En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Nu är jag tillbaka på banan igen. Efter lite vårluft och solsken i blick så skall jag börja jobba igen, det skall bli skönt att komma tillbaka till dom vanliga rutinerna igen även om det blir en del förändringar. Den mesta förändringen är nog att säga Nej, vilket jag har svårt för! Om någon ringer eller ber om något så försöker man alltid göra så gott man kan tills man stressar ihjäl sej!
En del förändringar är på G på jobbet också, inte till nackdel för mej personligen utan kanske en chans att få utvecklas. Förändringar är inte alltid till ondo! Men det är tur att man står stadigt på hemma plan, för man måste luta sej mot något. En go och härlig familj med en trygg man är ju bland det bästa jag har!

Vi har varit på 40 års kalas, tänk vad tiden går. Det var min älsta barndomsvän ( mest antal år vi varit nära vänner) som fyllde år. Jag höll tal och kände mej jättestolt efteråt. Stå upp inför 60 pers är lite pirrigt. En glad fest och åt gott...

Skrivet av doorkeepers, 2008-04-16

Visa hela (3 kommentarer)

Så är det på högerörat!! Jag har ju varit förkyld i två veckor och nu har det slagit lock för mitt öra!! Fick en blixtsnabb tid hos min jättebra läkare igår, han kikade in i det bortdomnade örat och fann inget konstigt alls. Det är lite inflammerat ungefär en tredjedel på översidan av trumhinnan. Bara att vänta ut....
Hur lätt är det?? Som mamma behöver man ha öron över allt, för att kunna svara på alla frågor som alla barn i alla åldrar har! När jag är i skogen med hundarna så hör jag älgar som smyger bakom mej, tror jag ( hundarna reagerar inte alls!! Så det var ingen älg..) Konstigt att man hör saker fast man inte hör!
Sms är inte att tala om att höra. Men det har sina fördelar också! Inatt så tog våran kära katt en sork ( modell större!) och den hittades här på morgonen under köksbordet av Kirsten. Halva kvar inklusive svans... Dom dödsångest skriken under natten hörde jag alltså inte!

Kissy löper för fullt, men inte tillnärmaste i höglöp....

Skrivet av doorkeepers, 2008-04-10

Visa hela (4 kommentarer)

För alla som undrar så är det vår i Fjärås!!
Vitsipporna blommar för fullt. Jag är ute i skog och mark och mår bra. Pontus och jag huserar mest i skogen och Kissy och jag också. Miffo har hängt med några gånger och även cyklat lite!! Ingen lång bit utan mest till brevlådan men hon är en sådan naturlig travare och det var helt underbart att ses henne! Kissy kan ju trava så långt hon vill för hon är ju lite lång i ryggen och flyter liksom fram precis som sin mamma men Miffo är ju så kort i ryggen, men hon travar så fint. Jag vill inte anstränga henne och cyklar inte längre sträckor men hon tyckte det var skoj!!

3 av Sexys förra valpar är Mh ade i förra kullen. Jussie var i Årjäng med sin matte Maggan. Det gick som en dans, aktiviteten låg han lite högt på men allt annat var ok. 2 på skottet var godkänt.
Joya med matte var Götene och hon var väldigt lik Sexy som ung. 3 på skottet var resultatet. Bonita med matte var också i Götene och hon gjorde en kanonmh. 2...

Skrivet av doorkeepers, 2008-04-08

Visa hela (1 kommentar)

Ibland är världen rätt liten...
Vi åkte på hästtävling idag, i Ale. Vi gick upp klockan 5 i morse och begav oss en timme senare. Det är så skönt att gå upp så tidigt, allt är så lugnt... trodde vi! I stora staden var det fullt pådrag med polis och blåljus, varför vet vi inte men det var väl någon efterlyst på vägarna. Själv får jag hjärtat i halsgropen för jag vet att jag behöver uppgradera mitt körkort när jag har Cryslern och släp... (Men vi köpte en volvo till mej istället idag!)

Precis när vi går in genom sekreteritatets dörr så möter jag en aussie! Innan jag tänkt till osv vilket jag borde gjort så insåg jag att den var gammal. Sen tittade jag i snöret på den, Marie!! Vår trogna vän som vi har tappat kontakten med men vi umgicks när barnen var små och hon hade Grosser sweizer sennenhundar och jag fömedlade Tricken till henne ( Mr Binks Hattrick). Hon jobbar ju där, men jag hade inte tänkt på det alls!
Han är 12 år gammal men i fin form....

