En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Att avsluta gårdagens blogg med att tända ljus och ha det mysigt var inte någon bra önskan! Mitt i fulla stormen igår när vi var ute och red, gick strömmen hemma. Vi är ju rätt bortskämda med att ha maken med arbetskamrat som jobbar på elbolaget och fixar så vi får ström när alla andra är utan. Igår var det inte så, alla andra hade men inte vi!!
I skogen nedanför hade ett träd blåst ner över en ledning... Precis i våran runda som vi rider, som vi inte red igår som tur va!!
Maten lagades på järnspisen i köket, massor av tända ljus över allt, pusslade och väntade och väntade.... Ingen ström!
Sandra W och Nadja kom och skulle titta på valparna, i mörker med ficklampa blev det! Är det någon som visat valpar på detta sätt??
Tur att det var just dom!
Lite fikande och väntande igen på strömmen och se! Klockan halv 10 på kvällen kunde valparna visas i ljuset från lampor!
Dottern Sandra kunde duscha efter fotbollen och jag fick duschat av mej hästeriet mitt i...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-17

Visa hela (5 kommentarer)

När man har aussievalpar så kommer man underfund med att det är inte som att ha några andra valpar alls! Dom är aktiva och skriker och piper med en jätteenergi!
Men dessa valparna är jättecoola! Dom äter och sover mest hela tiden. Visst är dom vakna och låter men inte alls som andra kullar som är många till antalet.
En anledning är nog att dom är så proppmätta! Sexy har ju så mycket mat att hon nästan spricker i juvret!!
Det är en så härlig känsla när man tar upp dom, stinna och goa och feta! Men dom har mycket humör och sprattlar omkring i handen som värst.

Och så var det katten.... Visst är hon gravid! När Lena och Carina var hemma och hälsade på igår måste jag bara få ett utlåtande och visst var det så! Så när valparna är 7 veckor och full fart på så kommer kissen nedkomma med x antal ungar!
Det skall bli skoj att se och få "äkta" skogisar. Zimba hade ju kattungar med fd grannens hane, Albin en gång. Där blev det två ungar som kallades plus och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-16

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har en valpköpare besökt oss från Nol, en underbar hundägare som kommer att ge en av våra valpar ett jättebra aussiehem!
Man ser ju inte så mycket ännu men att få känna på dom är bra nog. Vi väntar alltid med att välja valp till rätt ägare tills vi ser mera utav mentaliteterna och hur dom verkar rent allmänt.
Det är ett sätt som vi har kommit fram till är det allra bästa och fungerar i längden.

Sexy är mycket lugnare denna gången och har vant sej vid att det är mycket folk som ränner här hela tiden! Så fungerar ju vårat liv och våra hundar har ju vant sej. Hon är lugn och fin och talar om när det kommer någon.

Här är några kort från idag, hur lätt är det??
Att fota 2½ veckors valpar är inte himla lätt...Finns det mat här???


Mentaltränas redan från början!


Vad gör...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-14

Visa hela (3 kommentarer)

I morse gick vi upp tidigt. Oscar skulle träna på hoppning Clera round för första gången sedan vintervilan.
Vi tog dom lättaste klasserna, 60 och 70 cm. Det är Ld och Lc på tävling.
Diamond har aldrig hoppat på Kungsbacka ridklubb inomhus så det var nog lite spänt.
Men Oscar har nog vilat sej och hästen i form så det gick som en dans, han har verkligen mognat i sitt tänkande och ridande.
Alla som ser denna ponnyn älskar honom och han är en riktigt bra ponny. Oscar är så stolt och tycker att det är så skoj att lyckas!

