En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Kärleken

Börjar tröttna..

Det kan man lugnt säga.

År 2001: Får förskräckliga kliande utslag på benen, efter påtryckningar av min dåvarande pojkvän besöker jag sjukhuset. Resultat: Allergi mot hästar, hö, dammkvalster, jordnötter och vete.

År 2003: Börjar få blodtrycksproblem. Uppsöker sjukhus och får rådet att gå ner i vikt, och minska på kaffet och rökandet. Gör allt detta, ingen förbättring med blodtrycket, snarare försämring.

År 2004: I slutet av 2004 åker jag akut in p. g. a. högt blodtryck (185/95), håller på svimmar. Tillika hade jag nyligen gjort en ultraljudsundersökning på halsen via arbetsplatshälsovården. Av akutbesöket konstateras infektion i kroppen. Därpå följer 2-3 blodprov per vecka, benmärgsprov, gastroscopi, ultraljud på nytt, och diverse andra undersökningar.

År 2005: I början av 2005 konstateras det att jag har cancer. Hodgkins lymfom. Sjukskriven 8 månader, 12 behandlingar, friskförklarad i Augusti.

År 2006/2007: Börjar få problem med ryggen. Besöker olika läkare och får olika diagnoser ss. depression, epilepis (enbart genom att testa ifall epilepsimedicin hjälper!), tandproblem, och diverse andra gissnings-diagnoser.

År 2010: I mars hittar jag en läkare som faktiskt tar mig på allvar med värken och säger att det handlar om kronisk spändhet i ryggen. Den längsta perioden jag var sjukskriven var 3 månader med värk dygnet runt. Får sprutor i ryggen (4 st, akut muskelavslappnande) värken släpper inom 15 minuter. Blir remitterad till sjukhuset fysiatri-avdelning.

Besöker fyssen ca 10 gånger, hållningen blir kontrollerad, får massage och övningar för att göra hemma. Ingen förbättring. Blir vidare remitterad till en läkare/naprapath som är inriktad på olycks-skador.

Han gör ett konstaterande att jag är överrörlig i alla leder. Konstaterar även att jag har nedsatt rörlighet i höger handled och nedsatt känselförmåga i fingerspetsarna. Remitteras vidare till en ENMG-undersökning.

Åker på ENMG-undersökningen där nervbanor och musklernas reaktion testas (aj som fan!), dock är allt normalt. Läkaren ringer upp mig och ber mig komma in på ett nytt besök. Kommer dit och får diagnosen förslitningsskador i ryggen som är såpass illa att det skadar nerverna som går till armen och huvudet. Läkaren säger även att jag måste sluta jobbet. Jag säljer hästen för att till nästa sommar säga upp mig och börja omutbilda mig till hösten.

Sensommar 2010: Börjar reagera mera på "vädervärk", tar ingen större notis om detta, eftersom jag lidit av vädervärk sen 14 års ålder. Börjar även få värk i tåleder, men antar att det beror på problem med kopplingen i bilen.

Sen höst 2010: Har fortfarande ledvärk i tårna, nu i bägge fötter. Med kallare väder även ledvärk i händerna och handlederna. Fingarna blir "trögflytande"

November/December 2010: Ledig dag, slipper knappt ner för trapporna p. g. a. värk i fötterna och vristerna. Ingen kraft i händerna och väldig värk vid -20 och kallare. Senare tid av december mer eller mindre värk i händer och fötter varje dag. Bättre vid varmare väder och jobb-dagar. Sämre vid kallare väder och lediga dagar. Tar upp till 1h på morgonen innan lederna fungerar någorlunda normalt.

Börjar jag tröttna? JA! Jag är 28, snart 29 år gammal, jag ska inte ha sådana problem.
Man börjar kraftigt ifrågasätta vad man gjort "för fel" här i livet, för att straffas med sånt elände hela tiden. Jag är en person som älskar att jobba fysiskt, rida, gymma, kan jag leva ett stillasittande liv?

Skrivet av inKognito, 2010-12-26 23:17

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?