En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

idabloggen

Varberg - Växjö, Växjö - Varberg Restid=10h

05.00 - klockan ringer, stiger upp. äter frukost, packar, sminkar mej, o klär mej.

05.55 - lämnar hemmet, blir skjutsad ner till stationen.

06.05 - stiger på tåget, sätter mig vid fönstret, o blundar

07.23 - framme i borås. går in i väntsalen, tar upp min tidning, blickar snabbt upp mot Avgående tåg. Mot alvesta, växjö, INSTÄLLT. va?! De börjar ropa i högtalarna, tåg mot alvesta, växjö inställt, på grund av tågskada. vaddå? hur skall jag nu ta mej till skolan i tid? *suck*

07.30 - ringer pappa o klagar, han kollar upp o det kommer komma en buss, som skall ta oss till alvesta iaf...

08.10 - buss ankommer, stiger på, sätter mej bekvämt, försöker somna. lyckas inte. tjejen som kör, kör ju som en tok, o pratar ständigt i mobiltelefon, UTAN handsfree... börjar frebilt att leta efter säkerhetsbälte... passar inte. gjort för barn? försöker somna endå...

09.00 - börjar bli riktigt riktigt jävla kissnödig, blickar bak mot buss-toan, ser ut som en toalett byggd för pygmer, hur skall jag kunna ta mej in utan att fastna där då? äsch, börjar närma oss värnamo... kanske vi stannar för allmän kiss-paus...?

09.40 - framme i värnamo, ingen kiss-paus... ahja, lugnt BARA en halvtimme kvar tills Alvesta.... blundar, försöker somna, men måste koncentrera mej på att hålla mej, inte kissa på mej... usch... jevla buss..

09.45, jaha... nu skulle jag egentligen varit framme i växjö och påväg mot skolan, men icke...

10.25, framme i alvesta, så fort vi stannar sliter jag åt mej min ryggsäck , och rusar ut, och in på toan. shit vad skönt. aldrig varit så kiss-nödigi hela mitt liv...

10.35 tittar ut mot spåret, och ser peter siepen, koolt. kändis! =) dagens höjdpunkt i princip

10.41 - tåg mot växjö avgår från alvesta. äntligen på ett fungerande tåg igen. tittar ut genom fönstret, o där står peter siepen igen, försöker fota med mobilen genom fönstret, man ser inte att det e han, men det e det iallafall... hehe.... snart framme i växjö.

10.54 - tåget framme i växjö, rusar mot bussen till Universitet, försöker att inte halka på all jevla is o bryta lårbenshalsen eller liknande... vill helst ha alla mina ben i behåll innan jag åker iväg till skottland.. hinner med bussen precis, o förbannar mej över att ha sån riktigt dålig kondition.... måste börja träna en vacker dag... en vacker dag. det betyder att den dagen inte är idag iallafall... trots att solen skiner...!

11.15 - stiger av bussen och går med bestämda steg mot våran studio.. kommer fram o visar sej att här inte händer mycket. sitter o pratar med charoline och sandra, o vi tittar på alla våra skisser o bestämmer oss för ett som vi tar med oss senare till handledningen.

11.50 - vi får handleding i ca 5-10min, nu vet vi vad vi skall göra bra bra...

12.05 går till rasken o hoppas på att där fins någon god lunch, men icke.... går vidare mot kristinas, o visar sej att där inte finns något för mina smaklökar heller.... förutom, hamburgetallrik! ah, mmm... =) visar sej vara ett bra mål mat, som jag lyckas hålla mej mätt på i flertalet timmar... du förstår sen.. hhee

12.41 - jag får panik och kommer på att jag måste ta bussen som går 13.08 från vå studio, nästan iaf.... går ner till salen igen, packar ihop mina saker, kissar, o går mot bussen.

13.09 - sitter på bussen, på väg mot min tomma och ödsliga lägenhet, för att få den besiktigad.

13.40 - framme, sätter mej på det kalla golvet o bläddrar i en plaza interiör.

13.48 - janne, besiktningsgubbe anländer, springer runt i lägenheten o kollar, o frågar o har sej. han e nöjd. han får nycklarna, o så var det klart.

13.55 - går mot bussen, för att ta mej ner till centrum igen, spana lite grejer på stan...