Väl hemma så ville hundarna ha sitt och Alice, Johan och jag gick en långpromenad med Kissy och Sexy. Mjölktuttarna både badar och hoppar omkring i skogen som värsta kängurun! Hon är så fin i form så hon orkar hur mycket som helst, och samtidigt så föder hon 11 valpar. Vi har inte stöd matat någon ännu. Bara den "schackrutiga" första dygnet.
Sen hamnade vi på gården bland hundar, får och grannbarn och det var ett himla hallå med en freesbee...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-13

Visa hela (1 kommentar)

Jag har alltid undrat hur man bär sej åt för att gå vilse, själv har jag bra lokalsinne och hittar bra i skog och mark.... Men idag fick vi se prov på detta.
Allt började så lugnt, Ki, Lena, Leo och Carina och jag gav oss ut med rastningsrunda med hundarna. Sedan satte vi oss och kom underfund med att vi skulle spåra idag. Jag la ett inte så svårt spår till Kissy, längs med en väg i värsta riset. På andra sidan över vidfällor och upp igenom en bergsskreva och ner på mossen blev Miffos lott. Leo gick ut Texas spår lite ovanför mitt, visade sedan både Texas och Kissy att dom inte var långt ifrån varandra ( f-låt Leo!).
Ki gick för Bonita lite blandskog och nära, en som är rädd att gå vilse.
Carina gick för Zolo, längs en väg för hon är lite orolig att gå vilse, hon med. Lena stövlade iväg på ett jättebra spår till Fozzie, det är en gräns mellan stup och risskog och ett perfekt spår på säkert 1000 meter.
Vi återmöttes och satte oss på ryggsäckarna och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-12

Visa hela (2 kommentarer)

Jag är ju som sagt vädermänniska, både i kropp och själ!
Idag har det inte regnat alls och vi har sett blå himmel!!
Hade nog lite extra energi pga detta så först drabbades Fjordingen, han tycker det är jätteskoj att få gå i paddocken och då får man ju lite kredit för vad man gör!
Sedan var det Oscars ponny, lite tömkörning är ju aldrig fel och han är så läcker och vi får nog köra in honom när Oscar vuxit ur honom, han har det naturliga bra som körhäst.
Sedan var det Sandras ponny som stod på tur, hon har ju utvecklats enormt sedan vi köpte henne i somras och idag gick hon som en pärla, hon är lite stel i början så jag började att longera henne.
Det är inte så lätt att koncentrera sej varken för häst eller människa när en aussie studsar om kring benen och är jätteglad och en katt!! springer omkring i paddocken! Hon är nog dräktig lilla kissen. Mera om katten nedan.
När jag var färdig med detta så var jag bra mör, då var det stallet kvar och sedan...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-11

Visa hela (4 kommentarer)

Igår kväll så tog jag några bilder men hann inte lägga in dom.

Här kommer dom, titta och njut!


Brorsan är huvudkudde...ZZZZZZ


Jag är tjockast och störst!


Röd merle tik som snarkar!


Röd tik som sussar på rygg!

Valparna har öppnat ögonen, alla lite och vissa mera.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-08

Visa hela (8 kommentarer)

Nu har det hänt, valparna har vuxit ur biabädden! Nu är dom så tjocka och goa så dom har fått flytta ner från den till en fäll på golvet. Golvet är minst lika varmt och gott med tanke på golvvärmen. Dom gonar sej och sover på rygg i värmen!
Än så länge så är dom tysta och fina så vi kan sova, dom ligger i ett rum utanför vårat sovrum!!
Sexy är go och glad, hon går med på den vanliga rundan och hoppar och skuttar som värsta unghunden. Hon och Kissy kommer bra överens och leker jättefint.
Igår var även Bonita här och fick komma in. Det var inga bekymmer alls och jag är så glad att dom är så signalsäkra.

Den lilla snön som föll i går som blev snögubbar är inte mycket kvar av... Och det var lite lättare att åka till jobbet när det inte är strålande väder ute, idag började ju allvaret för alla med skolor, jobb och dagmamma.
Allt flöt och jag och Oscar hann med en liten ridtur när vi kom hem, det var rätt skönt faktiskt.

Nu skall vi göra allt det...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-07

Visa hela (1 kommentar)