En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

gretas bloggis

...jag skrev här nu! Jag ska fylla 4 i februari och lillasyster Selma är över 2! Nu längtar vi mest efter tomten.

Kram till alla vi känner!

Greta (och Selma)

Skrivet av greta, 2008-12-05

Visa hela (0 kommentarer)

Jaha, då har jag varit storasyster i 5 veckor och jag tycker nog att det är ganska bra. Selma skriker inte SÅ mycket men ibland när jag vill att mamma ska leka med mig i dockhuset så måste hon mata Selma och det gillar jag inte riktigt. Men oftast kan man göra kul saker samtidigt som Selma äter, vi brukar lägga pussel och läsa böcker. Selma har växt lite sen hon föddes och nu väger hon över 5 kilo och är 57 cm lång.

Jag går på dagis 3 dagar i veckan. Mitt dagis heter Loket och ligger nära vårt hus. I början var det sådär att gå på dagis, jag var inte så förtjust över att bli lämnad men nu tycker jag att det är skoj! Vi leker ute och inne, är i skogen en dag i veckan, så äter jag mat och frukt på dagis och efter maten sover jag en liten stund på min kudde som det står "puss" på. Vad Selma gör när jag är på dagis har jag inte funderat så mycket på, men mamma och pappa är på jobbet tror jag........

På natten sover jag i en riktig säng på mitt rum. Ibland...

Skrivet av greta, 2006-10-12

Visa hela (0 kommentarer)

Hej!

Jag har blivit storasyster! Den 5:e september så kom bebisen äntligen, som jag har väntat! Det blev en liten Selma och hon kom inte på mammas födelsedag (7:e) som det var planerat utan hon fick en egen dag!

Jag fick träffa henne när hon bara var 2 dagar då vi bodde på patienthotellet vid sjukhuset tillsammans alla fyra. Mina kommentarer om henne var under första veckan var:

"lillasyster skriker"
"lillasyster sover"
"det är mycket sova"
"äta, sova, äta, sova"
"Greta smeka och snosa"

Jag tycker mycket om min syster och visar stolt upp henne för de som kommer och hälsar på. Jag är ju bara 19 månader så jag har väl inte helt koll på att jag borde vara avundsjuk men det kommer säkert säger mamma och pappa.

Nu måste jag pussa lite på min mamma och pappa!

Kramar

Greta

Skrivet av greta, 2006-09-13

Visa hela (0 kommentarer)

Snart ska jag bli storasyster säger pappa. Det är bara några veckor kvar tills mammas stora mage ska försvinna och något litet kryp ska komma och bo hos oss. Vi vet inte om det blir en liten pojke eller flicka men det spelar ingen roll, blir kul iallafall!

Mamma, pappa och jag har hjälpts åt med att göra om arbetsrummet till ett rum till bebisen. Jag har ju tidigare bloggar rapporterat om att jag är så bra på att "pika" och "schruva" och jag har ju inte blivit sämre av att jag har fått en egen verktygslåda. Så vi har monterat ned skrivbord och flyttat hyllor och tavlor i det gröna rummet så nu är det mer anpassat för en bebis. Mamma har också plockat fram en massa leksaker som jag tycker att jag känner igen men som är lite trista, antagligen är de för SMÅ barn ;-). Men det är klart, man kan ju dra och klämma på dem, nyfiken som man är.

Jag brukar öva på detta med att ha en bebis i huset på mina dockor. De sitter i en barnstol och får mat med sked och dricker ur pipmugg...

Skrivet av greta, 2006-08-16

Visa hela (0 kommentarer)

Man lär sig så mycket när man är i min ålder. Ujujuj så många ord man ska lära sig och så mycket klättrande det är som man vill göra!

Jag är nu jätteduktig på att klättra upp och ner på stolar, fåtöljer, sängar m.m. En annan favoritsysselsättning är att kliva upp på min pall i köket, öppna brödskrinet och ta ut lite macka. Detta även om jag inte är så sugen utan mest för att jag kan ;-)

Att klättra upp i trappan är kul men jag är väl medveten om jag inte får göra det så om jag blir påkommen så sätter jag mig på trappsteget, säger "schitta" och ser väldigt skyldig ut....

Sen snackar jag en massa och det mesta är faktiskt riktigt lätt att förstå säger mamma och pappa. Jag har dock några egna ord:

bapp=napp
tilt=snuttefilt
bupp=puss (fast jag kan säga puss också, om jag vill)

Min första 3-ordsmening kom i slutet av juli och var "Greta är där" som jag sa när jag pekade på mig själv på släktkortet. Nu sprutar det bara ut meningar som...

Skrivet av greta, 2006-08-14

Visa hela (0 kommentarer)

som jag skrev något nu!

Det har varit sommar och det har ju varit så fint väder! Jag har nästan inte använt mina jackor men bikinibyxorna är nästan utslitna! Det har varit mycket badande och vi har också varit på små resor hit och dit.

Midsommar firades som vanligt med släkten i sommarstugan och Sunnemo kombinerat med middag med Elena, Peter, Märta och BONG, världens bästa vovve! Det var jättekul med Märta men jag väljer att kalla henne för Pärta, det är ju lättare att säga.

Sen var pappa och jag hemma i några veckor och badade i min lilla bassäng i trädgården, mormor och morfar kom ofta och hälsade på. Den 2/7 var mamma och pappa på Robbie Williams på Ullevi så jag fick bo hos mormor och morfar en natt och det gick jättebra!

Mamma fick semester den 6/7 och då åkte vi direkt till Spa i Sunne där farmor och farfar samt kusinerna var för att fira farmor och farfars 40-åriga bröllopsdag. Vi badade och myste i två dagar - en kanonstart på semestern! Jag badade...

Skrivet av greta, 2006-08-14

Visa hela (0 kommentarer)

Ville bara visa hur kul vi har min pappa och jag nu när han är hemma och tar hand om mig på dagarna. Jag har tuffare kläder nuförtiden, inte så mycket rosa, mer "kammo" som pappa säger. Jag är cool och vi har likadana hattar också!

Tjaba!

Greta

Skrivet av greta, 2006-06-08

Visa hela (1 kommentar)

Den 6:e juni var det Sveriges Nationaldag.

Jag fick först fira den genom att vara i lekparken med morfar när mamma och pappa bar ner alla verktyg från badrummet till källaren och städade bort lite byggdamm. Sen tog jag mig en lur och när jag vaknade cyklade vi ner till Museiparken och tittade på alla människor som firade nationaldagen. Mormor och morfar, Johan, Anna, Alva och Daniel var där och jag fick smaka glass av min snälla kusin Daniel, jättegott! Dada (som jag kallar honom) är bara bäst! Förra veckan när pappa fyllde år så kom han med familjen och grattade pappa, då hade Dada och Anna gjort ett halsband till mig!

Efter en liten stund satte vi oss på cykel igen och åkte till en uteservering. Där fick jag pannkakor och jordgubbsmos. Jag försökte dricka jordgubbsmoset för det serverades i ett litet glas. Pannkakor är väldigt mumsig middag tycker jag....Kanske vi kan få det varje dag.....

Dagen till ära hade jag min nya body med kronor på. I museiparken fick jag en...

Skrivet av greta, 2006-06-08

Visa hela (0 kommentarer)