En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

evasandstedts bloggis

Jag ville vara gatumusikant och byggde en plankgitarr.

Varför har jag börjat att försöka lära mig spela gitarrackord, det kan man ju undra. Jo därför att när jag bodde i Paris och när jag bodde ett år i Italien hade jag ofta inte så mycket pengar. Jag fick då iden att vara gatumusikant. Jag byggde en plankgitarr av en bräda och plywood och ögleskruvar och spik. Den skulle förstås ha haft en inbyggd fyrkantig resonanslåda istället och då liknat en vanlig akustisk gitarr men nu liknade den en el-planka därför att jag trodde att det gick att koppla den till en akustisk förstärkare som jag skulle bygga själv. Jag lyckades i alla fall aldrig räkna ut vad en akustisk förstärkare är. Förmodligen finns det inga sådana. Eller så är en megafon en akustisk förstärkare.
Jag upptäckte att för att spela en enkel liten visa på stan måste jag lära mig jättemycket musikteori och det håller jag fortfarande på med, (försöker alltså).

Skrivet av evasandstedt, 2017-01-23 15:33

Du kanske ska bygga dig en ukulele istället. Det kanske ger mig pengar då det ser så gulligt och quirky ut. Behöver heller ingen riktig förstärkare då poängen av en ukulele är att den ska vara sådär näpen och la la la, inte rocka på.

Skrivet av Bonito, 2017-02-01 19:26

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?