En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Petruzka

Uppgift 5

Detta är uppgift 5
Petrus Fogelqvist
Svenska A (torsdag)

Uppgiften består av att skriva en egen blogg utifrån sidorna 100-200 och utveckla svaren från de tidigare övningarna.

Tänkte ta en snabb tillbakablick på min bok:
Olsson är en pensionerad polis som av en händelse snubblar in mitt i en mordutredning, i självaverket hittas två lik i kistan på en begravning. Han blir mer och mer intresserad av detta och hela tiden kommer det upp nya ledtrådar, även när han inte söker efter det. Han börjar se ett mönster innom kyrkan och han drar slutsatsen att något står inte rätt till i bygdens kyrkor.
Det som lägger grunden till dessa misstankar är först och främst det extra liket som hittades, sedan hur en präst har kommit till honom och bett honom utreda skumma telefonsamtal och nedbrända stearinljus som hittats i kyrkan. Längre fram i boken har även ett stort trä krucifix i kyrkan vänts uppoch ner, även har Olsson hittat medicin som den långe prästen som var med på begravningen hade på sig ( hans namn Andreas Ljung) Medicinen var mot akuta schizofrena psykoser vilket fick Olsson att tänka till riktigt ordenkligt. Varför skulle en präst gå runt med sådana. Det kunde ju vara till någon släkting eller så... vem vet?
Men de flesta av attentaten mot kyrkan har varit direkt mot den kvinnlige prästen som ville ha hjälp av Ollson tidigare, anledningen säger hon själv är för att hon är en kvinnlig präst och vissa gillar inte det och tror att det strider mot Guds lagar.

Detta har alltså hänt och spänningen fortsätter för varje rad man läser. Okej riktigt så spännande är inte boken, men helt klart en bra bok.
Jag har ju tjatat och tjatat om att nån av poliserna eller Ollson ska komma fram till att detta är mord och nu har jag faktiskt fått rätt, han börjar tänka i dessa banor nu. Men boken har gjort en stor svängning nu, det handlar inte längre bara om det andra liket i kistan utan även om konspiration kvinno förtryck och sabotage, grova brott men som inte ger så hårda straff. Jag ser verkligen fram emot att få se vad som händer i fortsättningen, spec vad det är för underlig medicin som Andreas Ljung tar, och varför? Han verkar lite underlig men inte så pass att han ska behöva ta medicin mot akuta schizofrena psykoser.
To be continued!!

Skrivet av fogelqvist, 2006-11-15 23:37

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?