En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ibland så tror man så mycket, men det blir inte så. Denna veckan har kantats av mycket jobb på ordinarie jobb, möten och utbildning, mitt uppe i detta blev Alice förkyld och kunde inte gå till dagmamman! Johan tog en dag och jag en.
Allt går hela tiden och Kissy blir motionerad och lätt positionstränad men inte så mycket mera. Det är tur att hon har Guns gård där hon håller rätt på rymmande får och dyl!

Alltså får, hur smarta är dom, eller är dom det?? Om det är som i barnprogrammens fåret Shaun så är dom ytterst smarta! ( Kan verkligen rekommendera detta program, strax efter 7 på morgonen i barnkanalen!!) Ungefär så smarta är våra får (Guns). Som ni förstår så har Kissy och Miffo en del att göra!

Alla valparna har det bra, hör av dom och läser deras bloggar!

Jag skriver mera när det händer något!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-28

Visa hela (2 kommentarer)

Det känns lite konstigt att nu är det det vanliga igen.
Men vi har hört ifrån alla valpar och Napoleon som flög tyckte inte att det var några konstigheter alls.
Alla valparna är framåt och fina krabater med mycket hjärna och hjärta.

Dom väger allihopa ungefär 6 - 6½ kilo, dom var verkligen inte feta utan det var riktigt mycket massa och muskler!

Jag och Oscar red en sväng idag och sedan hade vi lite dressyrträning. Jag hjälpte Oscar lite med findetaljerna och sedan var det Kissys tur. Vi måste ta upp träningen lite mera regelbundet nu när allt är som vanligt igen. Paddocken är suverän att träna i!! Hon blev riktigt glad och vi koncentrerade oss mest på ordförståelse, inte så mycket färdiga moment. Positionsträning, stå och plats var på programmet idag.
Inne tränar vi en del ingångar med föremål som vi sätter ihop sedan i skogen och med apport på planen.
Det är lite tomt utan Sexy, hon är så himla go att ha o göra med, även om hon har ärvt Gemmy och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-25

Visa hela (5 kommentarer)

Nu har alla valparna åkt. Det är inte utan att det känns lite tomt och deppigt.. Men alla valparna har fått bra hem och vi önskar alla lycka till.

Nemi var först ut att lämnas. Dom stod på trappan klockan 7 i Torsdags morse och Napoleon flög till Finland på Söndag kväll. Alla resorna för valparna har gått bra och dom är nyfikna i sina nya hem.

Det finns kort på hemsidan på alla valpköpare med valp. Det finns ju en del bloggare i kullen så man kan även följa dom på nätet!! Visst är tekniken fantastisk!

Vi har inte fått så mycket annat gjort i helgen men i Lördags fick vi faktiskt varit på hundutställning! Det var en inofficiell i Sätila (1,5 mil hemifrån) och Miffo och Skrot var anmälda. Eftersom vi hade leverans på morgonen skickades P-A, Petra och våran Sandra upp att ställa i rasen. Sen ringde dom och berättade att Skrot blivit Bir och Miffo 2 bt med hp. Johan, Alice och jag åkte upp vid lunchtid och vi fick vänta och vänta innan gruppen kom igång. Väl...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-25

Visa hela (3 kommentarer)

Nu har vi gjort det! Tagit bilder på alla 11 valparna. Dom var trötta efter resan idag, ingen har mått illa eller varit åksjuk och det är ju positivt!!
Här en bild av Nea och mej ikväll ( kommer nog sakna dom lite....)

Var inte för petiga med topline och hållnig på dom små, dom var verkligen jättetrötta, det var väl Nevada och Tequila som inte kunde stå stilla, annars sov resten!

Namnen står under bilden


Nevada som skall bo på en ranch i Hudiksvall!!


Nemo som skall bo i Nol med en Sheltiekompis


Norton skall bo i Skurup med Collie och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-20

Visa hela (9 kommentarer)

För att alla som undrar så tog mannen med sej alla 11 valparna till stora staden Göteborg idag. Undrar vad folk tror, när man sitter med hörselskydd i en hyfsat ny bil mitt i Göteborg... Men det behövs kan jag tala om! Men pigga och glada var dom hos veterinären och fick ögonen undersökta. Det är lite pyssel för först skall det droppas i ögonen 2 ggr med 5 minuter emellan. Men alla var helt ok och mycket beröm för fina och trevliga valpar!
Nu är jag glad och stolt mamma, nu är det roliga kvar, att ge fina friska valpar till sina nya ägare!
Jag skall försöka ta lite kort ikväll, men vi får väl se hur det går, dom är ju inte så stilla!

:-))
Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-20

Visa hela (5 kommentarer)

Idag kom våran veterinär Sahli hit. Vi har gjort så när det är många valpar i kullen att vi veterinärbesiktigar och id-märker dom här hemma och gör bara ögonlysningen på klinik. Bara det är ett jättejobb!
Alla valpar var ua på allt ting och vi fick mycket beröm för hundhållning och välmående hundar. Dom valpar som har svans viftade ivrigt i väntan på vaccinering och chipmärkningen. Vissa tyckte att det inte var något alls medans andra som är tuffast i vanliga fall blev lite deppiga... Chipnålen är ganska grov och visst kändes det lite. Men väl nere i valphagen igen var det full fart och bus igen.
I morgon är det dags för ögonen.

I kväll har en "gammal" Door-keepers hälsat på. Det är Funny Bunny som i år fyller 12 år. Hon bor tillsammans med Crazy och Mix som också är aussies härifrån och en blandis vid namn Berta.
Funny börjar bli lite gammal och grå och senil men i fin trim. Det är så skönt att se igen dom gamla och då inser man igen att Gemmy gick...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-19

Visa hela (5 kommentarer)

Idag fick vi sällskap av Iron och Susann i skogen. Efter en härlig promenad så gick Leo ut och la Kissys spår och Carina och Lena drog ut och gjorde 2 spår var. Jag och Susann gick hem och fixade fika. Susann hade köpt en supergo bulle på vägen!!
Lite spännande var det med Kissys spår eftersom Leo gått det och hållit i pinnarna.
Iväg genom ris till öronen, ett sug i linan som alla som har varit på rätt spår vet hur känslan är!! Upp, hittade pinne, genom hjulspår, över sump och vid en nedfallen stam ett slag åt vänster( Kom ihåg detta!!) men sedan som ett spjut åt höger och klockren i alla pinnupptag. Leo gick med näsan i GPS en som var nyinköpt och gul ( inte rosa) och noterade varje pinne och det stämde. Leksaken hittades och kampades med. Du är en klippa Leo, lugn och bra!!!
Nästa som gick spår under tiden var Iron. Lite strul vid påsläpp annars gick det bra. Susann som har gått mycket egna spår konstaterade snabbt att mannen Sture skall skickas ut och lägga spår...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-17

Visa hela (3 kommentarer)

Det har ju varit efterfrågan på bilder, kan tala om att det inte är det lättaste men sonen fick rycka in och hålla två och två....

Här är några ialla fall:

Nevada och Tequila 7 veckor


Nanook och Nemi 7 veckor


Nemo och Norton 7 veckor, + Alice hand!


Napoleon och Makea 7 veckor


Nelson och Nea 7 veckor


Night mare 7 veckor


Nanook kikar upp


Fr.v: Makea, Napoleon och Nevada

Eftersom vi har haft semester denna veckan så har det blivit en del praktiska saker gjorda här hemma, vi är ju långt ifrån färdiga med huset. Alice och vi har bytt rum och hon har fått en rosa växa säng. Den är hon...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-16

Visa hela (5 kommentarer)