En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

gabriels bloggis

Bittermandel, som ger avsmak.

Tyst, på perrongen. Där står jag, som alla dagar i ett väntande liv. Bitter, utsvulten på det dom kallar nu.
Tankar som frågar i mitt huvud, tid som ska förgöras, åter igen tankar som skriver meningar på mina tysta läppar.

Mannen till höger, pratar i telefon, högt. Hon framför ser lycklig ut, den unga pojken med ryggsäcken är förväntansfull. Men vad fan är jag? Bitter? bitter på vad?

Fryser, vinter snart här, ensam i en stad, bort tappadi den andra. Leter efter sysselsättning, men förlorar bara hoppet.
Vad gör, gör männsikor som jag? Tro mig min vän, jag letar inte efter något som inte går att finna, jag letar efter ro, något som får mig att sluta tänka, tänka på det som håller mig vaken..


Ärorik, förlåten.
På revlotens översta pelare, där sitter jag.
Ensam, kall, men säker på min sak.
Min hals är svullen, mina händer våta.
När skratten tagit slut, och tårarna torkat ut.
Står vi där åter, som siffror...

Skrivet av gabriel, 2005-11-15

Visa hela (0 kommentarer)

Hur fan är man funtad egentligen?

Vissa dagar går för mig tanklöst förbi, det är vad vissa kallar bra dagar. Andra dagar vacklar tiden på bristningsgränsen till absurt jobbiga, tiden drar ut mitt levende till något som känns oupphörligt segt.
Tankarna blandas med min livliga fantasi, blir förbannad, ledsen, upprörd över saker som förhoppningvis (förmodligen) endast utspelas i mitt sjuka huvud. Men för en annan blir fantasin verklighet och jag påverkas..

Hur fan ska jag annars göra då? hur skulle någon kunna blockera tankar, för antagningvis gror de på något som redan har utspelats eller finns djupt där inne. Det märkliga är att jag gräver min egen grop, som endast jag faller i, som ingen kan hjälpa mig upp ur.

Det som är ännu mer patetiskt är att tankarna utlöses av bilder, (tagna ur sitt sammanhang) ord som sägs i förbi farten. Det är detta som får mig att grubbla, ligga sömnlös i timmar, där fantasin bygger upp en verklighet som lika gärna kunde ha...

Skrivet av gabriel, 2005-10-31

Visa hela (0 kommentarer)