En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

flaxxs bloggis

Självkännsla

Nu var det daggs att skriva igen! Idag rev jag ner tapeter i min syrras rum, rätt kul faktiskt. Speciellt eftersom vi inte hade förvarnat henne, eller hon har pratat massor om att hon ska måla om och så men det har aldrig blivit något. Snacka om att hon fick världens chok när hon kom in! Det var helt klart värt allt slit med att slita möbler till andra rum för att se hennes min! Vaccinerade katten idag, jag blevriktigt orolig han var helt borta efter det besöket, men som tur är så har han repat sig igen! Till alla er som har dålig självkänsla, det borde vara fler än jag... Så finns det i alla fall världens bästa bok som heter " Självkänsla nu!". Det bästa är att köpa boken, den är helt underbar! För dig som inte orkar, vill eller kan köpa den så kan du börja med en " jag är bra-bok". I din "jag är bra-bok" ska det finnas tre olika rubriker: 1. Hjälp 2. Tack 3. Bra.

Hjälp. Under denna rubrik ska du skriva tre saker du behöver hjälp med, t.ex. hjälp mig att fatta rätt beslut imorgon, hjälp mig behålla min konsentration o.s.v

Tack. (tre olika saker) det är viktigt att vara tacksam och se vad man har och inte alltid gapa efter mer, t.ex. tack för att jag har en så underbar kompis, tack för mitt liv o.s.v.

Bra. (den viktigaste, MINST tre olika saker) Det ska vara saker som du är nöjd med dig själv över, t.ex Jag var dukrig när jag hjälptr Stina, jag sa som jag tyckte, det var bra att jag var ärlig mot Pelle o.s.v. Om du har en riktigt dålig dag så kan du skriva "det var bra att jag inte tog mitt liv","det vaar bra att jag inte skar mig". Kom ihåg att du heldst ska skriva minst tre saker.

Detta ska man göra varje kväll, man tänker över sin dag och tar fram allt possetivt. Kom ihåg att det ABSOLUT inte behövs någon rubrik som talar om att man är dålig, då stärks inte självkännslan. Efter ca fyra månader kan man lägga till rubriken "minre bra" där skriver man tre saker som man skulle kunna ha gjort på något annat sätt.

Men som sagt, det är bäst att köpa boken, det som jag skriver är så som jag har uppfattat det och det är inte säkert att du uppfattar det likadant.

Kommentera gärna

Skrivet av flaxx, 2007-07-10 23:41

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?