En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
i-hannas-huvud

i-hannas-huvuds bloggis

Pojken utanför trialogen.

Skorna som en gång varit klarröda liknar numera tegelfärgade tygbitar och hans blick är riktad nedåt. Han vet inte riktigt var han ska ta vägen. Varm ånga stiger från asfalten längs gatorna, sådär som det ser ut strax ovanför en eld. Kanske brinner det i hans hjärta?

I fylleparken sitter människor, helt ovetande om vad som hänt där i gräset kvällen innan. Det hörs dialoger, trialoger och telefonsamtal som skulle kunna förvrängas till monologer. Sedan finns det de som är tysta, de som bara nickar och håller med, inte vågar göra motsånd. I parken finns ju självklart även njutarna, soldyrkarna, de som lyxar till tillvaron med 15 minuters extra lång lunchrast.

Nu har han lyft blicken. De röda skorna matchar inte naturens fräscha färger. Hans skor matchar hustaken. Hustaken som får stå emot allt, 365 dagar om året. Betyngande snö, piskande regn, gassande sol och fåglar. Han själv matchar varken någon eller någonting.

Från en parkbänk hörs plötsligt kluckande skratt. Kommentarer fyllda med hat och förakt. Bögjävel. Sedan skratten, inte längre samma skratt. Kluckandet har övergått till ett hånfyllt skratt.

Nu springer han. Han stannar inte för bilarna på vägen, orkar inte bry sig. Han fortsätter springa tills orken tar slut. Bakom järnstaketet vid kyrkan sätter han sig och drar fram ett par hörlurar. Han för dem över öronen och blundar. I hans hjärta brinner det.

Skrivet av i-hannas-huvud, 2007-03-14 17:36

Jävlar vad bra du skriver? Är det baserat på en verklig händelse? Skiv gärna något mera.

Skrivet av Kram A, 2007-03-14 17:48

Åh, tack. Nej, det är bara en liten kort historia som legat och gnagt i mitt huvud ett tag. Men sälvklart finns det ju endå en tanke bakom!

Skrivet av i-hannas-huvud, 2007-03-14 18:23

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?