Skrivet av doorkeepers, 2008-04-05

Visa hela (3 kommentarer)

Precis som Tessan skriver, är lovet över. Jag har varit dålig på att uppdatare och vara runt på bloggarna. Har blivit ordinerad lugn o ro av doktorn och det innebär skogen med promenader och inte ens internet så mycket. Det har hjälpt så nu skall vi nog börja på med träningen av hunden också..

En glad nyhet är att Sunny 13 år var här och hälsade på häromdagen. Kort finns här!


Sunny Stå!


Vacker gammal hund..

Vi får vara glada för var dag hon finns, hon bor jätte bra mitt i skogen med sin nya matte o husse. Snart får hon också sällskap av en Finsk lapphund.

För närvarande så har vi Norgebesök. Kirsten är här och vi har koseligt! Lägger mest pussel hela dagarna och går i det vackra vår vädret. Miffo, Kissy och Misty leker så fint och Miffo dök igår ner i en vattenpöl som var djup, problemet var bara att det var fullt av ruttna löv i botten så när hon kom upp...

Skrivet av doorkeepers, 2008-04-04

Visa hela (1 kommentar)

Det har inte hänt så mycket sedan sist här. Det har varit påsklov och snöat massor!! Lite sent kan man tycka men bättre sent än aldrig och barnen har åkt massor med Snowracer och tolkat efter Pontus. Snön är bra för barnen även om vi tycker att det är lite jobbigt!!

Kissy har mest motionerats och vi har koncentrerat oss på framförgående när vi ändå är ute och går. Det går jättebra och nu kan jag korrigera och hon vet precis vad hon skall göra. Nu skall vi bara ta med oss det in på apellplanen också!

Kissy skulle mh-beskrivits denna helgen, det blev tyvärr inställt pga snö. Förmodligen är väl mh platsen helt isig skulle jag tro. Men idag ösregnar det tidvis så nu försvinner allt. Tur att jag inte anmälde till apellen första helgen i April! Ingen Mh ingen tävling.

Vi har sålt Salsa igår. Hon köptes av en tjej som bor i Stockholm så hon åkte ända där ifrån! Lång resa för stackars Salsa. Lite tomt nu, speciellt för Sandra som har jobbat så mycket med...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-29

Visa hela (3 kommentarer)

Ibland är det som man inte fattar även om man vet hur livet är...
En mycket ledsen Kjell ringde idag och berättade att dom tagit det tunga beslutet att låta Funny somna in. Hon var 11½ år gammal och har levt ett aktiv liv med alla sina egenheter! En snällare och gapigare aussie har man sällan mött! Det var utav ren ålderdom som hon fått somna in.
Vi hade väntat detta och blev inte så förvånade men ändå. Jag är så glad att Kjell tagit så väl hand om henne i alla dessa år och följde henne ända till slutet! Det är man tacksam för som uppfödare och vän.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-24

Visa hela (4 kommentarer)

Nu är det riktigt kallt här hos oss i Fagared! Eftersom vissa stockar i huset har vridit sej när huset har sjunkit så har det blivit glipor och när ostanvinden drar på i 20 m/sek så är det inte skoj alls!! Nu förstår vi varför man förr sov med nattmössa! Vi är eniga om att sätta en fondvägg i alla rum mot öst, vi får offra timret där!

Alice fyller 3 år idag. Man kan inte fatta hur fort det går! Veckan som gått har gått i stressens tecken och igår hade vi kalas för Alice och idag har vi firat påsk hos vänner och ätit gott!
Jag började Påskafton med att tömköra Oscars ponny inför tävlingen i morgon. Då kom jag på hur kallt det är att köra häst i isig vind!! Tänk vad fort man glömmer vissa saker. Det är väl åldern...
Helt plötsligt fick jag ett sms av Lena, : Kan du ropa på din hund!, min hund tänkte jag hon är ju i stallet. Det var hon inte, hon skenade glatt iväg när hon hörde dom andra i skogen och höll på att skrämma slag på Solvejs schäfer...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-22

Visa hela (3 kommentarer)