En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Idag har det äntligen varit sol!! Med tanke på gårdagens väder undrar man om man är på samma planet!
Dagen börjades med promenad med busiga Sexy och Kissy, vidare till stallet och trevligt besök från valpköpare med son som skulle titta på lydnadstävling i "vårat" ridhus.
En härlig ridtur med alla hästarna, Oscar och Sandra bytte ponny och det gick riktigt bra. Oscar är ju lite liten på Salsa och Sandra såg ut som hon red islandshäst!

Oscar la ett spår till Kissy för mej, och det gick bra ända tills han hade gått upp på vägen där Kissy hade gått två gånger innan på dagen! Jag bråkade inte med henne utan bröt där. Förklarade fakta för sonen som det gick upp ett ljus för hur man skall lägga spår i fortsättningen! Jag förklarade nog lite dåligt från början och så tar man lite förmycket förgivet!
Men inte så ledsen för det för hon tog en apport och spårade jättebra. Bättre nästa gång!!

Gick en promenad med Sandra och Miffo i skogen, mycket bus och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-27

Visa hela (3 kommentarer)

Idag har varit en riktigt fika dag och kura inne dag!
Först i morse så kom systersonen förbi, det är inte så vanligt för dom bor 50 mil bort! Men min syster har köpt en djuraffär och skall flytta till Varberg i månadsskiftet. Det är jätteskoj att få sin syster på nära håll!! Ialla fall så kom Marcus förbi när han körde ett flyttlass och drack lite kaffe här. Hoppas det inte blåste för mycket på hemresan!

Sedan kom trevliga valpköpare från Hillared. Då anslöt Lena, Leo och Carina och sedemera Catharina med söner. Fullt hus med andra ord! Leo och Carina tog med sej Kissy till skogen, så hon blev avlekt och var nöjd en stund. Här regnade på tvären och full storm, det är en sådan dag man är ganska glad att man slipper gå ut med hunden!

Till fikat kom även Ki som hade en förhoppning att träna men dom nöjde sej med också med promenader i ösregn! Hoppas hennes tävling imorgon går bättre än vädret!

Sexy hade kurat med valparna också idag, alla kröp ihop i...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-26

Visa hela (1 kommentar)

Idag har det hänt mycket i valparnas lilla liv.
Det började ju redan igår med att äta vanlig mat. Sedan fortsattes det med avmaskning vilket visade sej vara behövligt så det blir gjort minst 2 gånger till innan leverans! Det förvånade mej inte för så mycket olika bakterier som kommit in till dom genom Sexys tuttar! Hon är ju och springer över allt och badar!
På eftermiddagen så gjordes valpboxen iordning med värmelampa och spån.
Vad som var väldigt fantastiskt var deras reaktion när dom kom ut. I detta läget försöker jag studera dom mycket och alla hade svansarna upp och var nyfikna och for runt i spånet. Ingen gick sakta om kring och verkade tycka det var otäckt och då blir man ju lite stolt över "sina" barn!!

Det blir ju inte mycket träning när det är så mörkt på kvällarna med Kissy. Vanliga rundan och där motionerar hon både sej och Sexy för fullt. Jag tror att hon trivs med att inte vara ensamhund.

Vi for iväg på hästhoppningsträning och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-24

Visa hela (3 kommentarer)

Nu händer det mycket med valparna var dag. Idag fick dom mat för första gången. Jag ger ju torrfoder som är väl uppblött och mosat och tänk, dom fattar med en gång vad dom skall göra!
Bilder på detta finns under kvällen på Lenas blogg, för hon var här tillsammans med Carina och gosade med valparna!
Jag var inte hemma när dom kom för jag var nere i våran "by" och hade lite socialträning med Kissy. Hon har ju ända sedan hon var liten varit jätteåksjuk och det har ju gjort att man drar sej för att ta bilen någon stans.
Men det har blivit bättre och hon är ju hur cool som helst och tycker inte det är så märkvärdigt med folk som ser ut som spöken i regnkläder och annat som kommer fram i snöregn!
Det är faktiskt lite konstigt om man tänker på hur lite socialtränad hon är!

