En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
idaBe

I brist på annat

Lusten att skriva av mig kommer och går. Nu är lusten här igen, på obestämd tid, precis som vanligt.

Att skriva för min egen skull är syftet med detta plötsliga infall av att registrera mig här.Tanken slog mig klockan halv elva denna sensommarkväll - "Mitt liv som arbetslös ska dokumenteras". Och nu sitter jag här med kli i fingrarna och saknar inspiration.

Vi får väl se hur det här artar sig.

om min arbetslösa situation.

Jag gillar att vara arbetslös. Allvarligt talat aktiverar jag mig själv mer nu än när jag sommarjobbade i sju veckor. Att vara uppbokad och samtidigt omgiven av alla mina vänner trots att jag är arbetslös är toppen. Jag hinner knappt tänka. Det händer saker hela hela tiden!
Snap, arbetsförmedlingen.
Snap, sjukgymnasten.
BOOM, doktorn.
Snap, lunch, shoppa, ullared osv osv!

Detta kommer funka bra. Ett tag.

På tisdag ska jag ta upp min volleybollkarriär. Ny klubb, nytt lag, nya människor, NYA chanser.
Hoppas att konditionen inte är helt kass. Cigaretter alltså, vilket mög..

Skrivet av idaBe, 2011-08-28

Visa hela (0 kommentarer)

Mat mat mat och mera mat
Jag älskar att vara bakis, för man kan grotta ner sig och bara må myspys i soffan hela dagen. Det värsta är att jag är så förbannat sugen på all mat i hela världen !

Dag ett av Mohedadagarna avklarade. Men det är bara på att ikväll igen.
Tillsammans förgyller vi återigen en kväll/natt tillsammans. Jag, Redbull och Vodka! :)
I love you guys!

Skrivet av idaBe, 2011-08-20

Visa hela (0 kommentarer)

SYNDA!

Forgive me father for I have sin. Jag köpte en nutellaburk på 400g idag. Tyckte att jag förtjänade det. BULLSHIT! Varför försöker jag alltid inbilla mig själv att jag förtjänar dessa onyttiga, värdelösa fast å så underbara ting som t.ex. choklad?

Det är bara något patetiskt försök till att minska det dåliga samvetet som slår till efter tio skedar av nutella. MEN, man skola icke ångra de vägar man väljer att gå i livet. Ty det finns en mening med allt. (Nej jag är inte religiös)
SE! nu försöker jag göra det igen. Det var DÅLIGT av mig att köpa nutellan, det var onödigt och jag hade klarat mig utan den tusen gånger om! Punkt !

Arbetsförmedlingen. Jag var där idag igen på ett möte. Fick en handlingsplan, en jobbsökan som jag möjligtvis ska söka på, bokade möte med en jobbcoach. Det kändes så bra så jag sprang och köpte en mapp (töntgrej där jag ska förvara "alla" papper) och en kalender. Jag försöker återigen inbilla mig något. Denna...

Skrivet av idaBe, 2011-08-18

Visa hela (0 kommentarer)

Det börjar kännas sådär roligt att vara arbetslös. Det är sorgligt att jag klättrar på väggarna efter bara tre dagar.

Dagens aktiviteter.
- Träffa A <3 och min bästa vän.
- bjuda hem sysslingar med far på kaffe efter maten.
- Bjuda bästa vän på hemmalagad lunch. Bacon och grönmögelostsås med pasta.
- Mys till åskoväder.
- Baka kärleksmums till alla som vill ha. (LOCKBETE)
- Kolla teve, dvs göra ingenting. Kvällarna är värst. Det händer IIIINGENTING.

Jag tror jag ska ta en tur in till stan. Jag har ändå inget att stiga upp till.

Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen och få hjälp. Jag vill jobba, men inte med de grejerna de hittar åt mig. "ta vad du får" säger min gode far, men samtidigt.. Man måste ju trivas lite iaf..

