt, det här var ju fantastiskt skoj!!

Cyklat med hund har vi även gjort, Milou med familj har varit här och lärt sej cykla.

Semester är ju lite infallens tid, vi var och handlade, lekte på lekparken och träffade Lizlott med Fanny och vi fikade ihop.

Jag fick ett fint papper idag, det var Mh på Winston, han var precis 1 år och 2 veckor. Jag hade inte en...

Skrivet av doorkeepers, 2008-07-18

Visa hela (1 kommentar)

Idag har vi varit på bröllop i Vallda kyrka. Susann o Sture gifte sig och Petra, Nathalie och Anders var brudnäbbar och ringbärare. Alltså, jag kan inte gå på bröllop utan att gråta, speciellt inte efter vårat underbara minne förra året!
När jag landat i bänken letade jag febrilt efter papper, frågade Gun om hon hade, inte där heller... Då fiskade maken upp papper både till mej och Gun ur sin ficka! Tala om att känna sin fru ordentligt! Och det behövdes!!
Så vackra dom var!! Och Nathalie sjöng och prästen var så gullig!!
Efteråt så stod vi och tog emot dom och hystade rosblad och ris på kyrktrappan!!

Visst var dom vackra!!??

En god tårta och kakor tillsammans med presentöppningen avlöpte under gott humör och många skratt, alla som känner Susann vet ju hur lätt hon har för att skratta!! Vi hundkompisar hade lagt i hop till möta vargar ( när hon köpte min present hade hon avslöjat för Petra hur mycket hon...

Skrivet av doorkeepers, 2008-07-13

Visa hela (2 kommentarer)

Jaha, nu var det färdigt med Tvååker för i år med. Jag ser alltid fram emot detta var år och tycker det är lika skönt när det är över också. Eftersom jag alltid jobbar denna helgen så får jag tyvärr inte ställa själv men alla andra får upp till bevis i stället, vilket som skedde denna helgen också!
Nemo blev Bir valp idag också, Nea blev 1 btvalp med hp och Makea 2. Makea var lite tunn för dagen om jag uppfattade det hela rätt.
Sedan var det Milous tur ut, han fick idag också en 2:a men det kan ju bara bli bättre, eller hur Linda?! Han är ju stor det vet vi ju sedan innan. Nästa ut var Gucci, hon kom 2 i Juniorklass med Ck efter Maries Olivia. Sedan var det Klara ( Kissys syster) som fick 1 med Ck. Ollie kom ju inte pga haltning tyvärr, hade varit skoj att ha en veteran med i gänget.
Alltså 2 ck idag med, det kan man ju inte klaga på!! Vad ni är duktiga mina vänner som anstränger er och visar era hundar efter bästa förmåga!
Nemo var inne i ringen och blev...

Skrivet av doorkeepers, 2008-07-12

Visa hela (2 kommentarer)