En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Ordhunger.

Allmänt dravel kryddat av en och annan tanke.

Att finna sann glädje handlar för många om mängd, att ha många vänner, mycket pengar, många saker och ett fint arbete. Världen idag är i huvudsak uppbygd av dessa saker vi ser överallt de som lyckats och är glada. Man ska också se framåt hela tiden så att man alltid har saker som fyller upp, för ta det slut så har du inget att fylla livet med.
Jag för min del känner att detta inte stämmer för mig, för har du alla dessa saker och de tar upp ditt liv, så har du oftast ingen tid att njuta av dem på. Det blir som en cirkel där jakten på lyckan tar slut på lyckan själv. Är inte lycka de stunder där vi inte känner oss helt tomma, där det känns som livet har mening, jag för min del fotograferar och umgås med mina vänner. Den stora balansen ligger i att ha detta, men att kunna njuta av det, att inte tänka för långt så att det blir nått man jagar utan att man är där när man gör det man gillar.

Så när du jagar lyckan, ta tid, stanna upp och njut av omgivningen.

Skrivet av herrengstrom, 2007-07-09

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har ofta tänkt och undrat vad det är som är så lockande med att lägga ut sig såhär, är det för att man söker svar på inre frågor eller är det för att man vill dela med sig av sina problem och tankar för att om möjligt få nån slags allmän terapi?
Ofta när man börjar kommer man också i samma stund på att det man tänkt och funderat på inte finns där, det har flugit iväg. Att fånga sina tankar och sätta ord på dem är oftas svårare än man tror och kräver oftast hyfsat stor koncetration och vilja.
Jag kan nu säga att jag allvarligt undrar om någon kommer läsa detta och känna att de får något ut av det, något jag tvivlar på att de får, för i slutända är detta bara lösa tankertrådar som jag lägger ut, obesvarade frågor.
Att andras tankar är intressanta oss är ett faktum, sen kan de vara av olika anledningar som de intresserar, det kan vara för att få ett övertag i situationer där det kan vara bra att veta hur den andra tänker, det kan vara för att man...

Skrivet av herrengstrom, 2007-06-27

Visa hela (0 kommentarer)

Vet inte om jag har så mycket av vikt kvar att säga nu, har väl ventilerat mig för denna stund, och ja det verkar inte som det ville sig. Vi var kanske för olika trots allt, jag känner att det finns en viss mängd tid som jag vill lägga ner på en vänrelation, mindre än vad min vän tycket var tillräckligt.
Får väl se tillbaka på det som varit och le. Just nu kan jag inte säga om jag saknar allt, kanske kommer nån annan dag.

Adjö.

http://flickr.com/photos/fransenstrom/ en inblick i mina intressen.

Skrivet av herrengstrom, 2007-06-26

Visa hela (0 kommentarer)

Om jag ska dra mig till minnes hur allt började. Under en längre tid har det varit lite obekvämheter, såna som lätt skapas när två personer har samma intresse. Tystnaden började väl när du gjorde nån slags överdådig sorti, jag vet inte om du ville påverka eller om du kände dig sårad. I början blev jag väl irreterad när du la ut hela våran fejd för allmän beskådan, som nånt slags spektalek, skrev en text i stundes hetta som inte var särskilt positiv. Jag frågade mig varför jag skulle vilja ha kontakt med dig med, du gjorde våra problem till något allmänt, och i stället för att ta den paus som du ska att du skulle så började du så smått att attakera mig. När man inte har kontakt med någon och kan se efter så är det svårt att inte ta in de saker man hör sägas om en. Sen känner jag att du är tvetydlig som jag tidigare sagt, du vill ha tid utan oss, men du vill samtidigt att jag ska ringa och se efter hur det är. Jag kan också känna ibland att du oroar dig och...

Skrivet av herrengstrom, 2007-06-26

Visa hela (2 kommentarer)

Min förfågan i allt detta är väl att du tar allt från början och visa mig vad som gick fel och vart, för att nu i slutändan så är det helt oklart för mig. Du känner dig uppenbart kränkt och efterlämnad, vart felet ligger tänker jag inte speckulera i. Men jag kan nog redan säga nu att många av de saker som jag tror du har problem med är sån jag är. Mina känslor är kalla och intesägande för att jag inte förstår nåt, jag vet inte om jag ska känna ilska eller saknad. Detta är bara min funderinga och har inget med verkligheten att göra, detta säger jag väl mest för att inte väcka anstöt. Men jag känner ändå att jag måste hela tiden linda in mina ord och tankar för att inte göra dig fly förbannad, frågan hos mig är om jag kommer kunna göra det. Sen får jag för min del be om ursäkt för det jag sagt som kan ha retat dig, ja lite irreterad har jag allt blivit några gånger. Vi får väl börja sparka fotbollen igen ? Tid har vi som sagt, och tid kommer det ta, tid...

Skrivet av herrengstrom, 2007-06-25

Visa hela (1 kommentar)

Jag har inte en aning om vad som pågår. Långt bak i tiden var det lite förhållande känsla över det hela, "vi tar paus". Senare så kom känslan av att det var någon slags fejd. Det var väl här jag började tappa det hela. Har mig på senast kännt mig som nån åskådare, som vid vissa ögonblick fått gå in i rollen för den som egentligen är en av huvudfigurerna i denna dialog.
Har väl försvarat mig så gott som det går med det jag vetat. DU, känn dig inte blyg nu du vet vem du är, tycks ha haft nån slags kontoll över allt detta och slängt båda det ena och andra åt mitt håll, jag har väl uteblivit från att svara något alls för att jag i rädsla för att göra nåt i stundens hetta som jag senare bara skulle ångra, nåt som jag skulle få stå till svars för.
Allt detta kanske kommer lite efter, eller så är det i rätt ögonblick, har kännt innan att denna "paus" har haft verkan och inte velat störa det hela med att göra väsen av mig, men nu tycks du har bestämt dig...

Skrivet av herrengstrom, 2007-06-25

Visa hela (1 kommentar)