En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

INGEN PERSON

***

Det här är ingenstans - och här är underbart att vara. För ingen.

All den tid vi spenderat som en fiktiv "någon" har varit teater. Nu är det verkligt. Detta är ingenstans alls. Det har ingen tidpunkt. Det är ingen här. Och detta är vila, klarhet, medvetande, sällhet.

Man kan frestas utropa som de gamla poeterna - O sälla ingenstans!

Men vid utrop är det lätt att åter skapa något och göra det till någonstans. Tanken gör det nästa på en gång och tvekar inte att skapa en ny religion! Då får man snart lämna även det.

Många i historien gör mystisk av ett ögonblicks frihet från innehåll. Men då skapas åter nytt innehåll som en fiktiv person måste tänka på. Det här som nu händer är ingenstans och ingen befinner sig i det som verkligen händer - hur skulle det vara möjligt? "Stans" betyder "stanna upp" och det levande är således ingen "stans", det stannar aldrig upp, vare sig i tid eller plats eller i någon.

Människor i utsatta situationer - stora syndare, brottslingar, nära döden, inför olyckan som drabbat - kan ha lättare att finna detta ingenstans. Det behövs nämligen. Det går inte att vara någonstans, det är outhärdligt. Således finner hjärnan vägen till ett nytt område. Alla andra system stängs. Ett öppet område utan de villkor som tidigare beskrivit situationen, upptäcks av hjärnan och nya stigar beträds. Vi har "gått utom oss själva" säger vi efteråt. Men vi har alltid varit där. Det finns inget annat.

När hjärnan inte längre processar tid eller plats eller någon kontrollinstans för dessa, fylls kroppen av en kemi som lyfter hela tillvaron till en verklig nivå. Där är underbart att vara på grund av att det inte är någonstans.

Skrivet av ingenperson, 2011-04-01 12:14

Kommentarsfunktionen är avslagen för detta inlägg.