En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
emilou

Självförtroende i flytande form.

Music owns your body. Så därför kommer jag skriva mycket om musik här. Men även andra saker jag råkar ut för eller funderar över. Titeln kommer från en låt med ett band från min hemkommun. Östermalm.

Så idag var det uppkörning. Det pirrar i magen av nervositet. Inte förväntansfull nervositet utan skräcksalgen. Jag har haft fasansfulla mardrömmar hela natten om hur jag kör och inte kan bromsa. Uppkörningsledaren tittar på mig när jag äntligen lyckas stanna - mitt i en korsning. Det är klart att det här inte kommen hända, men vad som helst kan hända. Jag är livrädd att glömma någonting. Att glömma blinka någon gång, att glömma döda vinkeln, att glömma vilken hastighet det är, att glömma vart jag ska, höger? vänster? Jag är livrädd. Jag vill bara få skiten överstökat. Och jag vill sitta med lappen i handen och kunna köra bil till gymmet ikväll. Kunna hämta vän i City of Fire innan det. Jag är full av förhoppningar och igår hade jag tagit ut segern i förskott men idag har jag ångest för det.
Vad besviken jag kommer att bli om jag åker därifrån tomhänt. Är så rädd för att köra Volvo också, är van vid min lilla Toyota Yaris. De där tjugo minutrarna,...

Skrivet av emilou, 2006-03-22

Visa hela (3 kommentarer)

Ja, då var det mindre än en vecka kvar till uppkörningen. Känns otroligt nrevöst. Jag kunde inte sova igår. Låg och tänkte på vad som kunde gå fel, vad jag ska tänka på, vad jag inte ska göra, vad jag måste göra. I slutet låg jag mest och tänkte Jag kan inte det, jag kan inte det heller, jag kan inte köra bil, jag kommer inte veta vart allt sitter, jag kommer köra in i en älg, eller ännu värre en barnvagn. Jag drömmer om det på nätterna. Inatt drömde jag att jag hade körkortet men att jag blev stoppad för fortkörning och blev av med det. Jag satt och skrek att min pappa var polis, men de bara skrattade och klippte kortet i två bitar. Jag tog bilen och körde ner för ett brant stup som bara finns i drömmar, precis när man behöver dom. Sedan vaknade jag förstås för man drömmer aldrig att man dör - då dör man.

Min bästa vän tog körkort igår. Hon har legat en vecka för mig hela vägen. En vecka före med halkkörningen, en vecka före med teorin och en vecka...

Skrivet av emilou, 2006-03-16

Visa hela (2 kommentarer)

Min Cohen. Min bluberripie. Min Hugalot. Min Pockilioicis. Min Pocki!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ __ __ _ _ __ _ __ _ __ _ __ __ __ __ ____ __ _ __ _ __ _


_ __ __ __ __ _ __ __ _ __ _ __ __ _ __ _ __ __ __ _ __ __ ___ __ __ __ __ __ ___ __ _

Skrivet av emilou, 2006-03-12

Visa hela (0 kommentarer)

Måndag

08.00 Frukost, havregrynsgröt, kaffe och juice.
09.00- 10.30 Gym (powerwalk, 40 min)
Sedan triceps, biceps, insida lår, utsida lår, vader, rygg, mage, axlar) total genomgång av hela kroppen med lätta vikter och många reps.
Direkt efter träning: Proteindrink och russin.
13.00 Lunch (fetaost sallad med bönor)
17.00 Lättfil, kesella + flingor och linfrön.
19.30 Body Pump
21.00 Middag, något lätt. Tex. Kyckling och sallad/selleri.

Tisdag (Studiedag)

Kaffe
10.00- 11.00 Power-walk, innan frukost, 60 min.
11.00 Frukost, havregrynsgröt, fullkornsbröd med keso + te.
13.00- 13.40 Simpass
14.15 Lunch
19.00 Core
+ Powerwalk, 30 min.

Onsdag

13.30 Simpass, 40 min.
17.00 Gym-pass, 90 min.

Torsdag
18.30 Body Pump/Eller simpass. (20.00)

Fredag 09.00- 14.45 Jobba

Lördag/Söndag
1 Powerwalk och ett gympass.


