En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

henriettalysens bloggis

Politisk Blogg.

Innehåll:

Inledande text
Egna åsikter och funderingar
Framtid / Utveckling
Övrigt

Inledande text:
Vänsterpartiets tyckande och åsikter inom miljöområdet.

I vänsterpartiet vill dom att miljön ska utvecklas mer positivt. Hur ska dom förändra miljön till mer positiv? Jo, dom vill att vi människor ska åka mer kollektivt. Dvs. Att inte åka så mycket bil utan att istället kanske ta buss eller tåg.
Genom att vi människor väljer att åka mer kollektivt så minskar utsläppen utav klimatpåverkade gaser.

Dom håller starkt för rättigheter, det är en viktig del i livet och fram för allt i hela världen. Men allt kan inte vara rättvist, men som djur och människa emellan så skulle man kunna göra världen mycket mer rättvis än vad den är idag.
Så därför tycker dom att björnen och vargen borde få leva i den vida världen utan att utrotas. Eller, det borde vara ett krav! Dom ”borde” inte få leva, utan dom ska få leva. Djuren har lika stor rätt som människan att ta del av liv på jorden.

Dom tycker delvis att miljöskatten är enormt viktig för samhället för att minska utsläppen av klimatpåverkade gaser. Det ska inte vara billigt att förstöra miljön!

Mina egna åsikter och funderingar.

Okej, jag håller med om att ett rovdjur inte är så mysiga att ha nere i fotändan när du sover, som t.ex. en lurvig katt.
Men till viss del så säger man att människan är lika mycket värd, människa som människa. Oavsett hur du ser ut, kön, ursprung, hudfärg oavsett vad, så är du lika mycket värd som en annan människa som du ser runt omkring dig.

Dom människor som inte är kriminella tycker nog till största del inte om dom människor som är kriminella. Men dom som är närstående kan man ha förstående för. Den kriminella människan får sitt straff, kanske böter. Sen är det klart med det. Människan är ändå lika mycket värd. Eller, det beror på hur man ser det.
Människan får straff när den gör något olagligt, något som är fel. Människan hamnar då i fängelset.

Vad händer då med dom elaka djuren, som rovdjuren?
Jo, dom hamnar uppe i himlen för att vi människor inte tycker om dom. Till viss del så har jag förstående för att människan är otrygg med rovdjuren, det är även jag själv. Men det skulle ju inte vara så roligt om du som människa inte kunde röra dig på fri mark. För om du rör dig, kommer en fyrbent varelse som har mycket större makt än dig. Varelsen kommer och har ihjäl dig för att den tycker att du är ilsken. Även om du inget mot dom har gjort. Som människa skulle jag inte vilja att det kom som en främling och dödade mig bara för att jag kanske skulle ta mig till min träning? Hur vill du att världen ska se ut?
Tänk dig själv in i den situationen då du som varg/björn går ut på jakt för att leta mat åt dina nyfödda ungar. Ger du dom inte mat, så dör dom. Ditt enda val är att ta ett saftigt får som står där och betar i hagen. Hur skulle du agera?

Jag tycker delvis att det är enormt taskigt mot djuren att t.ex. Döda en gris för att vi människor ska ha mat?! . Vi människor föder upp djuren för att sedan tillaga och ha dom på din tallrik. Jag menar, visst vi människor måste också ha mat för att klara oss. Men jag har funderat och vi människor brukar ju döda dom sjuka djuren och sedan äta upp. Vi tar dom friska delarna utav kött och vad det nu kan vara ifrån djuret. Men jag har funderat och kommit på att alla djur som vi slaktar, alla dom är väl inte sjuka? Hur ska vi människor agera för att få världen mer rättvis?


Innan vi jobbade med politikarbetet i skolan, så var jag inte direkt insatt i själva politikens process. Jag hade ingen koll och medvetenhet om vad dom olika partierna stod och kämpade för. Vad är det som dom olika partierna lägger ner mest tyngd på? Vad är det som dom kämpar för? Hur får dom sin vilja och idé att lysa upp hos folket, hur skulle deras värld se ut om just det partiet fick regera över landet?

