En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, det är inte någon större fara med mannen! Genom ett under klarade han ögonen, nu är han ju ögonlyst ua också! Han vet hur stackars hundarna känner sej när man gör det också. Tummen är öm och kan beskådas på Lenas sida.
Kim o Ben har anlänt från Belgien, det är alltid lika skoj och kärt återseende. Dom har med sej Kims bror Russel och 5 hundar. 3 av dom är aussies som skall ställas på WW. Jättefina och goa hundar. Det är så stor skillnad på deras hundar nu och för 6 år sedan när vi möttes första gången. Då gick dom nästan inte promenader och hundarna hade ingen kondis, nu är det sunda hundar med mycket spring i benen och kondis!! Även våran inställning till hunderiet har påverkat Kim o Ben så nu pratas med mera om mentaliet och hälsa istället för enbart utställningshundar.
Lena, Carina, Catharina och Lizlott var i "vår" skog och kom på en snabbis visit, även där kärt återseende för Kim o Ben.
Lite senare ankom Norton med husse o matte och vi hade...

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-30

Visa hela (2 kommentarer)

Ibland vill man glömma vissa dagar!
Men vi börjar med något bra, igår! Nemo och Lady Saphira var på Gräfsnäs på utställning, det var många hundar med men bara dom som aussies. Båda blev Bir och hp . Sedan blev Nemo Big 1 och Bis 3!! Gissa om jag hade en glad Pernilla i luren kl 22.00 på kvällen! Vi är så glada över detta!!

Nu till Lördagen: Upp och iväg till Borås, där vi skulle ställa ut Miffo och Skrot och Crazy hade avelsklass. Först ut var valparna, Nemo 1 bh valp, Nelson 2 valp. Jättefina kritiker och bra uppförande. Sedan tikarna. Tequila 1 hp, Makea 2hp, 3 Meja, 4 Nemi och R en Onedis tik, jättesöt. Tequila blev sedemera Bir o Nemo Bim. Oplacerad i Biset. Men ändå!! En mycket stolt Carina gick o hämtade fina priser ( det är alltid fina priser i Borås!) Under denna bedömning upptäcktes av domaren Bo Wiberg att Meija saknade tänder!! Något vi aldrig sett, Lena var lika glad över sin hund ändå, men mina avelsplaner hamnade ju lite längre ner... Men dom fyllde 6...

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-28

Visa hela (5 kommentarer)

Har Johan och Oscar precis fått erfara!
För att göra en lång historia kort så skulle bilen säljas, vilket blev gjort och det hittades en "ny" i Gällivare!!
Kompisarna skulle till Boden och det är ju inte så långt bort från Gällivare så vi åker med dom upp sa Johan glatt! Sagt o gjort, iväg for dom och ett dygn senare så var bilaffären i hamn. Nu sover dom i Boden och skall sedan försöka dra sej hemåt, anländer nog i morgon eftermiddag något i den stilen!
Vi kunde ju väntat men behövde bil modell större till Stockholm nästa helg! Vi har ju Volvon men en Chryler är bättre att åka i långt.
Nu är det full rulle några veckor, först Borås, sen jobba två dagar, iväg till Stockholm, hem igen, jobba en vecka och sedan Tvååker Fredag/Lördag där jag jobbar och på Söndagen gifter sej Susann och Sture ( Iron och Skrots "föräldrar"), men sen är det semeter och jag skall försöka hinna med min lilla hund! Tänk att få lägga ett spår!! Återuppta lydnaden och känna...

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-25

Visa hela (2 kommentarer)

Så kan man sammanfatta denna grå Måndag!
Det är väl lugnet före stormen. Igår var det i o försej en dag med fullt ös hela tiden. Var på ponny tävling med Oscar och Diamond. Gick väl så där, Lb höjden passar ponnyn bäst och där jobbade dom på båda två bra. Det är väl konstigt, ju högre desto bättre!
Kissy lever livet på landet, är ute i skogen med mej och på gården med Gun. Inte mycket träning med sikte på tävling just nu... Lite lustigt är det på gården, Miffo har också insett nu att kor skall vallas men hon är lite fegare ut och låter som hon får upp i falsett!! Men in får hon dom och då har Shio, den ena Vorsthen börjat valla, det ser lite lustigt ut för hon far efter korna och helt plötsligt fryser hon som om det skulle vara en fågel! :-)) Undra vad som rör sej i huvudet på denna stående fågelhund med kor! Jag tror nog att Kissy och Miffo får sköta korna mest!
En vecka kvar till avfärden mot världsutställningen, det verkar bli slitsamma dagar,...