Det är mysigt att blogga. Jag skyltar inte med denna bloggen någonstans så på sätt och vis blir det som en dagbok. Ingen jag känner vet att jag skriver. Skönt.
Alla mina inlägg är förmodligen totalt ointressanta ;D Jag...

Skrivet av idaBe, 2011-08-17

Visa hela (0 kommentarer)

Friheten att kunna åka in till stan och ta en kaffe klockan elva halv tolv, bara för att man kan, är underbar.

Det finns ljusa sidor av arbetslösheten trots allt!

Skrivet av idaBe, 2011-08-17

Visa hela (2 kommentarer)

Jag har försökt att hålla mig aktiv idag. Min ide som fick mig att gå upp i morse (att lyssna på P3) gick åt helvete. Ingen radio/hemmabiosystem/mobil funkade att ratta in denna underbara kanal.

Efter att ha varit vaken i ca en timme tröttnade jag på att vara ensam och bjöd hit min kära kusin på kaffe. (mina bakverk kom till nytta)

Åkte in till stan, träffade min kärlek och gjorde där ingen nytta alls. "A" skulle iväg och jobba (lyx), så jag tog tillfället i akt att kika in på HM. Nu är jag 400kr fattigare men dock fyra plagg rikare. Alltid kul att hitta fina grejer för bra priser.
Tjejkläder btw, är sjukt billigt. Hur många killjeans finns det för 100kr som ser bra ut? I princip noll.

Fem minuter efter jag kommit hem och fått smaka på ensamheten en pytteliten stund bjöd jag hit mina sysslingar, deras pappa och en annan god vän på kaffe och fika (mina bakverk kom till nytta igen!)

Idé: Jag ska öppna ett konditori.
Tanke: Jag har ingen sådan...

Skrivet av idaBe, 2011-08-16

Visa hela (0 kommentarer)

Tre underbara sysselsättningar - baka, promenixa och småäta.
Att gå fram och tillbaka från kylskåpet och TV:n 4000 gånger per dag och hoppas på att något gott och ätbart mirakulöst ska ha uppstått i kylskåpet sen senaste gången man kollade, det är en syssla.
Att gå ut i skogen och "plocka svamp" fast man vet att alla ställen redan är rensade, det är en annan syssla.
Att baka för att man är sugen på degen/smeten/fyllningen, samt hoppas att någon som jobbar kanske kan ha tid att ta en kaffe på lunchen så man kan bjuda han/hon/den/det/dem, på sin nybakade kaka och verka duktig och osysslolös, det är en syssla.

Tre underbara sysselsättningar som efter en vecka kommer vara vardagsrutiner och inte längre sysslor. Hur hittar man nya sysslor?

Det känns som att jag har varit arbetslös i månader. I själva verket handlar det om timmar. Några få timmar av mitt liv.
Imorgon ska jag njuta av dagen, ställa klockan, dricka kaffe, ta hundarna på en sväng i...

Skrivet av idaBe, 2011-08-15

Visa hela (0 kommentarer)

Ångest.. Ångest är det första som slår mig när jag får ett realityslag rakt i fejjan.
Här sitter jag, nitton år gammal, fullt kapabel till nästan alla sorters arbete och jag vet inte VAD jag egentligen vill jobba med.

Arbetsförmedlingen idag kändes meningslöst. Jag gick dit, lite halvt nervös och totalt ovetandes. Jag gick därifrån, inskriven och med ett inbokat möte med en handledare, precis lika förvirrad och ovetandes som när jag först kom dit.
Jag hoppas att jag har tillräckligt med motivation till att fullfölja detta nya åtagande som precis har kommit till mig. Söka jobb, vilken otroligt ny erfarenhet det är. Sommarjobb räknas väl knappast som att ha sökt ett jobb.

MEEEEEN, "ja´ e inte bitter!" Mitt liv börjar nu ju, eller?

Skrivet av idaBe, 2011-08-15

Visa hela (4 kommentarer)