Politik i sej är ett väldigt stort område.
Det finns många olika partier, dom flesta tycker olika och vill med sina egna idéer och tankar regera över landet som vi lever i. För att efter deras åsikt få det till ett så bra samhälle som möjligt.
Allmänt här i världen så tycker alla olika och har enormt olika åsikter om saker och ting. Tänk vad tråkig världen skulle vara om alla hade samma kläder, alla hade samma intresse, ogillar och gillar samma saker.
Hur skulle världen se ut om människorna fungerade på samma sätt som exakt alla andra som lever i världen. Hur skulle världen se ut? Skulle världen fungera på det sättet?

Jag tror att världen skulle vara väldigt enformig. Alla skulle se på saker och ting med ett och samma öga. Jag tror genom tanken med att alla tycker och vill ha exakt samma sak skulle människor i allmänheten skapa mer våld.

Göran Persson har nu regerat i flera år i det landet som vi är bosatta i.
Sverige har regerats utav Socialdemokraterna, det innebär att Sverige har då behandlats på ett och samma sätt i flera år. Men med kanske enstaka förändringar med åren. Vissa människor trivdes säkert med det Sverige som Socialdemokraterna skapade under alla år. Det finns säkert många besvikna människor där ute som fortfarande höll sin röst på socialdemokraterna, som trivdes med det som vi hade då.
Men att komma med nya åsikter och förändringar tycker jag är väldigt bra.
Att bara leva kvar som alltid är inte bra för en själv. Tänk om vi som människa skulle gå och leva i rutiner som vi alltid gjort. Utan att våga testa något nytt, för det är
” farligt? "


Socialdemokraterna hade säkert gjort det bra ifrån sig i ännu fler år.
Eftersom vi ännu efter fyra år till kom ut levande ur denna process som socialdemokraterna då hade.
Men som sagt så tror jag att Fredrik Reinfeldt kan göra det riktigt bra ifrån sig.
Både Persson och Reindfelt har stora positioner inom politiken. Persson har regerat över Sverige i antal år nu, hans ålder börjar rinna iväg och han börjar komma upp i den åldern då han nu om inte senare måste lämna ifrån sig sitt arbete som statsminister. Därför tycker då jag det är bra att Reinfeldt får ta över just den positionen som Persson haft. Reindfelt är dock yngre och det kan både vara positivt och negativt på olika sätt. Men med ett leende på läpparna så tycker jag det är bra med en förväxling och omvandling i vårat land Sverige.
Det är aldrig för sent att komma med nya åsikter och förändringar.


Jag tycker i sej att politik är absolut inte min grej. Men nu efter politikarbetet i skolan så har jag kommit mer underfund med vad det handlar om och det var genast mycket mer intressantare att följa tv-programmen som gick på kvällarna. T.ex. debatterna mellan partiledarna. Hur dom agerade när dom pratade, vad dom tyckte och framförallt hur dom pratade när dom fick en fråga. Hur dom agerar när det är mycket press och när det gäller att komma med ett så bra svar som möjligt. För att dom ska få folket att rösta på just dom.

Jag tycker det var bra att vi får en ny regering. Det ska bli riktigt spännande och se om Sverige utvecklas, och på vilket sätt som landet vi bor i kommer utvecklas.
Jag tror att Sverige kommer att utvecklas, men på vilket sätt landet kommer att utvecklas vet jag inte. Men till mesta del så tror jag att det kommer bli bra.

Skrivet av henriettalysen, 2006-09-20 17:48

ARGH! Jag kommer ju få IG! Hyperbarn ^^

Skrivet av Elvira, 2006-09-21 12:36

Haha, men vadå.. du kan väl också skriva bäst du vill;)?

Skrivet av henriettalysen, 2006-09-21 12:37

Nu har jag skrivit NÄSTAN lika mycket som du :P typ...

Skrivet av Elvira, 2006-09-27 10:23

Bra att du la till dina egna frågor och funderingar och det var ju en hel del.

Skrivet av Mats, 2006-09-28 13:02

Jag vet redan nu att jag kommer få IG i samhällskunskap. Försöker ju lära mig allt det där med politik men varför lär man sig inte skiten för?

Skrivet av Sandra, 2006-12-04 10:57

En del av mitt hjärta...

Skrivet av Tomas Ledin, 2006-12-04 10:58

Jag trivs bäst i öppna ladskap

Skrivet av Ulf Lundell, 2006-12-04 10:59

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?