En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Nu är vi trötta! Den fjärde dagen på mässan känns och idag var inte lika turig som dagarna innan. Visst gick det bra men nådde inte ända fram.
Skrot bh valp med hp, Milou 2 bh valp. Miffo 2 btvalp med hp, Gucci 3 bt valp och Mix 4 bt valp. Sedan blev Skrot Bim valp mot en söt Missnutts tik som visade sej vara ett barn barn till våran gamla Sunny! Släkten är värst!
En som var stoltast var att P-A, han visade Miffo själv för första gången! För han är det en tävling att slå systrarna! Men Tessan och Susanne är också jätteduktiga att visa!

Iron var enda hanen som fick Ck och placerade sej 3 bh efter två Thornapple hanar.
Crazy blev 2 bt, ack så nära en vinnar titel! Men men så är det! Bästa tik var Savina från Missnutts kennel som också var söt.

Vad som var jättebra även om jag är lite vimsig i samband med utställning var alla nya och gamla bekanta som vi träffade. Hur många som helst och jag njuter i fulla drag.

Vi skulle åka hem, tror ni inte att vi hade...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-06

Visa hela (6 kommentarer)

Idag var en lugn och fin dag på mässan.
Skulle visa Rottisen Maya även idag för ytterligare en finsk domare. Dessa är ju mycket kritiska och när jag såg hur juniorerna åkte ut på löpande band så känns det ju lite lågt. Men Maya uppförde sej som en dröm, visade sej från sin bästa sida och fick en 1:a med kanonkritik! Ingen placering utav 13 st ungtikar men hennes matte var så stolt så hon nästan grät av en sådan fin kritik.
Målet för Mayas matte var en tvåa så hon kunde koncentrera sej på brukset och det blev ju full pott dessa dagar.

Sen strosade jag och syster runt i lugn och ro, kollade lite berner, newfounland, saluki och finska lapphundar.. Rätt skönt att bara finnas!

Väl hemma så ut i skogen och röj med Kissy o Miffo, två vorstrar hängde på och en finsk lapphund. Vädrar lungorna lite efter den hemska mässluften.

Idag är det trettondags afton och vi skall äta lite god middag och ha lite trevligt.
I morgon är sista mässdagen och sedan är det jobb...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-05

Visa hela (4 kommentarer)

Idag var det dags till mässan igen, jag skall vara inne alla dagarna för jag ställer ut Rottweiler dom dagarna som det inte är aussie med.

Det finns rätt många Rottweiler, dom startade kl 10.00 och unghundstiken som jag ställde gick klockan halv 2!!
Hon var väldigt het och fick en etta och sedan trea i kunkurrensen. Det är jag nöjd med för domaren är en av dom svårflörtade Finskorna och kritiker. Matte ( en spårkurskompis) var jätteglad och mera än nöjd!

Sen satt jag och Emil i montern tillsammans med Andreas medans Sandra W, Jojje och Linda var och åt en räkmacka. Kissy satt i montern hela dagen och visade upp sin urfällda kropp och goa temperament.

Som skjuts hem, det fick vi av Linda och Jojje, tack så hemskt mycket så slapp vi ta pendeln med en åksjuk Kissy!

Väl hemma hade maken maten färdig och järnspisen i full gång. Här blåser som värst och då blir det kallt i vårat timmerhus!

En liten parantes... Vem var på mittenuppslaget på GT idag?? Jo Crazy och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-04

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har varit en fantastisk dag rent uställningsmässigt!

8 valpar av 10 ur sista kullen anlände till Göteborg och My dogmässan. Om vi skall summera så blev Skrot ( Mr steelman) 1 bh valp, Merlin Winston 2 bh valp, Imse ( Metal heart) 3 bh valp, Dessa tre med hp. Milou kom 4 utan hp, varför vet jag inte.. Alla uppförde sej jättebra och dom som visade var kanon! I tikklassen blev vi slagna om förstaplatsen av en Spinnrockenshund ( Sunny barnbarn) som var jättesöt. 2 bt valp blev Miffo, 3 bt valp Miss Marple, dessa med hp, 4 bt valp Miss Magic inget hp pga lite mullig... Dessa blev också väldigt fint visade av sina ägare! Jag är så stolta över ägare och hundar.