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-23

Visa hela (2 kommentarer)

Ha nu en riktigt trevlig midsommar allihopa vänner o bekanta!

Själv innebär det dans kring midsommarstången på Tjolöholm och folk hemma, sill och potatis, grillat och marängswiss!

Minst en aussie kommer att våra på Tjolöholm ( Funny med familj) och Kissy får vara hemma, svårt med finkläder och en åksjuk hund....

Kram Tina med familj

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-20

Visa hela (1 kommentar)

Det antar vi ialla fall att Kissy är, nu på lovet så går hon själv vid mjölkningstid till Gun, pojkarna är ju hemma och när hon vet att Gun skall ta in korna så sticker hon dit. Igår vid hemgång så haltade hon. Jag kan ju bara ana vad som hänt, lite het på korna är hon ju och var väl ivägen. Men leka kan man göra ändå och gå promenader så någon större fara med henne är det nog inte....
Hon skall ju inte med till WW och det är nog tur det, i så fall är det ju inte konstigt att bli trampad och halt innan!!
Nästa helg är det Borås, där skall jag ställa en dag och jobba en , WW helgen efter och därefter Tvååker där jag jobbar i vanlig ordning.

Lady Saphira var hemma och hälsade på häromdagen, hon var verkligen fin!! Har sett henne bara en gång sedan hon lämnade huset och vilken fin hund! Hon är ju efter Iron och Sally. Det är ju skoj när två Door-keepers hundar blir något så bra! Samma dag så ramlade Sexy, Bonita, Meja och Tequila in, alla goa o glada,...

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-18

Visa hela (9 kommentarer)

Ja, så kan man sammanfatta dessa dagar. Mannen har ju jobbat jättemycket tack vare blåsten (igen!) och vi har hunnit med skolavslutningar mm.
Lite otäckt är all röklukt som vilar över oss, det har varit en otroligt stor brand i Åsa som ligger några mil söder ut och i denna blåsten så sprids lukten. Tack o lov så har inte något hus drabbats.

När det gäller Kissy så fäller hon!! Hon har ju mycket päls och det märks när hon fäller, upptäckte det med hår i smöret... Tur att hon inte är anmäld till WW. Det börjar ju närma sej med stormsteg! tänk, bara 3 veckor kvar så är vi där! Jag har längtat efter detta, vill se alla fina hundar från hela världen! Kanske hittar man ngn representant som verkar intressant till nästa kull... Men inga mera valpar iår som det ser ut!!

Kissy, hon får sitta i band tills korna har kommit ur ladugården, hon har blivit lite väl ivrig och Gun vill inte att korna vänder i dörren!! Det är mycket humör i min lilla tös, hon måste...

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-12

Visa hela (1 kommentar)

Här är jättevarmt på västkusten!! Vi bor ju mitt emellan 3 sjöar, den närmaste tar 10 minuter att gå till, inte längre.
Familjen bestämde sej för att bada idag, med hund o allt. Här är lite bilder från dagen:


Det är underbart med en hund som Kissy, hon badar och leker, säger bara muff ungefär när det kommer nya till stranden. Springer inte fram och skakar sej till andra. Flera sådana hundar tack! ( Säger en som badat med 4 berner på en gång!!)

På hundfronten så har Milou och Gucci varit på turné, SKK i Vänersborg. Dit brukar ju faktiskt jag åka men inte i år. Men dom försvarade äran bra: Båda fick 1,1 hp. Vi är stolta över er!!

Sandras stora häst är tillbaka lämnad, hon skapade så mycket oro och var nog inte hel i benen, var så jättesnubblig. Så nu går bägge indianhästarna ihop. När dom var i Halmstad körde dom...

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-08

Visa hela (2 kommentarer)