En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

failurexcess' bloggis

Mitt liv har fullständigt kommit att uppslukas av datorer. Inte vad de kan och hur de heter häftiga namn och konstiga förkortningar. Inte för att jag jobbar med eller privatpysslar med hårdvara eller bygger program som andra kan tycka om eller låta bli att vilja använda. Inte för att varje producerad minut kostar 3 till i arbetstid på en windowsmaskin. För att världens största samling esteter och datornördar jobbar i ett och samma företag. Apple computer gör världens vackraste datorer, marknadens bästa och smidigaste mp3-spelare och programvaror som är till för de vanligt folk och uppgiften framför användaren. Apples sköna prylar och program har gjort mig tokig i att jobba, kommunicera och softa med, om och genom datorer överallt. Prylarna och programmen gör min lilla maskin och jag oskiljaktiga - bussen, tåget, cykeln, bibblan, jobbet, stranden - överallt finns en mac med i mitt liv.

Skrivet av failurexcess, 2006-10-05

Visa hela (0 kommentarer)

jag vet inte om jag ska älska eller avsky hennes sätt. det bästa sättet att beskriva mina känslor för henne är när jag inte får vara där hon är - en parafras på Mattis i Tage Danielssons Ronja: [HON] FATTAS MIG! men det är inte alltid lätt att vara lycklig över allting som hon innebär. att leva med och älska någon innebär ofta att leva hos och älska till någon. inte med. flickan med dansken sa att samboliv innebär slut på dans bland lakanen. "Man skulle kunna ställa dyra mingvaser i mitten av sängen" säger vi till varandra. Att leva med någon är att prioritera bort. sig.

Efter en tid så börjar man leta efter saker att bygga gemensamheten på. Jag gillar snygg teknik medan hon gillar anspråkslösa designkläder. Hon gillar att läsa och jag kan bli uppslukad av en historia om den bara inte är skriven på ett papper. Vi har upptäkt talböcker - att inte kunna koncentrera sig tillräckligt för att kunna läsa en bok kan ses som ett ilandsproblem, men - de har räddat mig och...

Skrivet av failurexcess, 2006-10-05

Visa hela (0 kommentarer)

jag ska försöka att inte snurra till det. men jag har länge varit oerhört intresserad av mig själv och hur jag fungerar. helst, oftast och inte alls. i ångestens mekka på mitt förra jobb började jag prata med någon om min oförmåga att uppfylla mina egna krav - mycket pedagogiskt förklarade min gratisterapeut att det finns något som heter överjag. Överjaget är inte jag, mig, mina tankar och mitt tyck. Överjaget är istället min uppfostran, mina föräldrars, omvärldens och andras förväntningar på mig. Allt detta skapar en självbild av hur jag önskar att jag ville agera.. snarare än hur jag verkligen vill agera och vara.

Som en jättelik blixt kom självklarhetens dravel från en någotsånär klar himmel. Ända sedan den dagen har jag funderat på det där med vad jag vill och egentligen vill. Vilket som är vilket och hur jag ska tolka och tyda vardagen. Inte minst hur jag ska agera. Om mina sena nätter, mitt ständigt introverta beteende och mina associala...

Skrivet av failurexcess, 2006-10-05

Visa hela (0 kommentarer)