En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

"We ourselves must be the changes we wish to see in the world"-
Mahatma Gandhi

Skrivet av frizzy, 2007-07-14

Visa hela (0 kommentarer)

Kampen

Idag har jag fortsatt jobba på min världsförändrande plan. Det jag trodde skulle bli ett lyckopiller i min vardag har ironiskt nog gjort att jag nu behöver Prozac. Naiv som jag är (var?, har min nya insikt gjort mig till en mer optimistisk människa?), trodde jag att människorna i min närhet (geografiskt sett) skulle bli gladare och vänligare. Det blev inte riktigt som jag hade tänk mig. MEN jag har inte givit upp, nej nej. Tvärtom har jag blivit mer sporrad. Jag vägrar tro att en människa inte kan göra skillnad. För att bevisa min teori får ni nu några exempel, om någon av er som läser det har skulle tvivla, Nelson Mandela, Moder Theresa, Adolf Hitler (jag sa inte att det måste vara en förändring till det bättre), osv, fill in the blanks.
Kruxet med teorin är inte att bevisa skillnaden, det ligger i att mäta den och att motbevisa den. Diffust? Kan man inte se in framtiden vet man inte vad som skulle ha hänt om x inte hände. Tänk om någon annan avslutat...

Skrivet av frizzy, 2007-07-14

Visa hela (1 kommentar)

Jag jobbar förmiddag på en affär där alla sorters människor handlar. Eftersom det är just förmiddag jag jobbar kan det, låt oss säga, omuntra beteendet härledas till morgontrötthet. Det hoppas jag i alla fall. Jag ligger långt under minus (punkt 1. - punkt 2.). Jag trodde att folk skulle vara glada idag, solen sken, det var varmt och det blåste inte.
MEN folk är inte glada, de som kommer till affären har troligen semester och då borde de vara nöjda, inte sant? Folk släpar omkring med sina kundvagnar och korgar, deras barn klagar och tjatar om godis och glass (förutom en liten tös som bestämt ville ha en kallrökt bog, jag vet inte varför, men på hennes pappa lät det som om det inte var första gången).

Under mina 6 timmar mellan kl. 7 och kl. 13 delade jag ut 52 (+- 2) IVK. Varav hälften var till mina medarbetare, alla utom en svarade med ett hej eller ett leende (på min arbetsplats ignorerar vi annars varandra). De flesta av dem såg förvånade ut, en blev riktigt chockad...

Skrivet av frizzy, 2007-07-11

Visa hela (2 kommentarer)

1. Räkna IVK (ickeverbal kontakt) med andra

2. Räkna mottagna IVK

3. Räkna hur många gånger IVK utvecklas till verbal kontakt

3. Om diffen mellan 1 och 2 är stor, försök kalkylera den felande länken, vad har de griniga gemensamt?

4. Undersök och försök att dra en slutsats om omgivningens påverkan (tid på dygnet, väder, ljud, alkohol etc.)

5. Undersök om min IVK med främlingar påverkar mig.


Projekt start imorgon onsdag den 11 juli

Skrivet av frizzy, 2007-07-10

Visa hela (0 kommentarer)

Vad är glädje? Frågan kan nog besvaras med lika många olika svar som det finns människor, över 3 på, jorden. Jag gissar att 0-3 åringarna säger ungefär samma saker, typ när mamma/pappa leker med mig, mitt gosedjur etc. Men glädje är något helt personligt, men visst man kan smittas av andra personers lycka?

Ett leende kan förändra din morgon som förändrar hela dagen, om du sedan passar vidare leendet kan du förändra en annan persons dag osv. Sett pass it forward?. Kanske är de lite det som skiljer Sverige (tyst och ansiktsstelt) från USA (högljutt och grimaserande). Kan jag förändra Sverige genom att le mot främlingar? ...eller kommer jag bara att sättas på en institution någonstans? När jag var liten log jag alltid mot gamla tanter, ibland sa jag
t o m 'hej'. Det vara bara så det var, jag vet inte vem som log först, det spelade ingen roll då. Det gör det nu, ute på krogen kan ett leende bli avgörande om ett potentiellt ligg eller framtida relation. Ett...

Skrivet av frizzy, 2007-07-10

Visa hela (0 kommentarer)

Skivet på fasaden på en skola vid NoLita (North of Little Italy, NY)-

Success is not the destination, it's the journey

Håller du med?

Kan man vara i ett tillstånd av framgång? Visst man kan vara framgångsrik, men så fort man slutar jobba på att bli bättre är man inte längre framgångsrik, man har det bra, man har gjort de rätta valen, man har jobbat sig upp, men framgång är flytande. Framgången ligger i nutid och kan inte föras över till framtiden utan att man aktivt jobbar på det. Så för att leva ett framgångsrikt liv krävs det att man ständigt jobbar på det.

Framgång är relativt, både i tid och mentalitet.

Skrivet av frizzy, 2007-06-21

Visa hela (2 kommentarer)

Linus reflektion i P3.

När en ko får en halv heter det ju att den kalvar.
När ett får får ett lam heter det att den lammar.
Alltså när en get får en killing, måste det ju heta att den killar.
-killar (chillar) alltså att ta det lungt, slutsatsen är då det att det måste kännas som att man föder en get när man tar det lugnt...eller?


Finns det något mer svenskt än en ordvits?

Skrivet av frizzy, 2007-06-20

Visa hela (2 kommentarer)