En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

fcuks bloggis

Som en Domare

Vi dömmer olk för deras misstag, och efter et tag slutar vi ge dem en andra chans, varför? Är det rättvist? Vi är inte perfekta men vissa har mer otur än andra, är det då rättvist att inte ge dem en andra chans? För alla klantar till det ibland, så är människan skapt, och ska man verkligen vara utan vänner för att man klantar till det just där? Vi klantar ju alla till oss, kanske inte just med våra vänner, men med oss själva, våra föräldrar och syskon, dömmer dem ut dig? Har dina andra chanser hos din familj någonsin tagit slut?

Vi dömmer folk för deras utseende, vem har gett oss rättigheten till det? Vem har rätt att dömma en annan för att de vågar vara sig själv? Det är en grym värld vi lever i, även om vi inte alltid är medvetna om det.
Så, vad kan vi, som enskild individ, göra för att förbättra vårt samhälle? Det är inte en så svår fråga och svaret är inte speciellt krävande. Jag menar inte att alla ska skänka tusentalskronor till rädda barnen eller så, nej jag menar och tror att om vi alla gav alla samma chans och de som klantat till sig en andra chans, ger vi också alla en möjlighet att få växa upp utan rädslan för att gå ensam till skolan och bli ständigt mobbad av sina klasskompisar. Genom att dela med av sig själv, på ett positivt sätt, kan man göra så många människor glada och lyckliga. Då slipper de växa upp till en mobbare, bara för att hämnas för det som hände dom när dom var yngre. Och då, skulle världen ta ett litet steg till mot en perfekt värld.

Skrivet av fcuk, 2006-05-03 23:31

Bra tankar.

Skrivet av Diana, 2006-05-03 23:32

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.