En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Fuck it. It doesn't matter anymore. Whatever you do or say. My heart can't break no more.

Jorden snurrar på

Taggar: flyttat psykolog pojkvän piller deprimerad tacksam lyckobubbel gapskratt

Oj, det var länge sedan jag skrev något här. Nu är jag vuxen, fyller 23 i år, och har flyttat hemifrån, bor tillsammans med min pojkvän och pluggar på högskola. Jorden snurrar på. Jag är delvis tacksam för det svåra jag har gått igenom. Jag tror att man måste må dåligt för att kunna må bra. Livet kommer kasta skit på mig i framtiden, men jag kommer också ha en sju helvetes massa bra stunder, gapskratt och lyckobubbel. Jag tror att jag har blivit klokare. Fått en annan syn på vad som är viktigt i livet och inte. Den synen kommer förmodligen komma att ändras senare i mitt liv. Ingenting varar ju likadant för alltid. Jag jobbar med mig själv varje dag. Försöker att komma på lösningar på mina problem och försöker skapa så lite problem som möjligt.

Har flera gånger funderat på att uppsöka läkare för att se om jag har depression, men jag vill inte bli ett pillerknaprande vrak. Jag tror inte att det skulle hjälpa mig att få ett namn på mina känslor. Och piller är ju aldrig lösningen. Jag tar inte ens läkemedel vid huvudvärk. Jag tror starkt på att jag kan klara det mesta här i livet på egen hand.

Psykolog har också poppat upp i huvudet ett par gånger. Och det skulle säkert kunna vara till hjälp. Dock så påminner det mig om stand-up - man går till en föreställning i tron om att man kommer ha kul och kommer skratta. När jag ser standup-shower skrattar jag ett tag, men tanken landar alltid på varför människan står där uppe. Den har skrivit, strukit, skrivit igen, frågat "är detta kul?", går upp på scen, får lite skratt och betalt, kanske påverkar någons liv men för många ser livet likadant ut morgonen efter.

Skrivet av fuckit, 2015-01-07 15:52

Visserligen kanske ord på en känsla löser någonting, men om du är deprimerad så kanske du kommer att erbjudas både mediciner och/eller samtalskontakt på öppenvården. Jag har själv båda delarna sedan nästan tio år tillbaka i tiden. Det som känns som störst lättnad är faktiskt samtalen. Det är en helt annan sak att prata med en person som inte har några minnen kring dig sedan innan, en person som inte får berätta vad du har sagt till någon annan.

Om du inte vill in i den svängen kanske du kan ringa någon hjälplinje och prata, för att få någon indikation på om det är något du skulle kunna må bra av.

Ta hand om dig.

Skrivet av anvaendarnamn, 2015-01-08 18:39

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?