Sedan visades Iron, han blev 2 bh med ck och reservcacib. Han var lite för stressad över att ha sin gamla flamma Sally så nära och löpande!

Kaluah ( Kissys syster) blev visad av sin matte och fick cert och 2 bt!! Hurra vad bra! Hon var verkligen jättefin och förtjänade ett cert och R-cacib.
Crazy tog hem...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-03

Visa hela (12 kommentarer)

Idag har det städats och fejats lite. Jag kommer ju inte vara hemma så mycket dom närmaste dagarna utan skall tillbringa mesta tiden i en mässhall. Torsdag och Söndag skall jag ställa ut egna hundar och på Fredag och Lördag skall jag ställa ut Rottweiler och sitta i rasmontern.

Syster med dotter är ju här och Nathalie ( dottern) passade på att motionera min häst. Han var väldigt pigg!!

Valparna växer och frodas, har några nya kort som vi tagit idag.

Titta och njut!Visst har dom härliga färger!

Vi kanske ses under helgen, i annat fall så ha det bra!
// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-02

Visa hela (3 kommentarer)

Idag är det nyårsdagen 2008.
Jag har aldrig varit en hejjare på att fira nyår, det blir som det blir.
vi var med sociala folk hos grannen och spelade spel och åt gott. Landade hemma vid tvåsnåret och då var det vissa valpar som ville vara med och sura över att inte komma till tutten snabbt nog. Lite slumer framåt halv sextiden blev det nog...

Vi hade bestämt att Kjell och Susanne med Crazy och Mix skulle komma hit och utställningsträna lite innan helgen. Mix är söt som en karamell och Crazy vacker som vanligt. Man blir nästan lite andlös för hon är så lik Gemmy att det gör lite ont, trots färgen.

Efter detta så gick lilla familjen med farmor också ut i skogen och grillade korv. Kissy var hemma men Miffo hängde med på ett hörn.
Här är några kort från detta mys.

Och ett till

Sen gick jag en sväng med Miffo i skogen, otroligt följsam är hon och studsar upp och ner för...

Skrivet av doorkeepers, 2008-01-01

Visa hela (2 kommentarer)

Idag sista dagen på året har varit en fantastisk dag! Blå himmel mellan molnen och strålande sol! ( Behöver jag säga att jag är väderfantast?)

Började dagen med att ge oss (Sandra, Oscar och jag) ut på en långtur i skogen per häst. Vi har så fantastiska skogar som är som gjorda för långturer. Upp och ner, över stock och sten, genom lövskog och raviner, över bäckar och berg. Hur mycket jag älskar detta är svårt att skriva här...
Väl hemma och efter lite kaffe med mannen som bytt bromsar på bilen så ut och lägga ett spår till Kissy. Upp genom en blandskog, över högt gräs och längs en vägkant och tillbaka in i granskog. Rätt tuff uppgift.
När jag tog ut henne så var hon cooool. Hon visste precis och jag var faktiskt lite spänd på att se hur hon tog vägrenen.
Iväg med en svans som gick hela tiden, upp och tog första apporten jättebra. Iväg igen och nästa apport i höga gräset som en dans. Sen ut på vägrenen, små slag ut mot diket men höll "tråden" och...

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-31

Visa hela (4 kommentarer)

Idag har solen tittat fram här på västkusten! Det gör ju en glad i själen!!

Alice 2½ år och jag gjorde stallet i morse och skulle värma upp Pontus fjordingen med en tur i skogen, precis då landade alla i skogen, Solvej, Ki och Lena med hundar. Vi red en tur och fortsatte sedan dressyträningen i paddocken, det är så underbart med en paddock!
Alice skiner som en sol när hon rider framför mej och bäst av allt är galoppen. Men under själva träningen i paddocken fick hon allt se på.

Efter lite kaffe så begav vi oss till skogen med Kissy och Miffo. Att cykla 200 meter med ivriga aussies som vet vad som gäller är inte lätt med en ryggsäck på! Dom andra hade kört en uppletande ruta och vi kom lagom tills andra rutan var avvallad.
Jag la ett spår med en apport och ett slut till Miffo, i väldigt risig och blöt terräng, ville se lite vad hon fattat.

Medan det låg så hjälptes vi åt med "korridor" träning. Kissy har ju bara gjort detta någon gång innan så jag hade inte...

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-30

Visa hela (4 kommentarer)