Annars händer det inte så mycket, jobbar och rider emellan valparnas skötsel!
I helgen skall dom få flytta ut, dom tycker att lådan börjar bli för liten och det märks att dom vill...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-23

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har vi gått över till stora matskålen att ge välling i!
Den är så jättebra och har hängt med i många år nu, dom åker inte omkring i den och dom kommer åt lätt.

Dom tycker att välling är jättegott och vi sparar lite på Sexys krafter. Hon har så mycket mat att hon ser ut som en sugga.

Titta och njut!


Alla på en gång!


Jag har längst tunga!!


Får jag också lite....


Mums!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-21

Visa hela (4 kommentarer)

Den här helgen är precis som många andra, fullspäckade!
I morse gav sej Sandra och Oscar iväg med maken och hoppade clear rounder. Det gick bra men inga kort på det idag..
Samtidigt så var jag i skogen med hundarna som Catharina kom tillsammans med sin dotter Thalena. Dom inväntade Lena och mej så gick vi in och tittade på valpar som Emil och Alice städat och gjort välling till. Även Leo o Carina kom och kikade. Sexy låg som en drottning i lådan och bara njöt!
Sedan drog Lena, Carina och Leo till skogs där Ki och Solvej väntade. Själv fick jag hö så det dröjde lite innan vi kom iväg bort.
Men jag och Alice gick bort med Kissy och gjorde med Lenas hjälp två uppletande korridorer och det gick som en glans! Hon är så duktig min lilla Kissy men nu måste vi ta tag i problemet att ta främmande saker. Det gillas inte alls men skall tränas!

Hem och lite lunch med familjen och ner på innebandy match. Här är två bilder från detta, han är så duktig i mål Emil! Lite...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-20

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har vi haft ström hela dagen! Och ändå hade dom stormvarnat och mannen hade jouren. Men det blev inte så illa som befarat! Ett larm fick dom åka på men var snart tillbaka igen.
Det var väl tur det för vi väntade långväga besök som skulle titta på valpar och det visade sej var mycket sympatiska människor med gott hundsinne.
Jag hade redan innan dom kom varit ute i skogen med Sexy, Kissy och varit och hämtat upp Miffo för att dom skulle få träffa så många av våra hundar jag kunde uppbringa på kort tid. Av skogen att döma så är det lite lerigt och smutsigt så när jag kom hem tog jag bara in Sexy och satte dom andra i hundgården. Dom såg lite snopna ut men jag ville att dom skulle få av sej värsta smutsen. Nu är det så att dom har nog inte varit där sedan i somras så dom är inte så vana att vara där...
När Johan kom hem så släppte han ut dom och skulle ta in dom. Då stack dom till barnen som var och lekte i en jordhög!! Gissa om dom blev renare av detta... Dom...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-19

Visa hela (1 kommentar)

Jag är ledig på Fredagar. Men då är det heltidsjobb här hemma så det är ingen avkoppling! Först ner i stallet och ta ut Pontus, värmde honom genom att rida rundan och då hängde Kissy och Sexy gärna på. Känns rätt lyxigt att ha två lösa lydiga hundar som är överlyckliga att få vara med. Sedan fortsatte vi i paddocken och han tycker att det är så skoj!! Kanske lite udda för att vara fjording....
Fortsatte ut och la ett spår, rätt paralellt med rundan som vi red och senare korsade vi helt den vägen. Lite spänd på att se hur hon reagerade och om hon löste det. Jag känner lite att jag måste höja svårighetsgraden lite för henne och vågar att göra det också.
När vi selade på henne så mötte vi precis grannen ( 1 km) som var ute med sina hundar och den ena har Kissy blivit på hoppad av ( en st bernhardstik) och hon är lite låg när hon möter den. Men jag släppte på henne och kände att hon fick lösa det om hon kunde.
Hon velade lite och kikade på hemska Beda, men...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-18

Visa hela (3 kommentarer)