Fakespears blogg
Kött
Nu då det är slut på onsdagsmiddagar så har jag varit ute och ätit två köttbitar två dagar i rad. Igår på onsdagen var jag med några vänner och käkade på Paus. Idag var jag med en annan kompis och åt på Dollys Steakhouse.
Båda dagarna har jag ätit en ryggbiff med lagom med tillbehör. Köttet på Paus var ganska mediokert, och var nog egentligen medium trots att jag ville ha den medium rare. Tillbehören var ganska intetsägande och tomaterna smakade bara vatten. Dollys var bättre och det var nog mycket tack var tillbehören. Smakrik salsa och ett kött som var några strå vassare. Lite mörare och lite mer smakrikt. Dock ska väl tilläggas att Paus inte är ett staekhouse och borde kanske vara lite sämre på just det. Jag borde nog ha ätit Scampi eller nåt annat.
Det är intressant med kött och väldigt svårt med kött. Jag brukar undvika att tillaga kött då jag bjuder på mat just för att det är så svårt att laga om jag inte slaktat kossan själv. Variationen på kött i affären är så stor och man vet inte före. Vet du ett ställe i stan där du ofta hittar bra kött får du gärna säga till mig.
Just här i Stockholm så finns det några olika steakhouses som är ganska bra på kött. Det mest kända är nog Texas Long Horn. Ett annat större ställe är väl Jimmys Steakhouse och sedan finns det väl några andra oxå, typ det danska, men de tänkte jag inte nämna här. Av dessa tror jag Texas vinner i längden, har ätit två gånger på Jimmys och ena gången var det superbra, men andra gången så var den inte alls märkvärdig.
Sedan har vi ju Saddle and Sabre, som många av mina kompisar hävdar är det bästa Stockholm har att erbjuda. Fast precis som Dollys så är det ganska varierande kvalitet. En del dagar är det super, andra dagar inte fullt lika bra. Ska jag välja mellan Saddle and Sabre och Dollys så väljer jag nog Dollys.
Ska ni äta en riktigt god köttbit så finns ett ställe som jag inte glömmer. Blev rekommenderad av en kollega då vi åt en riktigt bra köttbit i Dubai på en affärsresa. Han är en av höjdarna inom koncernen och har tidigare jobbat på Reebok och rest mycket i sina dagar, dessutom har han ett väldigt vackert namn. Han sa att en av de bästa köttbitarna han fått var på Butcher Shop and Grill i Sandton, Johannesburg, Sydafrika.
Då jag var där på en affärsresa något år senare så var jag tvungen att prova. Oj så gott och vilken bra servering och ändå ett inte så speciellt ställe i en shopping-mall i Sandton. Är du där, gå dit och ät, det är värt det!
Snart bär det av till Sydney, vart hittar man bästa köttet där? Det borde finnas schysst kött där oxå eller är det BBQ på verandan som gäller?
Skrivet av fakespear, 2009-03-26 21:03
Oh, avundsjuk, vill också till Sydney.. men man kanske kan få lämna med en liten shoppinglista? (babysolskyddskläder!!) Nåja, det var ju inte det jag skulle skriva, utan om min bästa biff. Som intogs i Bryssel, i Europaparlamentets matsal. Och den var från.. en Belgian Blue. Vilket det stolt skyltades med.
Eller ja, det är dött lopp mellan den och den fantastiskt sjukt goda kobe-biffen jag fick lite lite av på en presslunch härom månaden.
Skrivet av Anne, 2009-03-27 10:20
Babysolskyddskläder är det fritt fram att önska, jag kan inte lova att jag levererar, men jag skall försöka. :)
Ska fundera på en fråga...
Och my, jag slaktar inte kossan själv och lagar således inte så mycket fin kossa själv, mest kossa som gått genom köttkvarnen.
Skrivet av fakespear, 2009-03-27 23:54
Själv tycker jag bäst om att laga kött när jag känner den som slaktat djuret. Just nu äter vi på 1/4 highland cattle uppfödda på lösdrift i smålands mörka skogar! Och tigger till mig älg skjuten av en väns föräldrar - det känns ekologiskt och "djurvänligt". :-)
Skrivet av LindaLustlig, 2009-03-30 21:47
Du gick på ställena i fel ordning! Hade du gått på Dollys igår istället så hade du sprunigt ihop med mig! :-)
Skrivet av LindaLustlig, 2009-03-26 21:38