En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

INGEN PERSON

***

Ibland säger någon: Jag känner mig hotad och rädd på grund av en del privata omständigheter. Hur kan jag släppa denna jag-känsla. Själva obehaget håller den vid liv! Oron föder fiktionen om mig själv.

Men helheten, det som sker nu, bryr sig inte det minsta om huruvida du är orolig eller inte. Du kan ju själv se detta som nu sker, det observeras, eller hur? Och nu syns det att ingen bryr sig det minsta om huruvida du släppt ditt oroliga jag eller inte. Det spelar alltså ingen roll, eller hur? Om du är olustig så pågår allting ändå, det är uppenbart eller hur? Om du är orolig eller lugn, det spelar ingen roll ur Alltings synpunkt. Ingenting förändras av att du är lugn och fridfull, glad eller ledsen, orolig eller lycklig. Det är väl alldeles uppenbart just nu?

Den enda som bryr sig om tillståndet eller omständigheten är just den overkliga och påhittade kontrollören som skulle "finnas" inom dig på något sätt. Ingen annan bryr sig, eller hur?

Vi har väldigt lätt för att hitta ursäkter. Har vi gjort ett "misstag" så tänker vi straffa oss för det genom att inte släppa oron och ångesten. En låt med engelsk text handlar om detta:

This is the state that Gods gives you now - can you accept it so?
This is the state that Gods gives you now - can you accept it so?
Or do you complain and wish it to change, telling our God to behave?
This is the life that God gives you now - can you accept it so?

Men vare sig vi accepterar att det som är verkligen är, kommer helheten av alla skeenden pågå precis som de gör ändå. Vår verkliga natur - helheten - är alltid fullständigt orörd av alla tolkningar av skeenden. Vi uppfattar situationen och mår illa eller mår bra av vår tolkning av den. Men den är endast en del av helheten och enheten som inte berörs det minsta av tolkningen. Helheten växlar och förändrar sig hela tiden. Den stannar aldrig stilla och blir en tolkning eller värdering. Den är fullständigt fri från varje benämning eller bestämning. Och vi är redan medvetna om detta.

Skrivet av ingenperson, 2011-03-30 14:36

Kommentarsfunktionen är avslagen för detta inlägg.