Skrivet av emilou, 2006-03-12

Visa hela (1 kommentar)

Sitter med solskenet i ryggen, fräsch, nyduschad och avslappnad. Lillesyrran sitter och jobbar med en skiss till ett par byxor hon ska sy, pappa står i köket och lagar kyckling och råris. Klockan är snart fem och jag har precis varit ute och kört bil. Uppkörningsdagen närmar sig med stormsteg och jag börjar bli lite nojjig. Jag är inte helt hundra på alla säkerhetskontroller ens engång, jag känner att det kommer fucka-up sig någonstans där. Måste vara fruktansvärt frustrerande att bli kuggad innan man ens hunnit köra ut från parkeringen. Nej, jag ska fixa det. Har hela nästa helg på mig att träna och pappa har varit en ängel och tagit ledigt från jobbet måndagen innan Dag D. Han har varit väldigt hjälpsam och jag uppskattar att han orkar köra med mig till Nynäs varenda helg. Det verkar inte vara någon annan förälder som är beredd att offra sig så mycket.
Det vore väldigt skönt att klara det, ska köpa gymkort i Västerhaninge i maj men än så länge har jag kort i...

Skrivet av emilou, 2006-03-12

Visa hela (0 kommentarer)

Klockan är 05.03. jag och min projektgrupp skall genomföra ett test där vi ska tvinga oss själva att sitta vakna och tid som tid genomföra olika fysiska och psykiska tester för att se hur våra resultat förändras i och med att vi blir tröttare och tröttare. Vi har alla varit vakna sedan halv åtta imorse men jag har jobbat hela dagen och är helt jälva slut, jag ville sova redan för tolv timmar sedan när jag kom hem från jobbet.
Det är däcka som gäller för mig snart, vet inte hur jag skall ta intu med detta annars för jag börjar faktiskt att se i kors.

Skrivet av emilou, 2006-03-11

Visa hela (1 kommentar)

Sitter framför datorn, har just ätit min morgongröt och druckit mitt kaffe. Sitter och försöker stirra sönder klockan så att jag helt utan meningen skall kunna komma försent till jobbet. Första gången jag faktiskt verkligen inte villl jobba och då är det endå fint väder ute för engångs skull, eller ja. Det snöar inte runt en förbannad tornado utanför fönstret i alla fall och det har nog ljusnat ordentligt sedan förra fredagen.

För att berätta lite så jobbar jag på posten på fredagar för att tjäna lite extra pengar vid sidan av pluggandet. Jag går sista året på gymnasiet, samhällsprogrammet.
Jag fick det här jobbet när min fd. pojkvän och bästa vän åkte ner till Thailand för att packpacka i tre månader. Jag liksom ärvde jobbet av honom. Fast jag tror nog att jag kommer att få behålla det i sommar också, när han är hemma. Då kan vi jobba tillsammans, solen kommer skina (förhoppningsvis) och posten kommer vara betydligt lättare (förhoppningsvis). Det ser...

Skrivet av emilou, 2006-03-10

Visa hela (2 kommentarer)

2003 släpptes deras första EP, självbetitlade "I love you but I've chosen darkness" med fem helt grymma låtar. Nu kommer första albumet (7 mars) "Fear is on our side". Mysigaste, melodiska popmusiken direkt från Canada. Det finns en hel del att hitta där har jag märkt. Kanske värt att forska i. På http://www.secretlycanadian.com/ hittar man massor av nysläppt "indie-crap" från inhemska band. "I love you but I've chosen darkness", hur sött är det inte?

Så. Nu är det mars redan och det har faktiskt släppts en del grymt sköna album redan. Dags att lista de du absolut inte får missa:

1. The Stokes - First Impressions of Earth
2. Arctic Monkeys - Whatever people say I am, that's what I'm not
3. The Knife - Silent Shout
4. Placebo - Meds
5.

För övrigt har I'm from Barcelona släppt en singel, mest låtar från deras EP. "Sing!". Att jag valde att sätta Strokes överst på listan handlar mest om att jag älskar deras garageiga sound och blir helt lycklig...

Skrivet av emilou, 2006-03-09

Visa hela (1 kommentar)