En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

ebbas bloggis

En liten flicka som heter Miranda sitter i sin lägenhet i en liten stad. I den här lilla staden drömmer de flesta om att flytta till en större stad och göra något av sina liv. Men det är det såklart ingen som gör, med undantag av Mirandas mamma.
För snart tre år sedan gick hon igenom en så kallad ”Vad ska jag göra med mitt liv - kris”, ganska vanlig i den här lilla staden. Det resulterade i att hon åkte till Kenya och öppnade ett daghem för fattiga och utsatta barn. Det skrevs ett helsidesreportage i tidningen och hon blev utsedd till Årets Innevånare i den lilla staden. Det gjordes också ett ”Hemma hos” program där de intervjuade hennes familj och vänner.
– Vi är oerhört stolta, sa Mirandas pappa där han satt med sin dotter i knät och log in i kameran. Självklart kommer vi att sakna henne, men det är det ju värt.
Och självklart saknade de henne.
För när kamerorna var borta och kvällsmörkret lagt sig i lägenheten låg den oerhört stolta pappan, ensam i sin...

Skrivet av ebba, 2006-11-13

Visa hela (1 kommentar)

Okej. Nu har vi jobbat med politik, haft debatt, det har varit val och vi har även haft skolval.
Jag har funderat lite kring det här med skolvalet och rösträttsåldern. Borde man sänka den? Eller är det så som många anser att vi inte har tillräckligt bra omdöme eller inte är nog kunniga? Jag har ännu inte riktigt bestämt mig vad jag tycker i den här frågan.

Om man jämför skolvalet med riksdagsvalet är en ganska stor skillnad småpartierna. Hade eleverna fått bestämma skulle Piratpartiet komma in i riksdagen. Åh vad kul, tänkte jag. Ut med det gamla och in med lite nya frågor. Här är ju faktiskt en fråga som engagerar ungdomar, till och med mer än de vuxna. Det vore kanske en bra idé ändå att sänka rösträttsåldern.
Å andra sidan skulle även Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen om skolvalet gällde.
What? var min första tanke när jag hörde det. Jag har lovat mig själv att inte använda klassiska tant/gubb-repliker, men får nog göra ett undantag nu....

Skrivet av ebba, 2006-09-22

Visa hela (1 kommentar)

nu börjar ännu en underbar skolvecka. jag är full av entusiasm. vi tänkte va hurtiga den här veckan och gå på friskis hela tiden för det är gratis :) nu sitter jag bredvid min kära vän erik the fox. räv-erik här på bloggis. hahah

Skrivet av ebba, 2006-09-04

Visa hela (1 kommentar)

fin fin inledning på helgen. oh yes. har softat hela dagen och ska snart ner och röja på stadens gator. hah. närå
ska nog börja hänga här på bloggis. känner mig som en mkt bättre människa då. håån! peez

Skrivet av ebba, 2006-09-02

Visa hela (4 kommentarer)

nu är jag en fullbordad männsika, jag har en bloggis! hurray.

Skrivet av ebba, 2006-09-01

Visa hela (1 kommentar)