En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Det har varit några hektiska dagar, mycket folk och full fart, helt härligt!!
Först ett kort från i Söndags, en nordisk middag. Kirsten, Fröjdis från Norge + Gitte från Danmark + våran familj vid middagsbordet.

Nästa kort, alla fotografter i Söndags. Lena, Kirsten och Fröjdis.

Igår drog vi på tur som det heter på Norska, till Varberg och min syster som precis öppnat en hund och katt affär. Jag blev glatt överraskad och det var mycket bra o ha saker och inte så mycket tingel tangel med rosa overaller till hundar, det är jag allergisk mot!! Jag kan starkt rekommendera en tur dit om man bor i närheten! Det ligger på beställning med lite tjänstetäcken och metallapporter osv..

När vi kom hem så gick vi med hundarna, Fröjdis gillade våran paddock och passade på att träna inför Lördagens tävling med Mystic

Han har en fantastiskt bra...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-12

Visa hela (8 kommentarer)

Vilken fantastisk helg vi har haft! Helt Nordisk!
Först Finland i går:

Senare i går kväll kom våra goa Norskor Kirsten och Fröjdis med tre hundar hit:

Det var bestämt redan för länge sedan att dom skulle titta på valparna och passade på denna helgen då Gitte från Danmark skulle komma:

Gitte har ju pappan till valparna och vi skulle evaluera ( utvärdera) valparna. Detta tog lång tid och hela dagen när man har 11 valpar. Gitte har många gånger varit i Usa och har mycket samma blod som oss och vi var hos henne förra året när Gemmy och Kidjos uppfödare från Usa var där och gjorde detta för Gittes kull.
Det går helt enkelt till så att man har ett protokoll som är gjort efter standarden, man i princip plockar isär valpen i microdelar och ser för och nackdelar. Det är ju lite spännande att se, jag har ju själv klämt och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-10

Visa hela (5 kommentarer)

Idag har vi haft fint besök från Finland! Ett underbart par som har en aussie innan och lilla Napoleon kommer få ett jättebra liv.
Det känns så bra med alla bra valpköpare som vi har, förr kunde det vara svårt att hitta rätt köpare eftersom rasen inte var så känd men jag märker en markant skillnad numera! Alla vet precis vad det rör sej om och man behöver inte fråga ut i minsta detalj utan dom har ett sunt hundsinne!
Vi kanske har haft tur innan för vi har mycket liten procent omplacering och dom vi haft har inte varit problem hundar. Vi hoppas att det fortsätter så och alla är nöjda och glada med sina hundar!

Det blev en givande dag på Engelska ( är inte jättbra på Finska) med mycket olika hundar. Dom fick se och träffa Texas, Bonita, Miffo, Kissy och förståss Sexy + alla valparna. Lena, Leo och Carina + Ki och en raskompis till henne var i skogen och tränade.
Jag och P-A gick en sväng och träffade dom mitt efter en uppletanderuta. Det blev ett sug i magen på mej...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-09

Visa hela (3 kommentarer)

Idag fyller våran älskade Sunny 13 år!
Det är så härligt att en hund kan få leva så länge och vara frisk och kry, det är inte många dagar i sitt liv som hon varit sjuk!

Idag bor hon som pensionär i en liten röd stuga i skogen med matte Tess som har hand om henne på bästa sätt. Sunny har ju alltid varit en clown i våra liv men trivdes inte som flerhunds hund, utan mår mycket bättre som ensamhund och är hur cool som helst.
Hon ser lite dåligt och hör lite dåligt men vad gör det när man bor i skogen!

Alla som träffat Sunny minns hennes skrattande ansikte och alltid glada pratande!

Sunny köpte vi i princip över telefon från England när vi hade bestämt oss för våran första aussie. Hon uppfyllde alla våra förväntningar med råge! Hon heter i stamtavlan Accra Triple summons. Vi köpte henne av Mrs C P Richards, och vi har god kontakt med både Penny och Don idag.
Vi får hoppas att hennes barn får leva lika...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-07

Visa hela (2 kommentarer)

Nu är familjen bättre, om än väldigt svaga. Stora dottern ligger men inte jättesjuk. Nu håller vi tummarna för att lilla syster håller sej frisk!

Har varit nere hos valparna och försökt ta lite kort. Vi var ju inte där jättemycket igår och dom var väldigt keliga idag.

Dom är ute medans vi gör rent och när dom kommer in så är det jätteskoj med nytt spån i boxen!!


Nothing else matters leker i spånet!


Tequila testar ett vedträ


Trebent valp?? Napoleon har faktiskt fyra ben!


Hmm, ett gott vedträ!


Nemo är kelig


Alice med valpar i hundgården


Får vi komma ut??

Inte alla valpar med på bild, men det är inte så...

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-05

Visa hela (4 kommentarer)

Nej inte valparna, dom mår prima liv!

Hela familjen utom lilla och stora dottern ligger utslagna.

Så om nu undrar så återkommer vi och svarar på mail osv när vi kryat på oss!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-04

Visa hela (5 kommentarer)

Idag började stormen på riktigt. Mannen blev inkallad när vi var på hoppträning och innebandy ikväll! Snö och storm är inte en bra kombination!
Men innan detta kaos så hade vi besök från Ronneby, gulliga tjejer som ger se ut och trotsar vädret makter, hoppas verkligen resan hem gick bra. Mycket nöjda var dom och vi efter besöket!!

Lite kort har vi klarat av, inga jättebra men hur lätt är det när man ensam skall ta kort på alla bebisar på en gång!

Här är några:


Gruppbild över kanten, gissa vem som är på väg över?! Jo Nevada!


Nightshade Nanook ( Nanook betyder isbjörn)


Notorious Napoleon


Nea the sweet sin


Nitwit Nelson (Nitwit betyder fåskalle)


Nelson och Nougat...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-31

Visa hela (12 kommentarer)

Nu är det så milt väder att valparna kan vara ute små stunder. Dom busar och lever rövare och är riktigt modiga små saker.
Små o små kan ju diskuteras! Dom växer så det knakar och har fått massor av päls.

Lena tog ju kort igår och idag skulle jag försöka mej på detta också. Men först var minneskortet fullt och när det var åtgärdat så var det batteriets tur att lägga av. Nu får det laddas så får vi hoppas på att nya kort kan tas i morgon.

Jag har skickat in registreringen av valparna och där var man tvungen att fylla i namn till färg och svanslängd. Så nu är valparna döpta och heter sina riktiga namn. När kort kommer så skriver jag under deras namn. Det är ju inte några sk vanliga hundnamn utan följer bokstavsordningen och vårat tema.

Idag fyller min "lille" son 11 år! Emil har fått en tårta och presenter och är just nu i full färd att utforska mp3 spelaren och bygga med lego som han fått. Det är ruskigt vad tiden går, tyckte inte det var länge...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-30

Visa hela (5 kommentarer)