14.05 - nere i stan, springer in på toan på stationen, konstigt, vad mycket folk. hör att de ropar att 14.12 tåget är försenat, registrerar inte mer..

14.20 - kollar lagerhaus, hm, glitter, kicks. köper mej en ny foudation, hoppas på att den e bra. fick hjälp med att välja ut den, så det hoppas jag verkligen.

15.00 går in på guldfynd, planerar att köpa ett fint kärleksfullt halsband till anders, innan jag åker, men inser att det inte e hans grej.. så slänger nummerlappen o går därifrån.. fan, jag suger på presenter, o det vet alla som känner mej. jag kan Aldrig köpa något fint, och bra. bara löjliga grejer... suck, jaja, det e jagdet-hehe

15.10 går in på Åhlens, o hittar Roomservice boken, riktigt kul bilder, med bra text. köper den kostar bara 75kr, kan va skit kul att ha som inspirations bok under exarbetet.

15.40 - inser att jag e lite fika sugen o går till askelyckan för att köpa en fralla o en chokladboll, så kommer jag på hur sandra tjatade om att hon var så sugen på morotskaka, att jag köpte en till henne. så kunde vi ha som fika på tåget, som vi skulle ha sälle på=)

15.55 - på stationen igen, sätter mej o bläddrar i boken o my, sandra o maria kommer dit. pratar lite. my o maria går. jätte mycket folk på stationen, shit vad jobbigt.. ahja, vårt tåg går ju snart så då blir det skönt att slippa alla, är ju trots allt fredag...

16.00 - visar sej att det går inga tåg, och inga tåg har gått sen 13 typ... därför hela stationen fullt med folk. Aha!!! kul...=/ El fel i alvesta, så inga tåg varken kommer dit, eller kan gå därifrån..
Bussar är beställda till alvesta, men ryktet går att det inte finns några ersättningsbussar, eftersom att det är sportlov och alla är upptagna!

17.00 - kommer äntligen fram till kassan på sj på stationen, o snackar lite med de. kommer fram till att vi skall försöka ta oss till alvesta, för om tågen börjar gå igen, så är det lättare att ta sej hem därifrån än från växjö.

17.10 - sandra o jag lyckas ta oss på en luring buss till alvesta, hoppar av vid folkets hus, o går ner till stationen.

18.05 - hör att det går ett tåg till borås, från spår två, vinkar hejdå till sandra, och springer springer, förbi ett x2000 som e hur jävla långt som helst, o springer mot mitt tåg... har ca 60 m kvar, o jag ser hur tåget rullar ut från stationen, jag springer o psringer, men tåget stannar inte, utan fortsätter.... sätter mej besviken ner på en bänk, o känner hur tårarna börjar komma, samtidigt som jag förbannar mej ytterligare en gång i dag om att jag har ur usel kondition, och Måste börja träna... en vacker dag... nu har solen endå gått ner, o det är fullt med folk överallt, o 3-4 x2000 tåg som blockerar alla spåren, inget här är vackert så långt ögat kan nå.

18.36 - står vid spår 4A, för nu står där att ett tåg till Göteborg, Borås, skall gå.... kallt... kommer inget...

18.40 - ett x2000 tåg går, ett annat kommer och går, och ett til går....

18.57 - tåg mot göteborg, anländer och jag stiger på... äntligen på väg hemmåt...

19.00 tåget börjar rulla, fan på tiden, 3 timmar försent... nu skulle jag varit hemma egentligen, bara så ni vet...

19.03 - ringer mamma, hon hämtar i borås. skönt. ringer anders o meddelar att jag äntligen e på väg hem

20.31 - framme i borås, mamma plockar upp mej o vi kör mot mcd i kinna. hungrig som en varg nu... snurrig i huvudet.. wee

22.10, hemma i lägenheten i varberg... lägger mej i anders famn, i soffan, håler på o däcka, inser att jag rest ca 10-11 timmar idag, och det enda vettiga jag gjort på hela dagen är att besiktiga min lägenhet i ca 6min... kul, fast sandras leende när hon fick sin efterlängtade morotskaka är också svår att slå faktiskt... hehe =)

det var min härliga dag det...
=)
kram ida

Skrivet av indida, 2006-02-25 14:11

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.