En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Reflekterare

Fritidsforskare

Efter många års funderande, tyvärr ofta i samband med magont , nedstämdhet och förtvivlan, har saker och ting börjat klarna. I vår familj är födelsedagar ett obligatoriskt måste. Man uteblir aldrig, inte ens under pågående konflikter. Under själva födelsedagen är det oftast fred, då kramar vi varandra oavsett vad. I denna familj har några personer allvarliga sociala problem. Detta har yttrat genom att dom helt oväntat vid flera tillfällen uppträtt öppet aggressivt mot oskyldiga personer, detta händer ofta vid högtider, tex på julaftnar. Men det intressanta är egentligen vad som händer sen. Till synes ingenting, men det är en luring. Det har visat sig att familjen och även de med dom allvarliga sociala problemen gör allt för att skydda den sociala gemenskapen. Det låter ju fint om man bortser från att de som blivit utsatta aldrig får en förklaring på varför vissa personer får bete sig hur illa som helst utan konsekvenser. Följden för mig och min fru är att vi offrats...

Skrivet av gnyrg, 2009-03-24

Visa hela (2 kommentarer)

Tillhör du den krympande skara personer som vågar vägra Facebook? Då ger ny brittisk forskning dig nya argument att avhålla dig från den populära nätverkssajten som drar i allt fler av oss.

Ett eget Facebook-konto ger nämligen inte automatiskt fler vänner för livet menar brittiska forskare som djupintervjuat cirka 200 personer om hur sociala nätverk på internet förändrat deras bekantskapskrets.

Enligt forskarna har de flesta de intervjuat samma antal nära vänner som innan de gick med i exempelvis Facebook. Orsaken är att det krävs ordentlig kontakt i det verkliga livet för att två personer ska bli riktigt nära vänner, konstaterar forskarna.

- Trots att folk har tusentals kompisar på de här sajterna ser deras bekantskapskretsar likadana ut som i det verkliga livet, säger Will Reader vid universitetetet Sheffield Hallam till The Guardian.

Tidigare vänskapsforskning visar att en vanlig människas bekantskapskrets i regel består av 150 personer med cirka fem närmare...

Skrivet av gnyrg, 2009-02-09

Visa hela (0 kommentarer)

Karaoke (musikalisk nedskärning)

Ärade kollegor/musiker och medmänniskor!

Botten är nådd! Jag och min fru gick ut på förortspuben för att svinga en öl, det var nästan ett år sen vi var där sist. Vi möts av samma katastrofala falsksång från Karaoket, samma människor som förut. Ingenting hade förändrats! Även vi greppade micken efter några öl, det var jättekul! Vi fick beröm av karaokevärden som påpekade att vi faktiskt sjöng stämmor, Ops! Men vad är Karaoke egentligen? För mig är det bra låtar, fin musik där duktiga sångare filtrerats bort för ge plats åt falsksjungande amatörer som vill ha kul och vara rockstars för en stund. Tanken var nog god från början, men nu har det blivit business. Billigare än riktiga artister, och inga krav, varken från pubägrae, karaokevärdar eller publik. Med andra ord, det blir taskig kvalité på underhållningen. Det finns ett bra ordspråk som säger...Får vi inte vatten så dricker vi sand. Mitt herrskap, så här ser det ut...

Skrivet av gnyrg, 2009-02-09

Visa hela (0 kommentarer)

Integriteten hotas mer av ”Facebook” än av FRA
Jari Karivainio: "Echelon har bidragit till att spåra upp och stoppa terroristceller i vår omvärld"
FRA-lagen innebär inget hot mot vare sig yttrande- eller tryckfriheten, det är ingen censur som införs. Det är inte KGB, Stasi eller Infor-mation(s)byrån som ångar upp våra brev, ingen som sitter i någon skum källarlokal med hörlurar och lyssnar på våra telefonsamtal och för anteckningar eller spelar in dessa.
Det FRA-lagen innebär är en inhemsk variant av Echelon för realtidsskanning av digital kommunikation, samtal eller e-post med hjälp av sökord eller strängar i en gigantisk router. Det kan liknas vid ett antivirusprogram eller brandvägg. Syftet är inte att blockera eller stoppa samtal eller e-post, syftet är att spåra upp samtal och meddelanden knutna till terrorism.
Echelon har bidragit till att spåra upp och stoppa terroristceller i vår omvärld, vilket i mitt tycke är ett...

Skrivet av gnyrg, 2008-08-10

Visa hela (0 kommentarer)